AfterDawn logo

Microsoft laskemassa Surfacen Pro-versionkin hintaa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Microsoft on alentamassa myös Surface-tablettinsa Pro-version hintaa. Alennukset ovat astuneet jo voimaan esimerkiksi Yhdysvalloissa ja muutamissa muissa maissa, mutta eivät Suomessa. Sekä 64 GB -version että 128 GB -version hinnat ovat laskeneet noin sadalla dollarilla eli kymmenellä prosentilla.

Alennukset ovat jatkoa heinäkuun puolivälissä tapahtuneille Surface RT -mallin hintaleikkauksille. Microsoftilla on ollut vaikeuksia saada myytyä rajallisemmalla Windows-versiolla varustettua Surface RT -tablettiaan ja yhtiö on myös itse myöntänyt, että laitteita on valmistettu liikaa kysyntään nähden. Varastoissa lojuvat Surface RT -tabletit johtivat 900 miljoonan dollarin alaskirjaukseen Microsoftin edellisessä osavuosikatsauksessa.


Tällä hetkellä 128 GB muistilla varustettu Surface Pro on hinnoiteltu Suomessa noin tuhanteen euroon ja jos muiden maiden alennusprosentit pätevät laajemmin, hinta tipahtaisi tulevaisuudessa noin 900 euroon.

Microsoftin mukaan alennuskampanja on vain väliaikainen kestäen elokuun loppuun saakka. Yhtiöltä odotetaan kuitenkin syksyn aikana uusia Surface-malleja, joten hintojen nostaminen takaisin alkuperäiselle tasolleen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Uusissa Surface-malleissa odotetaan päivityksiä esimerkiksi prosessorin osalta. Surface Pro perustunee tulevaisuudessa Intelin kesällä julkaisemiin Haswell-piireihin ja RT-versioon on huhuttu Qualcommin Snapdragon 800 -piiriä.

1 KOMMENTTI

rockknee1/1

Pakko myöntää - vaikka itse win8 käyttistä käytänkin läppärissä - että on tuo microsoftin tablettimarkkinoille pyrkiminen todella epätoivoista. Surface rt on tabletti vailla sovelluksia&ekosysteemiä ja sitten tämä pro millä olisi mahdollisuudet kilpailla maksaa tonnin, eli täysfiasko. Ja mitä saa tonnilla, tabletin jossa on tehoa ja ok käyttis mutta ei oikein kunnollista sovellustarjontaa. Vähiin jää myyntivaltit. Microsoftin panostukset windows phoneenkin ovat olleet todella heikot, nokia pitää sitäkin pystyssä. Vähän panostusta ms:n suunnalta tähän touhuun..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT