AfterDawn logo

Globalfoundries: 20 nm vasta 2014

Panu Roivas Panu Roivas

Globalfoundriesin varatoimitusjohtaja Gregg Bartlettin mukaan 20 nm SHP (Super High Power) -prosessi on tuotantokunnossa vasta vuonna 2014.

Bartlett kertoo 28 nm SHP-prosessin olevan tuotantovalmis ensi vuoden aikana. Nykyisellään AMD käyttää Globalfoundriesin 32 nm prosessia suorittimilleen, ja TSMC:n 28 nm prosessia tuleville näytönohjaimille. On kuitenkin mahdollista, että AMD tulee jatkossa valmistamaan näytönohjaimia myös Globalfoundriesin tehtailla.

20 nm prosessi tulee korvaamaan nykyisen 32 nm prosessin, ja AMD tullee valmistamaan suorittimensa tällä prosessilla kunhan se on tuotantokunnossa. Intel siirtyy jo ensi vuonna 22 nm prosessiin Ivy Bridgen myötä, mutta Globalfoundries laahaa selvästi perässä, 20 nm prosessin ollessa valmis aikaisintaan 2014.


AMD valmistaa kevyemmät Krishna ja Wichita -koodinimillä kulkevat suorittimet tulevalla 28 nm prosessilla, mutta Bulldozer-suorittimet jäävät luultavasti odottamaan 20 nm prosessia. Tuotantoprosessien aikataulut ovat kuitenkin hyvin venyvä käsite, ja aikaisemmin siirtymät ovat saattaneet venyä jopa vuosilla luvatusta aikataulusta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki