AfterDawn logo

AMD irrottautui Globalfoundriesista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD on myynyt osuutensa Globalfoundries-puolijohdevalmistajasta.

Globalfoundries syntyi vuonna 2009, mutta sen juuret ovat oikeastaan vuodessa 2008, jolloin AMD päätti pyrkiä eroon foundry-toiminnasta. AMD perusti ATICin (Advanced Technology Investment Company) kanssa tehtaidensa ympärille Foundry Company -yrityksen, jonka vähemmistöosakkaaksi AMD jäi. Yhtiö nimettiin uudelleen vuonna 2009, mistä lähtien sitä on kutsuttu Globalfoundriesiksi.

Yhtiöstä on muodostunut kolmen vuoden aikana yksi maailman johtavista puolijohdevalmistajista. AMD on pyrkinyt eroon Globalfoundriesista hiljalleen. Alkuaikoina AMD:n osuus yhtiöstä oli noin 44 prosenttia ja nyt ennen myyntiä sen osuus oli enää 14 prosenttia. AMD:n myyntipäätöksen seurauksena Globalfoundriesin omistaa kokonaan ATIC.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki