AfterDawn logo

Kovalevyjen elinkaarta selvitetty 25 000 kovalevyn perusteella

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Pilvitallennuspalveluja tarjoava yritys Backblaze käyttää liiketoiminnassaan yli 25 000 kuluttajatason kovalevyä. Yritys julkaisi juuri blogissaan raportin kovalevyjensä elinkaaresta neljän vuoden seuranta-ajalta.

Raportissa todetaan, että 26% kovalevyistä ei selviä neljän vuoden käyttöperiodista, jonka aikana kovalevyt ovat jatkuvassa käytössä. Levyjen hajoamistahti vaikuttaa noudattavan insinööreille tuttua "kylpyammekäyrää", jonka mukaan hajoamisten syyt voidaan jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: 1) valmistusvirheet, 2) satunnaiset viat ja 3) rasituksesta aiheutuvat viat. Backblazen raportin mukaan ensimmäisen 18 kuukauden aikana hajoamistahti on 5,1% per vuosi, minkä jälkeen (kun tehdasvikaisista on päästy eroon) hajoamistahti vähenee noin 1,4 prosenttiin vuodessa. Kolmen vuoden kohdalla hajoamisten määrässä on havaittavissa selkeää nousua, mikä tarkoittaa sitä, että ajankohtaa voidaan pitää rajapyykkinä kovalevyjen kestävyyden suhteen.


Backblazella ei ole vielä dataa siitä miten kovalevyt kestävät neljän vuoden seurantajakson jälkeen, mutta yritys olettaa tutkimuksen perusteella kolmen vuoden rajapyykin jälkeen lasketun noin 11,8% hajoamistahdin per vuosi pysyvän jokseenkin tasaisena.5 KOMMENTTIA

Bumperotto1/5

Kumma kun ei levyt enää kestä kunnolla. Palvelimestani löytyy 13 vuotta vanha WD levy, eikä Disk Sentinelin mukaan mitään vikoja.

Boss932/5

@1 Katos, kun nykyään ovat valmistajat keksineet sen, että heidän näkökulmastaan katsottuna ei kannata valmistaa tuotetta, joka ei hajoa yhden sukupolven aikana. Saavat paljon enemmän rahaa, kun samaa tuotetta pitää ostaa muutaman vuoden välein; Ja, kun kaikki kilpailijat tekevät samoin ei myöskään kilpailukyky heikkene.

Bumperotto3/5

Originally posted by Boss93:

@1 Katos, kun nykyään ovat valmistajat keksineet sen, että heidän näkökulmastaan katsottuna ei kannata valmistaa tuotetta, joka ei hajoa yhden sukupolven aikana. Saavat paljon enemmän rahaa, kun samaa tuotetta pitää ostaa muutaman vuoden välein; Ja, kun kaikki kilpailijat tekevät samoin ei myöskään kilpailukyky heikkene.

Ongelma onkin, että SSD alkaa tulla kestävemmäksi.

AhKeefas4/5

Osta kovelevyn yritysmallin viiden vuoden tehdastakuulla
tai
osta SSD single level cell tekniikalla: kallis mutta kestää niin kauan
että on pian antiikkia eli kuudessa vuodessa saa 8x kokoisen
joten ehkä 2-bittinen 4-jännite solu on ihan ok kuluttaja-Flashissä

H4X0R-X5/5

Originally posted by AhKeefas:

Osta kovelevyn yritysmallin viiden vuoden tehdastakuulla
tai
osta SSD single level cell tekniikalla: kallis mutta kestää niin kauan
että on pian antiikkia eli kuudessa vuodessa saa 8x kokoisen
joten ehkä 2-bittinen 4-jännite solu on ihan ok kuluttaja-Flashissä


Kannattaa silti muistaa, että ssd:kään ei ole pomminvarma, ei läheskään. Tämän sai "kiintolevyt ovat saatanasta"-Torvaldskin todeta, kun työasemasta hajosi ssd. :P

http://www.computerworld.com/s/article/...just_discovered

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT