AfterDawn logo

Lenovo julkisti hiilikuiturunkoisen Ultrabookin

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Lenovo on tänään julkistanut uuden Intelin Ultrabook-kategoriaan mahtuvan kevyen kannettavan, jonka runko on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Lenovon perinteiseen ulkoasuun perustuva läppäri erottuu edukseen Applen MacBook Airia muistuttavien alumiinisten Ultrabookien keskellä.

Lenovon ThinkPad X1 Carbon kasvattaa näytön kokoa edeltäjästään tasan 14 tuumaan. Näytön resoluutio on keskimääräistä Ultrabookia parempi 1600x900 ja myös näytön laadun vakuutetaan olevan hyvä ja katselukulmien laajat. Hiilikuitukotelon ansiosta laitteen paino on vain 1,36 kiloa, mikä tekee siitä ehdottomasti yhden keveimmistä omassa kokoluokassaan. Hiilikuitukotelo on päällystetty mattapintaisella kumiseoksella, joka pitää pinnan siistinä sormenjäljistä.

ThinkPad X1 sisältää muiden toisen sukupolven Ultrabookien tavoin Intelin Ivy Bridge -prosessorin, mutta Lenovo ei kerro tarkemmin mitä malleja laitteissa tullaan näkemään. Muista ominaisuuksista voidaan mainita 720p-resoluutiolla toimiva kamera, elokuvaelämyksiä surround-äänellä parantava Dolby Home Theater v4 sekä monien suorastaan vaatima taustavalaistu näppäimistö.


Edellisestä mallista on säilytetty Lenovon oma Rapid Charge -tekniikka, jonka avulla tyhjä akku voidaan ladata jopa 80 prosentin varaukseen vain puolessa tunnissa.

Lenovon mukaan ThinkPad X1 Carbon tulee myyntiin kesän aikana, mutta yhtiö ei ole paljastanut tulevaa hinnoittelua. Todennäköisesti taskuihin saa kuitenkin kurkottaa erittäin syvälle, jos hiilikuiturunkoisen Ultrabookin haluaa kaupasta mukaan.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Lenovon tuttua viimeisteltyä laatua... ja hinta.

Pihlis122/2

Toinen uutukainen mikä kiinnostaa tältä firmalta on Yoga.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki