AfterDawn logo

OS X 10.8 Mountain Lion on nyt ladattavissa

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Apple on tänään julkaissut uusimman päivityksen OS X -käyttöjärjestelmäänsä, 10.8 Mountain Lionin. Päivittäjille on luvassa yli 200 parannusta hintaan 15,99€.

Mountain Lion ei tuo mukanaan yhtä radikaaleja muutoksia kuin Microsoftin Windows 8, vaan keskittyy hiomaan nykyistä käyttöliittymää ja lisäämään muun muassa sosiaalisten verkostojen jakotukea. Myös Safari-verkkoselain on päivitetty Mountain Lionin myötä entistä nopeammaksi.

Apple jatkaa iOS-tyylisten ominaisuuksien lisäystä muun muassa Notification Centerin ja AirPlayn muodossa, ja iCloud-tukea on lisätty entisestään käyttöjärjestelmän eri osioihin. Muun muassa The Verge -verkkosivusto on jo ehtinyt tehdä kattavan arvostelun Mountain Lionista.


OS X Mountain Lion on ladattavissa Applen Mac App Storesta, ja vaatii 10.6 Snow Leopard tai 10.7 Lion -käyttöjärjestelmällä varustetun koneen. Osa vanhoista Maceista ei kuitenkaan tue Mountain Lionin tapaa käsitellä näytönohjaimen ajureita.

1 KOMMENTTI

TemeTee1/1

Käyttiksen nimi on muuten OS X Mountain Lion, Mac on tiputettu pois edestä tähän versioon, iOS sulautuminen vain lähenee ja lähenee...
Vähän ihme julkaisu tämä käyttis. Mitään konkreettista muutosta ei ole ja olisi voinut tulla Lionille ilmaisena feature packina. Ehkä Apple haluaa vain päästä OS XI tms. kimppuun. Ja hyvä muistaa, että kenenkään ei ole tätä pakko ostaa, kuten ei myöskään Windows 8:aa ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT