AfterDawn logo

Microsoft pidensi kotikäyttäjien Vista-tuen vuoteen 2017

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Microsoft on kaikessa hiljaisuudessa laajentanut Windows Vista -käyttöjärjestelmän kuluttajaversioiden tukea yrityskäyttöön suunniteltujen versioiden tasolle. Perustuen oli tarkoitus loppua jo tämän vuoden huhtikuussa, mutta laajennuksen myötä tuki jatkuu osittaisena aina vuoteen 2017 saakka.

Vista ei ikinä yleistynyt laajemmin ja sen markkinaosuus jää tällä hetkellä alle kymmeneen prosenttiin kaikista Windows-käyttöjärjestelmistä. Silti Microsoft näki määrän tarpeeksi merkittävänä, jotta tukea kannattaa laajentaa.

Laajennettu tukikausi tarkoittaa, että Microsoft toimittaa käyttöjärjestelmälle tietoturva- ja korjauspäivityksiä, mutta muut maksuttomat tukipalvelut lopetetaan. Laajennettu tuki tarkoittaa myös sitä, että käyttöjärjestelmä ei saa enää uusia ominaisuuksia. Vaikka Windows Vistan uudet ominaisuudet eivät kuullosta tärkeiltä, se pois sulkee esimerkiksi tulevan Internet Explorer 10 -selaimen virallisen toiminnan Vista-koneilla.


Kun Windows 8 julkaistaan tulevana syksynä, Microsoft joutuu noin 1,5 vuoden ajan tarjoamaan tukea neljälle eri käyttöjärjestelmäversiolle, kunnes Windows XP:n tukiaika viimein loppuu vuoden 2014 keväällä.

3 KOMMENTTIA

syrtek661/3

Huono juttu W8:n kannalta. Tämä tarkoittaa myös sitä että kuluttajat eivät tule siirtymään uusien Windows käyttäjiksi korkeintaan silloin kuin ostavat uuden tietokoneen.

daolpu2/3

Aika kummallista nyt olisi, jos ei Win seiskan tukea pidennettäisi lähivuosina.

G0lden_Kebab3/3

Originally posted by daolpu:

Aika kummallista nyt olisi, jos ei Win seiskan tukea pidennettäisi lähivuosina.

eikös tuo w7 home premium laajennettu tuki ole 2020 saakka, niin ainakin hiljattain ilmoitettiin : http://www.neowin.net/news/microsoft-ex...support-to-2020

eli nyt sitten on kaikissa win7 versiosissa ihan saman mittaiset tuet nykyään

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki