AfterDawn logo

Microsoft julkaisi Windows 8.1 Preview'n

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Microsoft on julkaissut tänään lupaustensa mukaisesti Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän Preview-version. Innokkaimpien testaajien käyttöön tarkoitettu julkaisu pitää sisällään runsaasti uudistuksia viime syksynä julkaistuun Windows 8:aan nähden.

Monista uudistuksista löytyy tarkempaa tietoa Hadware.fi:n ennakkokatsauksesta. Uutta on esimerkiksi laajemmat mahdollisuudet ulkonäön muokkaamiselle. Esimerkiksi työpöydän taustakuvaa voi käyttää myös aloitusnäytössä ja tapahtumaruutujen kokovaihtoehtoja on tullut lisää. Kaikkiin koneeseen asennettuihin sovelluksiin pääsee käsiksi joko sipaisemalla aloitusnäyttöä sormella alhaalta ylös tai painamalla hiirellä alareunasta löytyvää nuolta. Sovelluksia voi lajitella nimen, asennusajankohdan, kategorian tai käyttömäärän perusteella.

Windows 8.1:n hakutoiminto yhdistää tietokoneen ja internetin sisällöt yhdeksi kokonaisuudeksi ja esittää tulokset sovelluskokemusta jäljittelevässä muodossa. Moniajoa on parannettu mahdollistamalla usean sovelluksen käyttö samanaikaisesti. Suurimmilla näytöillä voidaan ajaa neljään sovellusta samanaikaisesti.


Windows 8.1 tuo mukanaan myös Käynnistä-painikkeen ja mahdollisuuden kirjautua aloitusnäytön ohi työpöydälle. Käynnistä-valikkoa ei ole tulossa, mutta tietokoneen voi tästä huolimatta sammuttaa Käynnistä-painikkeesta.

Jos haluat asentaa Windows 8.1 Preview'n tietokoneellesi, on sinulla kaksi vaihtoehtoa. Voit hankkia käyttöjärjestelmän joko Windows Storesta (päivittää Windows 8:n 8.1:ksi) tai lataamalla käyttöjärjestelmän ISO-tiedosto. Dual boot -ratkaisua harkitseville suositellaan ISO-tiedoston lataamista. Ennen Preview-version asentamista, kannattaa ottaa tärkeistä tiedostoista varmuuskopio ja lukea Microsoftin laatima FAQ.

Linkki Windows 8.1 Preview'n ISO-tiedostojen lataussivulle

9 KOMMENTTIA

aakopa1/9

Onko se store versio julkaistu jo?

teppoI2/9

En pysty tarkistamaan, mutta käsittääkseni sen pitäisi olla jakelussa.

joksak3/9

Tuosta asentaa tuon Get the Update niin käynnistyy ja antaa linkin storeen:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/download-preview

Latailee, 2,4 Gb kokoa :/

Gathago4/9

hmm.. joku muu saanut ilmoituksen

"Erillinen Windows Update -asennus
Päivitys ei koske tietokonettasi."

Käytössä Win 8 pro

Labratoria5/9

Originally posted by Gathago:

hmm.. joku muu saanut ilmoituksen

"Erillinen Windows Update -asennus
Päivitys ei koske tietokonettasi."

Käytössä Win 8 pro

Sama, ja minä kun luulin että tämä toimii kaikissa kieliversioissa. :|

Gathago6/9

Pitäisi asentua vaikka suomea ei ole tuettujen kieltenlistalla, tuossa alalinkissä lisäinfoa. Odotella virallista julkaisua jospa sitten toimisi.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/preview-faq

EDIT: Löysin tälläisen, en ole itse kokeillut. Kertokaas jos joku kokeilee ja toimii.

https://plus.google.com/110003784248499521055/posts/fYpKEvmjddk

aakopa7/9

Originally posted by Gathago:


https://plus.google.com/110003784248499521055/posts/fYpKEvmjddk


Toi toimi, mut store sanoo et ei oo saatavilla.

Labratoria8/9

Originally posted by aakopa:

Originally posted by Gathago:


https://plus.google.com/110003784248499521055/posts/fYpKEvmjddk


Toi toimi, mut store sanoo et ei oo saatavilla.

Löysin saman ohjeen toiselta sivustolta ja yritin mutta Komentokehotteessa sanoo että "Unrecognized switch -0.", mitä tein väärin? :P

joksak9/9

Hyvin pelaa.. muutama outous oli tosiaankin, selvisi näyttiksen ajureiden uudelleenasennuksella. Eli Catalyst Control Center ei toiminut ja näytön skaalaus oli taas kerran väärin.. Hyvin siis rullaa, uudistukset tervetulleita, vaikka tuskinpa tuo Start-näkymän/valikon käyttö alkaa tuosta kun en ole sitä valikkoa oikeastaan tarvinnut kuin viimeksi Win 2000:ssa :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT