AfterDawn logo

Micron esitteli uuden sukupolven muistitekniikkaa mobiililaitteille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

NAND flash -muistin korvaajaksi suunniteltua PCM-muistia (phase change memory) on kehitetty jo useita vuosikymmeniä, mutta viime vuosien rohkaisevat tulokset ovat osoittaneet, että teknologia alkaa olla valmis kaupalliseen käyttöön. Esimerkiksi Micron on julkistanut oman mobiililaitteille tarkoitetun PCM-muistin.

PCM eli faasimuutosmuistin toiminta perustuu kalkogenidien faasimuutoksiin (kiinteän ja amorfisen tilan välillä). Muistityyppi mahdollistaa pienemmän tilankäytön, pienemmän virrankulutuksen, nopean kirjoitus- ja lukunopeuden sekä erinomaisen kestävyyden. Flash-muistien tapaan PCM kuuluu haihtumattomiin muisteihin, eli se ei hukkaa tietoa vaikka virransyöttö katkeaakin.

Micronin mobiilipiiri on monisirupakattu, eli samalla piirillä on itse PCM-muistin (1 Gb) lisäksi 512 megabittiä LPDDR2-muistia. PCM-siru on valmistettu 45 nanometrin tekniikalla.


Muistivalmistajan mukaan sen piiri on suunnattu ensisijaisesti peruspuhelimiin, mutta tulevaisuuden visioissa siintävät jo älypuhelimet ja mediakäyttöön tarkoitetut tabletit.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Eli käyttömuisti ja tallennustila samassa paketissa... Ei paha, ei paha!
Jotain ongelmia lienee vielä voittamatta, kun tätä valmistetaan vielä suuremmalla viivaleveydellä, kuin uusimpia tavallisia muisteja.
Onko kenelläkään tietoa käytännön nopeuseroista perinteiseen ja arvailuja hinnasta. Aluksi lähdetään varmaan korkealta...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT