AfterDawn logo

IBM aloittaa AMD:n suorittimien valmistuksen

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

AMD valotti viime viikolla tulevaisuuttaan, joka keskittyy entistä enemmän vähävirtaisiin piireihin ja CPU:n ja GPU:n yhdistäviin APU-suorittimiin. Yhtenä AMD:n suurimmista ongelmista on ollut yhteistyöongelmat Globalfoundriesin kanssa, joka vastaa AMD:n suorittimien valmistuksesta. Tuotanto-ongelmien ratkaisemiseksi AMD on päättänyt hypätä ison sinisen kelkkaan, ja jatkossa AMD:n suorittimia valmistetaan myös IBM:n tehtailla.

AMD:n toimitusjohtaja Rory Read on useaan otteeseen kertonut kuinka AMD pyrkii jatkossa pitämään lupauksensa tuotantomääristä, jotka ovat jääneet Globalfoundriesin saanto-ongelmien takia heikoiksi. Erityisesti 32 nm prosessilla tuottettujen Llano APU-suorittimien kohdalla Globalfoundriesin tuotanto-ongelmat ovat tarkoittaneet tappioita AMD:lle, sillä AMD ei ole kyennyt vastaamaan kysyntään, ja asiakkaat ovat turvautuneet ennemmin Intelin suorittimiin.


Vaikka AMD vakuuttelee yhteistyön Globalfoundriesin kanssa parantuneen, ei yritys aio jatkossa turvautua pelkästään Globalfoundriesin Dresdenin tehtaaseen, vaan apuun on kutsuttu IBM. AMD tulee jatkossa varmistamaan tulevan Trinity APU:n riittävät tuotantomäärät valmistamalla ne kahdella eri tehtaalla, Globalfoundriesilla ja IBM:llä.

Epäilemättä Trinitystä on tulossa AMD:n suurimman volyymin tuote, joten sen riittävät tuontamäärät ovat AMD:lle kriittisen tärkeitä. Tästä huolimatta AMD:n tuotantomäärät jäävät varjoon Intelin viiden oman tehtaan kapasiteetille.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Iso sininen voisi tarjota vihdoin jotain keinoja, joilla AMD voisi kilpailla Intelin kanssa valmistusteknologia puolella. IBM lienee ainoita firmoja jolla on rahaa ja osaamista Intelin veroisesti!
Ensimmäinen hyvä uutinen pitkästä aikaa AMD CPU puolelle! Toki IBM valmistajana tarkoittaa sitä, että heittin valmistamat piirit tulevat olemaan kalliimpia, kuin Global founderissa valmistetut.
Vosin myös kuvitella, että edukkaat ja keskihintaiset tultaneen tekemään Globalin tehtaissa, jollei homma mene ihan puihin ja keskihintaisista kalliimpiin tehtäisiin IBM:n tehtailla. Saas nähdä. AMD:llä on ollut hyviltä kuulostavia ideoita, mutta heidän valmistustekniikkansa ei ole ollut lähelläkään Intelin osaamista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki