AfterDawn logo

Apple teki uudesta ohjelmointikielestään avointa koodia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen eilisen WWDC-kehittäjätapahtuman ehkä suurin yllätys oli Swift-ohjelmointikielen julkaiseminen avoimena lähdekoodina. Yhtiön tarkoituksena on tuoda Swiftin kääntäjä ja standardikirjastot avoimena lähdekoodina OS X:lle ja Linuxille tämän vuoden loppuun mennessä.

WWDC:ssä Apple esitteli viime vuoden puolella julkaistusta Swiftistä kakkosversion, joka sisältää paremman virheenkäsittelyn, protokollalaajennukset ja parannuksia suorituskykyyn. Kyseinen kakkosversio on tarkoitus avata kaikille kehittäjille tämän vuoden lopulla. Apple ei julkaise itse Swiftin työkaluja kaikille alustoille, mutta kannustaa kaikkia muita siihen.

Apple ei kertonut minkä lisenssin alla Swift tulisi saataville, mutta kertoi lisenssin kerrotaan olevan Open Source Initiativen hyväksymä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki