AfterDawn logo

Micronin RealSSD C400 salaa itse itsensä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Muistivalmistaja Micron on julkaissut uuden laitepohjaisella salauksella varustetun SSD-aseman yhtiön RealSSD-sarjaan. RealSSD C400 SED (Self-Encrypting Drive) sisältää tehokkaan AES-256-pohjaisen salausmekanismin sisäänrakennettuna suoraan aseman ohjelmistoon.

Micronin mukaan tiedostojen salaaminen on helpoin ja kustannustehokkain ratkaisu yhä lisääntyviin tietoturvauhkiin. Aseman laitepohjainen salausjärjestelmä toimii yhteistyössä koneelle asennettavan salausohjelmiston kanssa, mutta kaikki salaukseen liittyvä prosessointi tapahtuu aseman muistiohjaimessa eikä salaus kuormita tietokoneen prosessoria.

Lisäksi tietoturva maksimoidaan säilyttämällä salausavain pelkästään aseman sisällä eikä tietokoneen keskusmuistissa, jossa se on alttiimpi hyökkäyksille.

C400 SED on tarjolla joko 128, 256 tai 512 gigatavun versioina. Asema perustuu SATA 6 Gb/s -liitäntään. Peräkkäislukunopeus on enimmillään 500 MB/s ja kirjoitusnopeus 260 MB/s, mikä vastaa salaamatonta C400-mallia.


Asemat tulevat saataville tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta Micron ei kerro tulevaa vähittäismyyntihintaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT