AfterDawn logo

AMD:n työpöytä-Trinity päihittää Intelin moninkertaisesti grafiikkatehoissa

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

AMD:n pian julkaistavien Trinity-suorittimien työpöytäversioiden hinta on lipsahtanut julkisuuteen ison tukkurin kautta. Trinity-sarjan kallein malli on A10-5800K, joka on hinnoiteltu vain 131 dollariin. Intelin tarjonnasta vastaavalla rahamäärällä saa kaksiytimisen Core i3-3225 -prosessorin, joka on Ivy Bridge -sarjan halvimmasta päästä.

AMD:n A10-5800K on neliytiminen APU, jonka prosessori toimii 3,8 GHz:n taajuudella ja näytönohjaimena on Radeon HD 7660D. Lisäksi K-pääte kertoo kerroinlukon puuttumisesta eli lisätehoa voi halutessaan hakea ylikellotuksella. Trinity-mallien ylivoima GPU-rintamalla ei ole varsinainen yllätys, mutta epävirallisen vertailutaulukon suuret erot Intelin integroidun näytönohjaimen (HD 4000) ja AMD:n tarjonnan välillä ovat melkoiset.

Budjettitietoisille pelaajille AMD:n Trinity tulee olemaan hyvä valinta, kunhan lopulliset julkaisun jälkeen suoritetut testit varmistavat suorituskyvyn. Uudet Trinity-APU:t käyttävät Socket FM2 -kantaa ja AMD:n uusinta A85X-piirisarjaa.


7 KOMMENTTIA

defic1/7

hauskasti graafia on leikattu näyttämään niin että näyttäisi nopealla vilkaisulla amd:n olevan moninkertaisesti nopeampi.

tarkemmin kuin katsoo niin suorituskyky on parhaimmillaa ~ 18 - 52 % parempi. toki on paljon parempi mutta suoraan palkkeja katsomalla näytti erojen olevan amd:n hyväksi 200% - 350% nopeampi

KalikoJak2/7

Ikinä ei kannata luottaa valmistajan omiiin suorituskyky-tuloksiin, oli kyse kuvista tai luvuista, koska niistä ei osata/haluta tehdä realistisia.

Pahimmillaan voi dioillaan hypettää kansaa, kunnes todelliset testit kertovat karun todellisuuden, jolloin pettymys on odottajille varsin suuri.

Ei näitä kyllä voi hyvällä tahdollakaan suositella budjettiPELAAJALLE. HD4000 on täysin kuraa pelaamiseen ja jos PARAS trinity tarjoaa tähän 5-20% (luvut arvailua, mutta luulen olevan lähellä) parannuksen, on tämäkin yhtä tyhjän kanssa. Tai sitten täytyy olla hyvin pieni budjetti ja (toivottavasti) hyvin vähäiset odotukset pelien toimivuudesta.

Xucoatl3/7

Mahtaakohan tuo AMD:n A10-5800K tukea Dual Graphics-ominaisuutta jonkun erillisen budjettinäytönohjaimen kanssa?

hannibal_pjv4/7

Voisi kuvitella, mutta onko sellainen miten hyödyllinen on asia erikseen... Pelaajat haluavat ainakin 78xx sarjalaisen ja satunnaiskäyttäjille Trinityn pitäisi piisata mainiosti sellaisenaan.

Xucoatl5/7

Niin, no ajattelin että isäni tulevaan koneeseen tuo Dual Graphics-ratkaisu olisi passeli. Kun siihen kuitenkin joutuu ostamaan jonkun max. 100 € näyttiksen, niin tuolla systeemillä saisi jonkunlaisen "buustin" samalla rahalla, DirectX 11-tuen ja paremmat liitännät kuin mitä pelkällä integroidulla näyttiksellä. Olettaen tietenkin, että itse prossu ei ole ihan susi...

hannibal_pjv6/7

Totta. Liitännät kyllä paranevat, mutta kannattaa tarkistaa, josko pelkällä trinityllä pärjäisi. Jäisi mukavasti rahaa vaikka kunnon kokoiseen SSD levyyn!

Xucoatl7/7

Tuossa linkki kattavaan artikkeliin aiheesta:

http://www.tomshardware.com/reviews/a10...5400k,3224.html

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki