AfterDawn logo

Seagate oli maailman ensimmäinen: neljän teran kiintolevy neljällä kiekolla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Tallennusmedioita valmistava Seagate on julistautunut maailman ensimmäiseksi yritykseksi, joka on tuonut markkinoille neljän teratavun kiintolevyn, joka koostuu neljästä yhden teratavun kiekon pinkasta.

Tämä pitänee paikkansa, mutta saavutuksen suuruutta himmentää se, että Samsung teki ensimmäisen yhden teratavun kiekon. Ensimmäisen neljän teratavun kiintolevyn toi markkinoille vuorostaan Hitachi. Seagate oli siis ensimmäinen, joka onnistui yhdistämään nämä kaksi saavutusta.

Seagaten mukaan neljään kiekkoon perustuva kiintolevy on muihin neljän teratavun kiintolevyihin nähden vähävirtaisempi. Säästöä syntyy 35 prosentin verran. Luku- ja kirjoitusnopeuden luvataan kohoavan keskimäärin 145 megatavuun sekunnissa.

Suomessa Seagaten ST4000DM000-kiintolevyä myydään edusllisimmillaan 169 eurolla.

7 KOMMENTTIA

teme5651/7

Seagatehan osti sampan kovalevytoiminnot puolisentoistavuotta sitten, joten se teran platterin osaaminen on Seagatella nyt talon sisällä.

rick792/7

On kyllä sen verran edullinen että joutuukohan taipumaan ja ostamaan... Ois hetkeks aikaa tilaa ainakin..

kasperus3/7

Tämän kokoluokan levy kun kilahtaa niin menee melkoisesti dataa bittitaivaaseen ja Seagate laadun tuntien kilahtaa melko varmasti. Itse en kyllä enään osta yhtään kyseisen firman levyä jos muita vaihtoehtoja löytyy. Viimeisen kolmen vuoden aikana vasta 5 hajonnut ja kuudes oireilee.

johtaja594/7

Hinta ei kuulosta pahalta, mutta merkki kuulostaa.
Eiköhän se piakoin WD tuo oman mallinsa samaan hintaluokkaan.

hannibal_pjv5/7

Näistä kovalevyvalmistajista on paha sanoa koskaan, ennenkuin kyseistä tuotetta on testattu kunnolla. Seagatella on ollut kuraa ja ihan hyviä levyjä... Samaa on ollut muillain valmistajalla. Kaikki varmaan muistaa vielä surullisen kuuluisan DeathStarin...
Paha vain, että pitää odotella vuosi tai pari levyn julkaisemisesta ennenkuin osaa sanoa kumpaa sarjaa tämä uutukainen tulee olemaan.

Bazilli6/7

Kasperus: Jos 5 leyä hajoaa vuoden sisään samassa koneessa tarkistaisin jo virtalähteen kunnon, ennen kun alkaa muitakin osia menemään.

hannibal_pjv7/7

Tuokin totta. Minulta hajonnut virtalähde hajotti, emon lisäksi kovalevyn ja vähän muuta pientä...
Mutta joskus samaa sarjaa voi tulla ulos isompi erä, jossa on ihan valmistusvikaa, vaikka sitten myöhemmät tai aikaisemmat samantyyppiset laitteet toimisivat loistavasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki