AfterDawn logo

AMD Radeon HD 7900 -sarjalle tulossa hinnanalennuksia

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimet ovat olleet markkinoilla jo tammikuusta lähtien, mutta niiden hinnat ovat tästä huolimatta pysyneet alkuperäisellä tasolla. Ensimmäiset merkit hintojen tippumisesta ovat kuitenkin ilmestyneet OCUK-verkkokaupan kautta.

Nvidian GeForce GTX 680 toi uutta kilpailua näytönohjainmarkkinoille tarjoamalla Radeon HD 7970:ää tehokkaamman näytönohjaimen halvemmalla 499? hintalapulla, mutta toistaiseksi sen saatavuus on ollut hyvin rajattua. Sen sijaan Radeon HD 7970:n varastotilanne vaikuttaa selvästi paremmalta ja jälleenmyyjien hyllyt notkuvat korttien painosta, sillä kovin moni kuluttaja ei ole valmis maksamaan pyydettyä 500-600 euron hintaa AMD:n kortista.

Brittiläisen OCUK-verkkokaupan mukaan asiassa tulee kuitenkin tapahtumaan muutos, sillä parin päivän päästä kaupan Radeon HD 7900-sarjan korteista osa tiputtaa hintaa selvästi. OCUK:n Andrew Gibsonin mukaan halvimmat referenssimallin Radeon HD 7970 -kortit tippuvat noin 360£ tasolle, niiden ollessa tällä hetkellä noin 400£ tasolla, eli hinta tippuisi vajaat 50 euroa. Vastaavasti Radeon HD 7950:n halvimmat referenssimallit tippuvat noin 300£ tasolle nykyiseltä 325£ tasolta, eli 7950:lle olisi luvassa noin 30 euron hinnanalennus.


Hinnanalennukset auttanevat tipahtaneeseen kysyntään AMD:n puolella, varsinkin kun Nvidian GTX 680 on myynnissä samaisessa kaupassa keskimäärin 440£ hintaan, varastosaldojen näyttäessä enimmäkseen nollaa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki