AfterDawn logo

AMD:n 28 nm Richland APU-suorittimet tulossa Q2 2013

Panu Roivas Panu Roivas

AMD julkisti vastikään ensimmäiset Trinity-suorittimet kannettaviin, ja myös työpöytämalleja on eksynyt jo OEM-valmistajien koneisiin, mutta suoraan kuluttajille myytävät työpöytämallit antavat vielä odottaa itseään. Trinityn seuraajasta, Richlandista, on nyt kuitenkin saatu lisätietoja.

Verkkosivusto Fudzillan lähteiden mukaan jos AMD pysyy aikataulussaan, ensimmäiset demot uusilla suorittimilla saatettaisiin nähdä jo CES-messuilla ensi vuoden alussa. Julkaisu venynee kuitenkin ensi vuoden keskivaiheille, sillä tuotannon uskotaan alkavan Q2 alussa.

Richland on AMD:n ensimmäinen 28 nm APU-piiri FM2-alustalla, jota myös Trinity käyttää. Huhujen mukaan Richlandissa olisi sama määrä grafiikkaytimiä kuin Trinityssä, mutta arkkitehtuurin muututtua uudempaan myös suorituskykyä pitäisi olla luvassa lisää. Grafiikka-arkkitehtuurin lisäksi myös ytimet uusitaan nykyisistä Trinity Piledriver-ytimistä Steamroller-ytimiin, joiden odotetaan tuovan suurempia muutoksia kuin mitä Piledriver toi heikosti menestyneeseen Bulldozeriin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT