AfterDawn logo

Apple käynnisti korjausohjelman viallisille MacBook-tietokoneille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Apple on vihdoin käynnistänyt tuotekorjausohjelman vuosien 2011–2013 välillä valmistetuille 15 ja 17 tuuman MacBook Pro -tietokoneille, jotka kärsivät vakavista kuvanlaatuongelmista. Apple ei aluksi reagoinut ongelmiin juurikaan, minkä seurauksena yhtiötä vastaan nostettiin joukkokanne viime vuoden lopulla.

Viallisen tietokoneen tunnistaa Applen mukaan siitä, että tietokoneen näytöllä kuva näyttää vääristyneeltä tai pirstaloituneelta. Tietokone voi myös sammua yllättäen tai sen näytössä ei näy lainkaan kuvaa.

Ongelmat koskettavat vuonna 2011 valmistettuja 15 ja 17 tuuman MacBook Pro -tietokoneita. Ongelmia on esiintynyt myös 15 tuuman Retina-malleissa, jotka on valmistettu vuoden 2012 puolivälin ja vuoden 2013 alkupuolen välisenä aikana.

Korjauspalvelut käynnistyvät Suomessa 27. helmikuuta. Lisää informaatiota korjattavaksi vietävistä laitteista löytyy täältä.

2 KOMMENTTIA

Mauriland1/2

Applehan on tunnettu huippu laadusta. Eihän niissä mitään vikaa voi olla :D Mutta eikös tätäkään saanut ohjelmistolla korjattua kuten aikaisemminkin ovat sitä puuhanneet?

Agent_0072/2

Originally posted by Mauriland:

Mutta eikös tätäkään saanut ohjelmistolla korjattua kuten aikaisemminkin ovat sitä puuhanneet?


Emolevystä on näissä kyseissä tapauksissa hajonnut näytönohjaimen piiri eli mitään softafiksiä ei voi tehdä. Itselläni on kaksi kertaa näin käynyt. Ja koska kyseessä on kannettava niin koko emolevy pitää vaihtaa.

Tulee kohtuullisen kallis rumba Applelle tästä, kun Suomessa viime vuonna tuon huollon hinnaksi kerrottiin paikasta riippuen 550-650 euroa. Lisäksi yritys korvaa luonnollisesti jo aiemmin vastaavasta syystä korjaukseen menneiden laitteiden huoltokustannukset.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki