AfterDawn logo

Apple julkisti listan OS X Mountain Lionia tukevista Maceista - osa 64-bittisistä ei tuettuja

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Onko sinulla käytössäsi vanhempi 64-bittinen Mac tai MacBook? Päivitystoiveet voi huoletta unohtaa, sillä Applen 10.8 Mountain Lion ei tule tukemaan niitä.

Applen julkaiseman listan mukaan Mountain Lioniin päivittämiseen ei riitäkään pelkkä Snow Leopard -versio koneella, vaan osa vanhoista 64-bittisistä malleista ei tue uutta käyttöjärjestelmää. MacBookien osalta version on oltava Late 2008 Aluminium tai uudempi, MacBook Pro -malleissa Mid/Late 2007 tai uudempi, ja MacBook Airin osalta Late 2008 tai uudempi. Samoin myös Mac minin on oltava Early 2009 tai uudempi ja iMacin osalta Mid 2007 tai uudempi.

Ars technican mukaan Ongelmana on vanhoissa 64-bittisissä malleissa käytetyt näytönohjaimet ja niiden ajurituki. Mountain Lion tukee kaikkia 64-bittistä käyttöjärjestelmän ydintä tukevia laitteita, mutta kerneli ei tue 32-bittisiä KEXT-liitännäisiä, ja vanhat näytönohjainajurit ovat juuri näitä.

1 KOMMENTTI

Diazzi1/1

No eipä tulisi edes mieleen päivittää. Lion oli kuraa, eikä tämä tee poikkeusta. Harmilliseen suuntaan menossa ko. käyttiksen kehitys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT