AfterDawn logo

Huhuttu Blue ei jää vain Windows-päivitykseksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Jo viime syksystä asti huhuttu Windows Blue -päivitys ei jää pelkästään Windows-järjestelmään, vaan kyseessä on isompi muutos koko yhtiön tuotevalikoimaan. Ohjelmistopäivitysten lisäksi Microsoft aikoo nopeuttaa tuotteidensa julkaisurytmiä.

ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo, että Windows 8 -järjestelmän lisäksi Blue tuo päivityksiä Windows Phone - ja Windows RT -järjestelmiin, Windows Server -järjestelmään ja Microsoftin tarjoamiin palveluihin kuten hakukone Bingiin ja postipalvelu Hotmailiin. Kyse ei kuitenkaan ole yhdessä yössä tapahtuvasta päivityksestä, mutta se on silti tarkoitus julkaista enemmän tai vähemmän samoihin aikoihin.

Uusien ominaisuuksien lisäksi Blue tarkoittaa Microsoftille muutoksia palveluiden ja tuotteiden kehitys- ja julkaisurytmiin. Foleyn mukaan tuleivaisuudessa uudet ohjelmistoversiot pyritään julkaisemaan pienemmillä päivityksillä vuosittain nykyisen parin kolmen vuoden välein tapahtuvan massiivisen uudistuksen sijaan. Esimerkiksi Apple noudattaa jo vuosittaista päivitysrytmiä OS X -järjestelmässään.


Blue-päivitysten tuomista ominaisuuksista ei ole vielä tarkempia tietoja. Aiemmin sen on kerrottu tuovan muun muassa joitain muutoksia Windows 8 -version myötä lanseerattuun uudenlaiseen käyttöliittymään.

7 KOMMENTTIA

teme5651/7

Tarina ei kerro, joudutaanko vastaisuudessa sitten ostamaan uusi windows-lisenssi kerran vuodessa, jos halutaan pitää järjestelmä ajan tasalla?

stageout2/7

Originally posted by teme565:

Tarina ei kerro, joudutaanko vastaisuudessa sitten ostamaan uusi windows-lisenssi kerran vuodessa, jos halutaan pitää järjestelmä ajan tasalla?

Odotellaan rauhassa päivää jolloin ne heittävät XP:n lopullisesti roskikseen.

hannibal_pjv3/7

MS on jo kauan halunnut päästä vuosittaiseen lisenssimaksuun. Pikkuhiljaa siihen suuntaan...

Diazzi4/7

Ja yritykset kiittää.

Gereti5/7

mitäpä sitä vaihtamaan,itse ainakin elän vielä pitkään xp:llä ja seiskalla,turhaa tuollainen koko aikainen winukan vaihto,itse käyttänyt vasta ehkä 9 vuotta windows xp:tä,ja ajattelin käyttää sitä niin pitkään,kuin vain löydän laitteistoihini sille ajurit

mcmopo6/7

Juu kohtahan tulee windossiin mikromaksut.

Nyt voit päivittää windows tietokoneesi vain 1e/10 päivitystä. Eikä siinä vielä kaikki kun tilaat nyt niin saat...

afterTony7/7

Kaikki käyttöjärjestelmäkehittäjät haluavat päästä mukaan nopean kehityksen ja nopean rahan maailmaan, joka on mobiililaitteet ja appstoret. W8 on suunniteltu juuri sitä varten - W8("Weight or Wait..." eli odota että se on päivitetty) on mobiilikäyttöjärjestelmä. Uusi toimintamalli vain vastaa ostajien odotuksiin, eikä muuta. MS matkii toimivaa formaattia, jonka edelläkävijät ovat luoneet, ja kilpailijana sen pitäisikin tehdä niin. En usko että "Version-päivitys-micro-maksuja" tulee ikinä käyttöön, mutta se jää nähtäväksi. Oma Nokian Symbba-puhelin palvelee vielä ihan hyvin vaikka mikään uusi ei toimi siinä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT