AfterDawn logo

Huippusuosittu VLC-mediasoitin on saamassa tuen Chromecastille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

VLC:n kehittäjä Felix Paul Kühne paljasti ohjelman keskustelupalstalla, että soittimeen ollaan rakentamassa parhaillaan tukea Googlen Chromecast-tikulle. Sen ansiosta puhelimella pyörivän videopätkän saa siirrettyä nopeasti televisioon, johon Chromecast on kytketty.

Chromecast-tuki tulee VLC:n iOS-versiolle seuraavan päivityksen yhteydessä, joka julkaistaan heinäkuun tienoilla. Yhteensopivuutta rakennetaan myös Androidille ja tietokoneasiakasohjelmille (Windows / Linux / Mac), mutta niille Chromecast-hallinta ilmestyy myöhemmin.

Työpöytäversioille tuen rakentaminen on haastavampaa kuin mobiilialustoille, koska Googlen tarjoamasta Cast SDK:sta ei löydy rajapintoja kuin iOS:lle ja Androidille.

5 KOMMENTTIA

JoniS1/5

Vihdoinkin.

pähkinä2/5

Sinänsä huvittavaa, että nimenomaan ios-versio saa tuen ensimmäisenä ja esim. android saa sen sitten joskus...

mcmopo3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Sinänsä huvittavaa, että nimenomaan ios-versio saa tuen ensimmäisenä ja esim. android saa sen sitten joskus...

Mitä huvittavaa tuossa on? Kehittäjätiimillä on yksinkertaisesti enemmän osaamista tuon kanssa niin sille se saadaan tehtyä nopeammin. Toinen vaihtoehto olisi pantata päivitystä niinkauan kuin että se saadaa käännettyä muille alustoille mutta mitä järkeä siinä taas olisi.

pähkinä4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:

Sinänsä huvittavaa, että nimenomaan ios-versio saa tuen ensimmäisenä ja esim. android saa sen sitten joskus...

Mitä huvittavaa tuossa on? Kehittäjätiimillä on yksinkertaisesti enemmän osaamista tuon kanssa niin sille se saadaan tehtyä nopeammin. Toinen vaihtoehto olisi pantata päivitystä niinkauan kuin että se saadaa käännettyä muille alustoille mutta mitä järkeä siinä taas olisi.


Juu anteeksi, en tajunnut ettei se oikeasti huvita minua pätkääkään. Ei siinä ole mitään huvittavaa, että tuki Googlen laitteelle saadaan ensin ohjelman iOS-versiolle. Muistan sitten ensi kerralla, että mikä minua huvittaa ja mikä ei. Anteeksi vielä kerran.

Ketola5/5

Mieluiten tuon PC-puolella näkisin, mutta käy se noinkin. Olisi kyllä mukava toistaa videoita vaikkapa suoraan serveriltä Chromecastille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki