AfterDawn logo

Sony ja Panasonic sopimassa yhteistyöstä OLED-televisioiden valmistuksessa

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Uutistoimisto Reutersin mukaan Sony ja Panasonic ovat parhaillaan neuvottelemassa yhteistyöstä valmistaa seuraavan sukupolven OLED-televisioita. Japanilaisfirmat ovat kovan paineen alla Korealaisten LG:n ja Samsungin jo tälle vuodelle lupaamien OLED-mallien takia.

Samsung ja LG ovat luvanneet julkaista omat 55-tuumaiset OLED-televisionsa jo tälle vuodelle, mutta OLED-pioneeri Sony keskeytti oman OLED-televisioiden tuotantonsa vuonna 2010 maailmantalouden heikennyttyä. Sony valmistaa edelleen ammattikäyttöön tarkoitettuja OLED-paneeleja, mutta televisioissa se luottaa uusiin RGB-taustavalaistuihin Crystal LED -televisioihin. Sonyn televisiopuoli on kuitenkin ollut suurissa vaikeuksissa viime aikoina ja aiheuttanut yritykselle miljarditappiot.


Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan OLED-televisioiden myynnin odotetaan nousevan 2,1 miljoonaan vuoteen 2015 mennessä. Analyytikkojen mukaan Sony ja Panasonic ovat jo myöhässä OLED-kisasta, eikä ole mitään epäilystä etteikö OLED tulisi tulevaisuudessa valtaamaan televisiomarkkinat. Sonyn ja Panasonicin ainoa toivo kilpailla korealaisyrityksiä vastaan on yhteistyö, ja Sony on keskustellut myös Taiwanilaisen paneelivalmistaja AU Optronicsin kanssa yhteistyöstä OLED-paneelien kehittämisessä.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Ottaen huomioon mitä Oled töllöt maksavat alussa, niin ei siellä vielä kukaan ole myöhässä. Se kenkä pystyy tekemään parhaat töllöt, suhteessa edullisimmin kustannuksin on vahvoilla niinkuin aina ennenkin.
Sitten kun Olet televisioiden hinnat alkavat painua lähelle paria tonnia ja sen alle, niin "merkillä" on taas väliä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT