AfterDawn logo

Blizzardin ikuisuuspeliprojekti Titan takaisin lähtöruutuun

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Blizzardilla työn alla oleva uusi MMO-peli on palannut taas lähtöruutuun, kun pelin kehitys on tarkoitus aloittaa uudestaan alusta aiempaa pienemmillä resursseilla, paljastaa VentureBeat.

Pelkästään Project Titan -nimellä tunnettu moninpeli mainittiin ArsTechnican mukaan julkisesti ensimmäisen kerran vuonna 2009. Pelistä kaavaillaan seuraajaa Blizzardin hiipuvalle World of Warcraft -sarjalle, mutta itse peli ei liity millään tavalla WoW:n maailmaan. Blizzardin toimitusjohtajan Mike Morhaime kertoi vuonna 2011, että pelin parissa työskentelivät yhtiön parhaat suunnittelijat, mutta VentureBeatin tuoreen raportin mukaan aiempi 100 kehittäjän työvoima on nyt kutistunut 70 henkilön verran ja kehittäjät on siirretty yhtiön muihin projekteihin.


Lisäksi VentureBeat kertoo lähteisiinsä perustuen, että jo pitkään työn alla ollut peli on kasvojenkohotuksen tarpeessa ja "pieni kehittäjien ydinryhmä painaa reset-nappulaa pelin suunnittelussa" eli suunnittelu on tarkoitus aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä,.

Aiemmin vuotaneisiin tietoihin perustuneiden arvioiden perusteella peliä odotettiin julkaistavaksi jo ensi vuoden alkupuolella, mutta takapakista johtuen pelin julkaisu tapahtunee aikaisintaan vuonna 2016.

Kuten VentureBeat huomauttaa, Blizzard ei ole ikinä ollut erityisen kuuluisa nopeasta pelinkehitystahdistaan. Myös Blizzardin virallinen kommentti asiaan vahvistaa tiedot epäsuorasti.

- Meidän kehitysprosessimme on aina ollut erittäin iteratiivinen eikä vielä julkaisematon MMO ole poikkeus. Olemme tulleet pisteeseen, jossa meidän on pakko tehdä isoja suunnittelu- ja tekniikkamuutoksia koko peliin, Blizzardilta kerrotaan VentureBeatille.

Blizzardin jatkuva rahasampo World of Warcraft on näyttänyt tämän vuoden aikana hiipumisen merkkejä. Maailman suosituin MMORPG menetti alkuvuoden aikana 1,3 miljoonaa pelaajaa. Massiivisesta kadosta huolimatta pelaajia on jäljellä vielä 8,3 miljoonaa, mutta parhaimmillaan pelistä on maksanut kuukausimaksua 12 miljoonaa pelaajaa.

2 KOMMENTTIA

upap1/2

vai per.e =( olin odotellut tuota...noh toivottavasti TES:n suunnitelmat pysyvät ruodussa sentään :)

mcmopo2/2

Rivien välistä luettuna. Wowi tuottaa vielä niin hyvin että ei haluta julkaista kilpailijaa tappamaan lypsävää lehmää. Tai sitten uusi peli olisi ollut samankaltainen wowi klooni minkälaisia tulee kuin sieniä sateella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT