AfterDawn logo

Western Digital julkistaa "kaksoiskovalevyn" - seuraava askel hybridikovalevystä

Juha Tuppi Juha Tuppi
4 kommenttia

Western Digital on ilmoittanut tuovansa markkinoille "kaksoiskovalevyn" (dual drive), joka yhdistää 120 gigatavun SSD-massamuistin ja yhden teratavun kovalevyn samaan pakettiin. Valmistajan mukaan laite on selkeä parannus hybridikovalevyihin nähden.

TechRadar kertoi tänään Western Digitalin ilmoittaneen niin kutsutusta kaksoiskovalevystä (dual drive) nimeltään Black 2, joka yhdistää 120 gigatavun SSD-massamuistin sekä yhden teratavun kovalevyn yhteen 2,5 tuuman laitteeseen. Laitteen 6GB/s-nopeuksinen SSD-massamuisti on tarkoitettu sovelluksille ja käyttöjärjestelmälle, ja kovalevy kaikelle muulle tallennettavalle materiaalille. Valmistaja toteaa laitteen olevan seuraava askel eteenpäin hybridikovalevyistä, muttei odota kaksoiskovalevyn korvaavan hybridikovalevyjä markkinoilla.

Laite kytkeytyy yhden kaapelin avulla ja mahtuu tavalliseen 9,5 millin paikkaan. Lisäksi kaksoiskovalevy tulee varustettuna kytkentäkaapelilla ja ohjelmistolla, jotka mahdollistavat näppärän tiedonsiirron kahden kovalevyn välillä. Vaikka Black 2 -kaksoiskovalevyn on ilmoitettu tukevan Windowsia XP:stä 8:aan, iOS-tukea ei ole tällä hetkellä tiedossa.


Kaksoiskovalevy tulee ennakkotietojen mukaan maksamaan 250 puntaa, eli noin 300 euroa.

4 KOMMENTTIA

pähkinä1/4

Quote:

iOS-tukea ei ole tällä hetkellä tiedossa.


Joka on toki äärimmäisen yllättävää... Varmaan OS X:ää tarkoitettiin?

capuzino2/4

Tästä uutuudesta tulee jostain syystä mieleen (Applen) Fusion Drive.

Mauriland4/4

Kiinnostaisi vaan tietää että miten käyttis ton oikein näkee...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT