AfterDawn logo

Alienware päivitti koko pelikannettavien sarjansa

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Alienware on esittelyt E3-messuilla kokonaan uudistetun pelikannettavien sarjansa. Uudet kannettavat ovat nimeltään vain Alienware 14, Alienware 17 ja Alienware 18, jossa numero viittaa näytön kokoon.

Uusissa kannettavissa on käytetty metalliosia huomattavasti aiempaa enemmän. Kannettavien kansi on kokonaan alumiinia ja runko on rakennettu magnesiumseoksesta. Ulkonäköön vaikuttavat merkittävästi laitteen reunoilla ja kannessa olevat ledivalot, joita voidaan AlienFX-sovellusta tukevissa peleissä käyttää kertomaan pelitapahtumista kuten osumista tai tehtävien suorittamisesta.

Malliston pienin versio Alienware 14 sisältää nimensä mukaisesti 14 tuuman näytön, joka toimii 1366x768 pikselin resoluutiolla, neliytimisen 2,4 GHz:n taajuudella toimivan Intelin Core i7-4700Q-prosessorin, kahdeksan gigatavua vähävirtaista DDR3L-muistia, Nvidian GT 750M -näytönohjaimen gigatavulla GDDR5-muistia, 750 gigatavun kiintolevyn ja lisäpaikat kahdelle kiintolevylle, DVD-aseman, gigabitin verkkokortin ja 802.11n WLAN-yhteydet. Laitteen paino on noin 2,7 kiloa.


Seuraava kokoluokka on 17 tuuman Alienware 17, jossa paino kasvaa jo lähes 5,5 kiloon saakka. Näytön resoluutio kasvaa 1600x900 pikseliin. Perusmallissa on sama prosessori, mutta näytönohjain on muuttunut GeForce GTX 765M -malliseksi. Myös muut komponentit ovat paljolti samoja. Isommasta kotelosta löytyy silti tilaa vielä kolmannelle lisäkiintolevylle. Kahdessa isommassa mallissa on perinteisen HDMI-liitännän lisäksi myös HDMI-sisääntulo eli laitteisiin voidaan liittää pelikonsoli tai älypuhelin ja katsella kuvaa läppärin näytöltä.

Sarjan isoin laite eli Alienware 18 käyttää jo Full HD -resoluutiota 18 tuuman PLS-näytössään. Isompaa resoluutiota ajamaan on asennettu kaksi GeForce GTX 765M -ohjainta SLI-kokoonpanossa. Muutoin ominaisuudet ovat paljolti samat kuin pienemmissä malleissa.

Jos peruskokoonpanoissa ei tunnu löytyvän tarpeeksi potkua pelaamiseen, komponentteja voi päivittää tehokkaammiksi. Alienware 14 -mallin näytönohjain voidaan päivittää GeForce GTX 765M -malliin ja isommissa malleissa vaihtoehtona on GeForce GTX 770 tai GTX 780 -piirit. Muita vaihtoehtoisia kokoonpanoja ovat Full HD -näyttö 14 tuuman mallissa, Full HD -näyttö 3D-tuella 17 tuuman mallissa, kaikkiin koneisiin voidaan myös asentaa Blu-ray-asema ja nopeampi prosessori.

Kannettavien tarkkoja myyntihintoja ei paljastettu vielä, mutta lisää tietoa luvataan lähipäivinä. Joka tapauksessa Alienwaren tehokkaammat kannettavat ovat huomattavasti peruskannettavaa kalliimpia. Nykyiset mallit lähtevät noin 1700 eurosta tehokkaimpien mallien yltäessä lähes 4000 euroon.

Edit 15:01 Lisätty maininta hinnasta.

3 KOMMENTTIA

Lakupiip1/3

Quote:

Nvidian GT 750M -näytönohjaimen gigatavulla GDDR5-muistia

Kuuluisikohan tossa lukea GTX 750M , koska muissakin on GTX malli ja en usko että GT mallilla paljoa pelailee :D

RekookeR2/3

Mitä tommoset AlienWaren koneet maksavat?

squi3/3

Originally posted by Lakupiip:

Quote:

Nvidian GT 750M -näytönohjaimen gigatavulla GDDR5-muistia

Kuuluisikohan tossa lukea GTX 750M , koska muissakin on GTX malli ja en usko että GT mallilla paljoa pelailee :D

Kyllä se on ihan oikein, kyseessä on tosiaan GT-malli.

Originally posted by RekoorerR:

Mitä tommoset AlienWaren koneet maksavat?

Hintoja ei kerrottu vielä. Se tosiaan jäi uutisessa mainitsematta. Nykyisten mallien hinta vaihtelee noin 1700 eurosta aina 3500 euroon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT