AfterDawn logo

Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston

Teemu Laitila Teemu Laitila
12 kommenttia

Jos ostat Googlelta e-kirjoja luettavaksi matkalla, niiden varaan ei kannata laskea esimerkiksi koko pitkää lentomatkaa. Play-kaupan e-kirjat ovat tarjolla vain tietyissä maissa ja niiden lataaminen muualla maailmassa on estetty.

Boing Boing kertoo amerikkalaisen Jim O'Donnellin singaporenmatkasta, jonka aikana Googlen Play-kauppa tarjosi asennettavaksi päivitystä iPadiin. O'Donnell latasi päivityksen, joka samalla poisti kaikki laitteen muistiin kaupasta ladatut e-kirjat. Ikävä kyllä kirjojen lataaminen uudestaan ei onnistunut, sillä Play-kauppa tunnisti laitteen olevan Singaporessa, jossa e-kirjat eivät ole tarjolla.

O'Donnell kertoo olleensa yhteydessä Googlen asiakaspalveluun, joka ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta "ymmärtänyt ongelmaa tai välittänyt siitä eikä pystynyt tarjoamaan apua". Käyttäjän omistamien kirjojen lataaminen ei siis onnistu ennen kun laite palaa takaisin maahan, jossa e-kirjakauppa on tarjolla.


Google toi kesän aikana e-kirjansa myös suomalaisten saataville. Jos e-kirjoja haluaa lukea muualla kuin kotimaassa, niin kannattaa tarkistaa, sallivatko palvelun käyttöehdot niiden lataamisen ulkomailta käsin, jos yllättävä tarve ilmenee.

12 KOMMENTTIA

KaiPuu1/12

Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

mjk2/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KaiPuu:

Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

Niin on :p

tataka3/12

suomessa e kirjat ei yleisty koska ahneet kirjanjulkaisijat vaativat drm ja järjettömiä hintoja, esim yksi kirja applen ibook storessa 19 e mutta pokkarina 8 euroa jonka voi vaikka luettuaan myydä 4 eurolla.

jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti. onneksi itse en jaksa lukea kirjoja joten samapa mulle, harmittaa vain kun tehdään samat virheet kuin musiikkibisneksessäkin.

Vapaakoodari4/12

Mediateollisuus on sellainen dinosaurus ettei se helpolla halua luovuttaa totutuista toimintatavoistaan.

http://img6.joyreactor.com/pics/post/fu...-dvd-839246.png

Jospa kaikki se raha ja vaiva joka on DRM ja muihin vastaaviin operaatioihin olisikin käytetty ihan vain valistukamppanioihin kuinka piratismi lopulta kääntyy itseään vastaan. Mitenkähän se olisi vaikuttanut piratismiin?
Ja EN tarkoita näitä -et imuroisi autoa/olet potentiaalinen varas, et vain myönnä sitä- herjauskampanioita.

WereCatf5/12

Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.

Sove926/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti.

Tai sitten itketään ja lahjotaan lisää eduskunnassa, tällä kertaa vain vaaditaan tästä terroriteosta saunan taakse viemistä.

Lumikki7/12

Ei tuossa ole kyse että digitaalinen asia ei toimisi jos haluttaisiin, vaan siitä että se on TAHALLISESTI tehty toimimattomaksi kuluttajille.

"Viihdeteollisuus" tappaa oman liiketaloutensa näillä DRM rajoituksilla ja kontrollilla. Koska kuka hitto haluaisi ostaa toimimattomia tuotteita. Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet.

Kyllä itsekin ostaisi asioita välillä, mutta kun ei voi, kun ne eivät toimi kunnolla tai käyttöehdot ovat liian kovat tai asia loukkaa yksityisyyttä tai ei ole (tieto)turvallinen. Minusta on ihan normaalia että tuote toimii jokaisessa maassa ja ilman internettiä, siis silloin kun internet käyttö ei liity tuoteen käyttöön. Esimerkiksi elokuvan katselu, musiikin kuunteleminen, yksinpelin pelaaminen tai kirjan lukeminen.

hahhhaaa (vahvistamaton)8/12

Ei voi muuta kuin nauraa tuollaisille törtöille käyttäjille, jotka antavat laitteensa koko ajan kysellä kaiken maailman 'päivityksiä' ja vielä automaattisesti hyväksyvät ne, vaikkeivät itse olisi kokeneet tarvetta niille. Kuvittelevat varmaan, että kun on softassa isompi numero, niin mopo kulkee taas kovempaa ;D

upap9/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet

ja imuroikaa torrenteista ilmaiseksi, sillä

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.

juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä

muppis10/12

En osta e-kirjoja enkä piratisoi niitä juuri tässä keskusteltujen seikkojen takia. Lisäksi en jaksa lukea niitä mistään kännykän tai tabletin näytöltä, silmät väsyy aika äkkiä ja olen sellainen lukija, että jos jään koukkuun niin se on luettava koko kirja kerralla.

Ja e-kirjaa ei saa hyllyyn talteen myöhempää lukemista varten!

WereCatf11/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:

juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä

Eivätpä nuo muutakaan kuuntele, you know.

avthein12/12

DRM-invalidisoinnit pysyvät boikotissa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki