AfterDawn logo

AMD julkisti vuoden 2013 suunnitelmansa

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

AMD kertoi tänään Analyst Day -tapahtumassaan tulevaisuuden aikeistaan suorittimissa ja näytönohjaimissa. Yrityst tulee jatkossa panostamaan entistä enemmän 28 nm prosessilla varustettuihin tuotteisiin.

AMD on jo julkaissut ensimmäiset Southern Islands -perheen näytönohjaimet 28 nm prosessilla, mutta loput tämän vuoden tuotteista valmistetaan vielä Globalfoundriesin ja TSMC:n vanhemmilla prosesseilla. AMD:n prosessoripuolen odotetuin tuote on Trinity, joka julkaistaan näillä näkymin kesällä, ja valmistetaan Globalfoundriesin 32 nm prosessilla. Lisäksi AMD päivittää vähävirtaista Brazos-alustaa 2.0-versioon, ja tarjoaa uuden entistä säästeliämmän Hondo-alustan tablet-koneita varten.

Vuonna 2013 AMD uudistaa näytönohjaimiaan Sea Islands -arkkitehtuurilla, joka on AMD:n mukaan muutakin kuin pieni päivitys nykyiseen 7000-sarjaan. AMD jatkaa erityisesti sen HSA-arkkitehtuurin kehitystä, joka tulee helpottamaan CPU:n ja GPU:n välistä toimintaa.


AMD tulee myös siirtämään Trinityn seuraajan Kaveri APU:n 28 nm prosessille, joskin AMD ei kertonut käyttääkö se Globalfoundriesin vai TSMC:n prosessia. Kaverissa on AMD:n mukaan uudet "Steamroller" x86-ytimet, jotka tuovat kaivattuja IPC-parannuksia (käskyjä per sykli) ja entistä paremman virransäästön. Lisäksi näytönohjainpuolesta vastaa GCN-arkkitehtuuriin perustuva osio, joka hyötyy uusista HSA-ominaisuuksista.

Brazos-alusta korvautuu ensi vuonna Kabini-alustalla, jossa on uudet Jaguar-koodinimelliset ytimet, jotka Kaverin tapaan nostavat IPC-suorituskykyä ja laskevat tehonkulutusta. Tämän lisäksi AMD tuo markkinoille ensimmäisen SoC-piirinsä, jossa on integroitu Fusion Controller Hub. AMD tulee todennäköisesti siis kilpailemaan vahvasti tehokkaamman pään Windows 8 -tableteissa.

Mielenkiintoisen AMD:n tiekartasta tekee se, ettei siinä mainita sanallakaan Steamroller-arkkitehtuuriin perustuvista FX-sarjan suorittimista. Viimeisimpien tietojen mukaan AMD aikoo päivittää FX-sarjan suorittimia tämän vuoden loppupuolella Bulldozer-ytimien vaihtuessa Piledriveriin, joka löytyy myös kesällä julkaistavasta Trinitystä. On siis selvää, että AMD panostaa aiempien lupaustensa mukaisesti vähävirtaisiin tuotteisiin ja APU-piireihin, ja kilpailu työpöytäpuolen tehosuorittimissa jää entistä vähemmälle.

2 KOMMENTTIA

DjZorlag1/2

"Kaveri"....repesin :D.

RekookeR2/2

Voipi olla että ensivuonna vois päivittää tämän 560ti näyttiksen AMDhen, tuossa on selkeesti paremmat liitännät. Nvidia ei ole koskaan hanskannut liitäntöjä vaan on vuosia jäljessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki