AfterDawn logo

Video: Googlella suunnitteilla huipputarkka Chromebook-läppäri?

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvat tietokoneet ovat aiemmin olleet muun muassa Samsungin ja Asuksen valmistamia, mutta tulevaisuudessa voidaan nähdä myös aidompia Google-läppäreitä.

Android Authority -sivuston käsiinsä saaman videon mukaan Google saattaa kehitellä parhaillaan huippuresoluutiolla varustettua Chromebookia. Alunperin Francois Beaufortin Google+-palveluun lisäämä video paljastaa Chromebook Pixel -nimellä kutsutun laitteen.

Pian julkaisu poistettiin Google+:sta, mutta Android Authority kerkesi napata videon ja julkaista sen uudelleen YouTubessa. Videon teosta on vastannut yritys nimeltä Slinky.me, jonka toimitusjohtajan mukaan video olisi vuotanut hakkereiden toimesta.

Videon mukaan kyseessä on 2560x1700-resoluutiolla ja kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Videolla kuultavan kertojan mukaan kyse on täysin Googlen suunnittelemasta laitteesta. Lisäksi videolla nähdään Nexus-laitteista tutun logon tyylistä kuvaa.


Jo viime vuoden puolella huhuttiin Googlen oman Chromebookin suunnittelusta. Silloinkin puhuttiin kosketusnäytöllisestä laitteesta. Niiden arvioiden mukaan osat toimittaisi Compal.

Tämä tarkoittaisi, että Google kilpailisi selkeästi muun muassa Samsungia vastaan. Tosin aiemmin Chrome OS on nähty nimenomaan edullisissa läppäreissä, jollaiselta Chromebook Pixel ei vaikuta.

Kaikki tämä on otettava vastaan kuitenkin edelleen varsin epäileväisenä. Videolla nähtävä konseptilaite voi hyvinkin olla vaikkapa markkinointitemppu. Video on kuitenkin toteutettu laadukkaasti ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

4 KOMMENTTIA

Teknotuuletin1/4

videolla mainitaan neljästä miljoonasta pikselistä ja 2560x1700 = 4352000 eli taitaa ollla tulossa "retina-näytöllinen".

Teknotuuletin2/4

videolla mainitaan neljästä miljoonasta pikselistä ja 2560x1700 = 4352000 eli taitaa ollla tulossa "retina-näytöllinen".

Droxtor3/4

Google panostaa niihin läppärin puutteisiin mitä niissä on. mm. näytön resoluutio on naurettava läppäreissä vaikka puhelimissa on fullhd näyttöjä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT