AfterDawn logo

Windows 10 jää viimeiseksi – ei tulossa jatkajaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Windows 10 on jäämässä viimeiseksi Windows-käyttöjärjestelmäperheen isoksi julkaisuksi. Asia tuli ilmi Microsoft Ignite 2015 -tapahtumassa mukana olleen Jerry Nixonin puheesta.

Radikaalilta vaikuttava ilmoituksen sisältö ei kuitenkaan tarkoita Windowsin kuolemaa, vaan Microsoft aikoo siirtyä uuteen ohjelmistokehitysmalliin, jossa julkaistaan pieniä päivityksiä aiempaa useammin. Windows 10 on siis viimeinen päivitys, jossa uusia ominaisuuksia tuodaan "kerta rysäyksellä". Ajatuksena on ilmeisesti ottaa mallia OS X:stä / iOS:stä, Androidista ja Ubuntusta, joita päivitetään kerran vuodessa (tai useammin).

Taajan päivitystahdin ansiosta Microsoftin ei tarvitse enää viivyttää uusien ominaisuuksien julkaisua. Nyt uusia ominaisuuksia on voitu tuoda saataville vasta kun kaikki muutkin ohjelmistoprojektit ovat saaneet työnsä valmiiksi. Uusi malli sopii paremmin mobiilivetoiseen maailmaan, jossa kehitys etenee jatkuvasti hurjalla vauhdilla eteenpäin eikä siinä jää oikein aikaa ottaa välivuosia.


Windows 10 tulee saataville tietokoneille kesän aikana ja mobiililaitteille hieman myöhemmin. Ensimmäisen vuoden aikana Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat päivittää järjestelmänsä uuteen ohjelmistoon ilmaiseksi.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Ihan varmaan tulee jatkaja jossain vaiheessa. Jos windows 95:sta oltaisiin kehitetty samaan tyyliin niin jossain vaiheessa olisi tullut koodi vastaan kehityksessä. Joten jos katsoo parikymmentä vuotta eteenpäin niin ei ole silloin windows 10 enää varmaankaan myynnissä.

Itse pelkään että tulossa on vuosilisenssi. Muutama euro vuodessa ei olisi kovinkaan paha mutta MS osaa kyllä hinnoitella itesensä pihalle kovin helposti. Esim. Officea sai muutama vuosi sitten kohtuu hintaan mutta nykyään maksaa niin paljon että ei kannata maksaa ellei välttämättä tarvitse.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki