AfterDawn logo

Samsungin uusi Ativ Q päihittää tarkkuudessa Retina-näytölliset MacBookit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Samsung julkisti tänään Lontoossa pidetyssä Galaxy & Ativ -tilaisuudessa joukon uusia Windows-pohjaisia laitteita.

Tilaisuuden antiin kuului tabletista tietokoneeksi muuntuva Ativ Q, josta löytyy Windowsin lisäksi myös Android-käyttöjärjestelmä. Laitteen parhaimpia puolia on erittäin tarkka 13,3 tuuman näyttö, jonka resoluutio kohoaa 3200 x 1800 pikseliin saakka. Näyttö on tarkempi kuin Retina-näytöllisissä MacBook Pro -kannettavissa.


Saranointitekniikan ansiosta Ativ Q:ta voidaan käyttää samalla tavalla kuin Acerin R7:ää. Q:ssa on Core i5 -suoritin, neljä gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun edestä tallennustilaa (SSD). Windows 8:n lisäksi laitteeseen on asennettu täysimittainen Android-käyttöjärjestelmä, joka pyörii Windowsin päällä. Ativ Q:n suositushinta on noin 1700 euroa ja laitteen luvataan saapuvan myyntiin kolmannen neljänneksen aikana eli heinä-syyskuussa.Galaxy Tab 3 sai rinnalleen Windows-pohjaisen Ativ Tab 3 -taulutietokoneen, joka on Samsungin mukaan vain 8,2 millimetriä paksu. Atom-suorittimella varustetussa tabletissa on 10,1 tuuman ja 1366 x 768 pikselin näyttö. Ativ Tab 3:n suositushinta on 700 euroa ilman näppäimistöä ja 800 näppäimistön kanssa.


Kannettavien tietokoneiden mallistoa korealaisyhtiö laajensi Ativ Book 9 Plussalla ja Litellä, joissa on molemmissa 13,3 tuuman monikosketusta tukeva näyttö. Book 9 Plus -mallin näyttö on sama kuin Ativ Q:ssa eli resoluutio on 3200 x 1800. Suoritin on Core i5-4200U -suoritin ja Litessä on AMD:n neliytiminen A6-prosessori. Yhtiö ei paljastanut kummankaan kannettavan hintaa tai tarkempaa myyntiintulopäivää. All-in-One-tietokoneiden mallistoon Samsung esitteli Ativ One 5 Stylen.

Android-annnista vastasi uusi vaihdettavalla objektiivilla varustettu Galaxy NX -kamera, josta löytyy 20,3 megapikselin APS-C-kenno. Keskusmuistia on kaksi gigatavua ja sisäistä muistia on 16 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-paikan ansiosta. Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmään pohjautuvan kameran sisuksista löytyy neliytiminen 1,6 gigahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin.

4 KOMMENTTIA

Bodomed1/4

kirjoitus virhe löytyi tästäkin artikkelista. " Windows 8:n liäksi laitteesee on asennettu täysimittainen Android-käyttöjärjestelmä, joka pyörii Windowsin päällä." Varmaankin ihan lisäksi?

defic2/4

Originally posted by Bodomed:

kirjoitus virhe löytyi tästäkin artikkelista. " Windows 8:n liäksi laitteesee on asennettu täysimittainen Android-käyttöjärjestelmä, joka pyörii Windowsin päällä." Varmaankin ihan lisäksi?

käsittääkseni androidi emuloidaan, eli se pyörii windowsin päällä. Viisaampi vahvistanee.

EDIT: tai siis virtuaalikoneessa pyörii windowsissa?

Wintus3/4

Originally posted by Bodomed:

kirjoitus virhe löytyi tästäkin artikkelista. " Windows 8:n liäksi laitteesee on asennettu täysimittainen Android-käyttöjärjestelmä, joka pyörii Windowsin päällä." Varmaankin ihan lisäksi?

Kirjoitusvirhe löytyi tästäkin postauksesta. "kirjoitus virhe löytyi tästäkin artikkelista." Varmaankin ihan kirjoitusvirhe?

AhKeefas4/4

Ativ Tab 3: pitäisi olla 1920x1080, mutta kun ei ole => Facepalm!
Ativ Q: pitäisi olla 3820x2160, mutta kun ei ole => Duh!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT