AfterDawn logo

Windows 8.1 vuoti nettiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
13 kommenttia

Microsoft kertoi aiemmin tällä viikolla saaneensa Windows 8.1:n siihen kuntoon, että se voi aloittaa käyttöjärjestelmän jakelun laitevalmistajille. Laitevalmistajien lisäksi myös piraatit pääsevät uuteen käyttöjärjestelmään jo käsiksi.

Ensimmäisenä nettiin vuoti kiinankielinen Enterprise-versio ja sen jälkeen verkkoon on vuotanut myös englanninkieliset Windows 8.1 Pro -versiot (x64 ja x86). Pron 64-bittisen versioon pitää raporttien mukaan tehdä pieniä muutoksia ennen kuin asennus onnistuu, mutta 32-bittisen käyttöjärjestelmän asennus pitäisi sujua mutkitta. Windows 8.1 Pro -versioiden vuotojen taustalla on venäläinen WZOR.

Microsoft aikoo käynnistää Windows 8.1:n virallisen jakelun 18. lokakuuta.

13 KOMMENTTIA

Krisu971/13

Olenkin kaivannut tuota Windows-painiketta.

Gereti2/13

Originally posted by Krisu97:

Olenkin kaivannut tuota Windows-painiketta.

Se ei tuo käynnistävalikkoa, se on vaoin pikanappi metrovalikkoon (joka siis toimii jo windows painikkeen painalluksesta/ viemällä hiiren vasempaan alareunaan ja painamalla sieltä ilmestyvää kuutiota, ainut hyöty tuosta on että saat koneen sammutettua nopeammin... mutta käynnistävalikkoa se ei tuo takaisin

Gathago3/13

Originally posted by Gereti:Se ei tuo käynnistävalikkoa, se on vaoin pikanappi metrovalikkoon (joka siis toimii jo windows painikkeen painalluksesta/ viemällä hiiren vasempaan alareunaan ja painamalla sieltä ilmestyvää kuutiota, ainut hyöty tuosta on että saat koneen sammutettua nopeammin... mutta käynnistävalikkoa se ei tuo takaisin


Millä tavalla tuo nopeuttaa sammuttamista, samasta kulmasta helposti jo nyt aukeaa metro, erona ettei se ole näkyvä kuvake.

RekookeR4/13

Mistä te löysitte sen sammuta napin. Jouduin käyttämään tuota kasia kun se tuli uudes konees mukana, mutta ei siellä ollut mitään sammuttamiseen viittaavaa. Videoita jos katseli, niin siitä ohjelmasta ei päässyt pois kuin painamalla alt+f4 ja se video jäi näkymään siihen metro kuvakkeeseen.
Miten ihmees noin vaikeeksi pitää kaikki tehdä, miksi se video ohjelma jää taustalle päälle ja jos sitä klikkaa kakkos napilla, niin se ei anna mitään mahdollisuutta sammuttaa sitä, ihan kuin koko windowssia ei saa enää sammutettua.

Gathago5/13

Huono toteutus tällä on mutta esim.
Vie oikealle, avautuu valikko sivuun.
Asetukset ja sieltä alhaalta virta.

Tai sitten teet työpöydän pikakäynnistykseen itse kuvakkeen josta voit sammuttaa koneen sitä klikkaamalla.

Helpot ohjeet:
http://www.wikihow.com/Make-a-Shutdown-Shortcut-in-Windows

snaketus6/13

Moderni Windows kone sammuu nykyään oikein virtanapista. Tehnyt näin jo kauan. En tajua miksi sitä sammuta nappulaa niin paljon kaivataan.

RekookeR7/13

Kiitos, tuo auttaakin. En edes huomannut että siellä oikealla on piilossa pari nappia.

Gathago8/13

Originally posted by snaketus:

Moderni Windows kone sammuu nykyään oikein virtanapista. Tehnyt näin jo kauan. En tajua miksi sitä sammuta nappulaa niin paljon kaivataan.

Tiedän kyllä, mutta olen laittanut asetukset niin ettei mitään tapahdu kun painaa. Siksi että pari pientä lasta jotka sen napin joskus löytävät :)

snaketus9/13

Originally posted by Gathago:

Originally posted by snaketus:

Moderni Windows kone sammuu nykyään oikein virtanapista. Tehnyt näin jo kauan. En tajua miksi sitä sammuta nappulaa niin paljon kaivataan.

Tiedän kyllä, mutta olen laittanut asetukset niin ettei mitään tapahdu kun painaa. Siksi että pari pientä lasta jotka sen napin joskus löytävät :)

Asia kunnossa :=)

tikte7610/13

windows 8.1 testiversiossa. tulee valikko kun painaa oikeaa hiiren nappia käynnistä napin päällä.

H4X0R-X11/13

Originally posted by snaketus:

Moderni Windows kone sammuu nykyään oikein virtanapista. Tehnyt näin jo kauan. En tajua miksi sitä sammuta nappulaa niin paljon kaivataan.


Tähän on kommentoitava, että millä perusteella koneen virtanappi on aina helppo painettava? Lähde nyt kurkottelemaan virtanappia pöydällä olevan P280 päältä, tai vaihtoehtoisesti kumartele sitä pimeästä pöydän alta.

Sitten kun saat sen lopulta sammumaan, niin seuraavaksi tulee 10 kysymystä siitä, että tallennetaanko tyhjä word dokumentti tai sammutetaan jokin muu ohjelma. Eikun palaat tuolille ja kliksuttelet, että (älä) tallenna, sekä nouset uudestaan painaaksesi sitä nappia. Samaan aikaan kun ohjelmasta sammuttamisella, kaikki onnistuu yhdellä istumalla.

Puhumattakaan uudelleen käynnistämisestä. Ns. reboot nappi kun on yleensä vielä pienempi ja vielä vaikeammassa paikassa painaa. Ja sitten on vielä eri kotelot ja kokoonpanot. On koteloita, jossa napit ovat kansien tai jopa lukittujen kansien alla, eivätkä ole edes harvinaisia. Entäpä kotiteatterikokoonpanot, joissa koneen uudelleen käynnistämistä varten joudut siis erikseen käymään valkokankaan alla olevalla rungollasi, kotiteatterista riippuen siinä 5-15 metrin päässä. Entä miten etäkäyttö, voitko etäkäytössäkin painaa virtakatkaisinta toisesta pitäjästä?

Ei siitä virtanapista sammuttamisesta ole turhaan luovuttu, kymmenen vuotta takaperin. Puhumattakaan, että nykyään myös koneen käynnistäminenkin tehdään monesti jostain muualta, kuin itse virtakytkimestä.

snaketus12/13

Originally posted by H4X0R-X:

Originally posted by snaketus:

Moderni Windows kone sammuu nykyään oikein virtanapista. Tehnyt näin jo kauan. En tajua miksi sitä sammuta nappulaa niin paljon kaivataan.


Tähän on kommentoitava, että millä perusteella koneen virtanappi on aina helppo painettava? Lähde nyt kurkottelemaan virtanappia pöydällä olevan P280 päältä, tai vaihtoehtoisesti kumartele sitä pimeästä pöydän alta.

Sitten kun saat sen lopulta sammumaan, niin seuraavaksi tulee 10 kysymystä siitä, että tallennetaanko tyhjä word dokumentti tai sammutetaan jokin muu ohjelma. Eikun palaat tuolille ja kliksuttelet, että (älä) tallenna, sekä nouset uudestaan painaaksesi sitä nappia. Samaan aikaan kun ohjelmasta sammuttamisella, kaikki onnistuu yhdellä istumalla.

Puhumattakaan uudelleen käynnistämisestä. Ns. reboot nappi kun on yleensä vielä pienempi ja vielä vaikeammassa paikassa painaa. Ja sitten on vielä eri kotelot ja kokoonpanot. On koteloita, jossa napit ovat kansien tai jopa lukittujen kansien alla, eivätkä ole edes harvinaisia. Entäpä kotiteatterikokoonpanot, joissa koneen uudelleen käynnistämistä varten joudut siis erikseen käymään valkokankaan alla olevalla rungollasi, kotiteatterista riippuen siinä 5-15 metrin päässä. Entä miten etäkäyttö, voitko etäkäytössäkin painaa virtakatkaisinta toisesta pitäjästä?

Ei siitä virtanapista sammuttamisesta ole turhaan luovuttu, kymmenen vuotta takaperin. Puhumattakaan, että nykyään myös koneen käynnistäminenkin tehdään monesti jostain muualta, kuin itse virtakytkimestä.

Jos koneen on itselleen vaikeaan paikkaan sijoittanut niin se on jokaisen oman harkinnan alla. Ja kyllä se Windows 8:kin ohjelmallisesti sammuu, jos vain tietää missä se toiminto on. Toki se on turhan vaikean pääsyn takana, mutta silti.

Ja itselleni toimii tuo virtanappi, koska koteloni makaa tai seisoo pöydän vieressä lattialla ja tuossa R4:ssa virtanappi on kotelon päällä, joten helppo siitä painaa ohimennen ku menee keitteleen aamukahvia. Ja illalla ohimennen painaa nukkumaan mennessä, kun tulee vessasta. Ja mitä reset-nappiin tulee niin itse en ole sitä käyttänyt vuosikausiin ja uuteen emoon kytkinkin sen biosin pikaboottiin, joten vaikka kone olisi kiinni niin reset-nappia painamalla kone käynnistyy suoraan biosiin.

Lopuksi vielä, että kyllä ne avonaiset tyhjät dokumentit sinne jää huuteleen jos niitä auki on sammuttamalla sieltä käynnistävalikostakin.

H4X0R-X13/13

Originally posted by snaketus:Jos koneen on itselleen vaikeaan paikkaan sijoittanut niin se on jokaisen oman harkinnan alla. Ja kyllä se Windows 8:kin ohjelmallisesti sammuu, jos vain tietää missä se toiminto on. Toki se on turhan vaikean pääsyn takana, mutta silti.

Ja itselleni toimii tuo virtanappi, koska koteloni makaa tai seisoo pöydän vieressä lattialla ja tuossa R4:ssa virtanappi on kotelon päällä, joten helppo siitä painaa ohimennen ku menee keitteleen aamukahvia. Ja illalla ohimennen painaa nukkumaan mennessä, kun tulee vessasta. Ja mitä reset-nappiin tulee niin itse en ole sitä käyttänyt vuosikausiin ja uuteen emoon kytkinkin sen biosin pikaboottiin, joten vaikka kone olisi kiinni niin reset-nappia painamalla kone käynnistyy suoraan biosiin.

Lopuksi vielä, että kyllä ne avonaiset tyhjät dokumentit sinne jää huuteleen jos niitä auki on sammuttamalla sieltä käynnistävalikostakin.


Niin, eli se on siis mielestäsi "oman harkinnan tulos", että kone on sijoitettuna sinne, kun se firmassa tai koulussa on sijoitettu?

Tai vielä paremmin, onko käyttöjärjestelmän puutteellisuus hyvä syys sille, että joutuu siirtämään kokoonpanon sirkkelöimään näytönohjaimiaan metrin päähän korvistaan? Puhumattakaan siitä, että hiljaisetkaan kokoonpanot ovat harvoin äänettömiä. No olisihan se aika "PS2-retroa", kun tietokone pääsee sirkkelöimään korvan vieressä niin, että koko kotiteatterin kalliin äänentoiston idea katoaa. Toisaalta se myös sopisi WIN 8 "yhtenäiseen käyttökokemukseen", kun pöytäkonetta pitää pöydällä aivan vieressä, kuten läppäriä.

Se taas mitä tarkoitin tuolla ohjelmien sulkeutumisella, on se "jumppa" mitä saa harrastaa jos sammuttaa kotelosta. Nosta näppäimistö sivuun, nosta hiiri sivuun, nouse nojatuolista, yritä puikkelehtia hiiren ja näppäimistöjen johtojen yli, etteivät ne kompuroinnistasi lennä kaaressa lattialle, paina sammutus nappia oli paikka miten vaikea tahansa, näe valitus ruudulla, suorita esterata johtojen kanssa uudelleen ja istu nojatuoliin, ota hiiri ja klikkaile, nouse ja suorita "johtoesterata" kolmannen kerran, paina nappia, toista samaan tapaan, jos näet edelleen näytössä tyhmiä kysymyksiä. Kone sammuu loputa, suoritat johtoesteradan vielä kerran päästäksesi huoneesta, Porfit?

Vaihtoehtoisella sammutustavalla sammutat ohjelmasta, nostat näppäimistön sivuun, klikkaat ohjelmia kiinni ja yrität uudelleen, jo ennen kuin laitat hiiren sivuun. Kone sammuu, lähdet pois koneen vastaiseen suuntaa, jolloin esterataa ei tarvitse suorittaa, lisäksi uutta 140 euron näppäimistöä tai 80 e hiirtä ei tarvitse laittaa tilaukseen mahdollisen kompuroinnin takia.

Pahoittelen jos löydät äärimmäisen kärjistämiseni epäkohteliaaksi, se ei ole tarkoitus, vaan saada pointti esiin, eli se että miksi yksinkertainen työpöydällä kaksi klikkausta vaativa operaatio, on pitänyt tehdä turhaan vaikeammaksi ja miksi virtanapista sammuttamisen mahdollisuus ei tee siitä järkevää, etenkään kun tämä virtanappista sammuttaminen ei ole uutta uudessa järjestelmässä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT