AfterDawn logo

MSI:ltä R7970 Lightning -näytönohjain

Panu Roivas Panu Roivas

MSI on tänään julkaissut uuden lippulaivamallin näytönohjainmallistoonsa: MSI R7970 Lightning. Kortti tarjoaa muun muassa tehokkaan ilmajäähdytyksen ja se on vakiona ylikellotettu 1070 MHz kellotaajuudelle. Lisäksi mukana on GPU Reactor -lisäkomponentti joka vahvistaa kortin virransyöttöä extreme-ylikellotuksessa.

Lightningin takaosassa sijaitsevaan aukkoon asetettava GPU Reactor vähentää MSI:n mukaan virransyötön häiriöitä ja parantaa ylikellotuksen vakautta. Ilmajäähdytyksestä vastaa uusittu Twin Frozr IV, joka sisältää MSI:n Dust Removal -teknologian jonka ansiosta kortin pitäisi pysyä pölyttömänä. Jäähdytin on varustettu kahdella suurella 100 mm tuulettimella, minkä pitäisi auttaa pitämään kortti viileänä ja hiljaisena.

Lightning tarjoaa käyttäjälle kaksi BIOS-vaihtoehtoa, joista toisessa on poistettu ylikellotusrajat ja Power Tune -rajaa on kasvatettu 180% asti. Kortti on jo ehditty arvostella Hardware Heavenin toimesta, joka kehui korttia tämän hetken kehittyneimmäksi. Sen ainoa heikko kohta lieneekin hinta, jota ei ole toistaiseksi ilmoitettu, vaan todennäköisesti se paljastunee vasta erään toisen piakkoin muun muassa MSI:ltä ilmestyvän kortin jälkeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT