AfterDawn logo

Apple harhautti tuomareita manipuloimalla Galaxy Tab 10.1:n iPad 2:n näköiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Apple on johtanut saksalaisia tuomareita harhaan düsseldorfilaiseen käräjäoikeuteen jättämässään kanteessa, jossa se vaati Samsungin Galaxy Tab 10.1:lle maahantuonti- ja myyntikieltoa. Yhtiön mukaan Tab 10.1 ja sen iPad 2:n muistuttavat niin paljon toisiaan, että Samsung on syyllistynyt tuotekopiointiin.

Apple sai vaateensa läpi ja Samsungin taulutietokoneelle langetettiin koko EU:n kattava myyntikielto, joka kuitenkin purettiin myöhemmin Saksan ulkopuolelta.


Hollantilainen Webwereld-sivusto kävi kanteen tarkkaan läpi ja huomasi iPad 2:n ja Galaxy Tab 10.1:n vertailukuvissa jotakin hämärää. Vertailu Samsungin pressikuvaan osoitti, että Apple on muokannut korealaisvalmistajan taulutietokoneen mittasuhteita lisätäkseen laitteiden identtisyyttä. Lisäksi Galaxy Tab 10.1:n Samsung-logo on poistettu yhdenmukaisuuden lisäämiseksi.

Kuvan yhteydessä Apple ei kuitenkaan vetoa samankaltaisiin mittasuhteisiin, vaan laitteiden yleiseen ulkonäköön. Tuomareita pyydetään kiinnittämään huomio pyöristettyihin kulmiin, metallikehyksiin ja ruudukkoon järjestettyihin kuvakkeisiin. On täysin mahdollista, että Apple on yrittänyt vaikuttaa tuomareihin indoktrinatiivisesti.

9 KOMMENTTIA

01321/9

Ettei nyt vain tässä teidän "uutisessa" koitettaisi hieman harhauttaa.

Quote:

Apple's evidentiary submission is not limited to the inaccurate comparison photo, as Apple did also offer a number of other exhibits in support of its case, including some showing actual side-by-side photos of the iPad 2 and Galaxy Tab 10.1 rather than just promotional images. Consequently, it stands to reason that the judge's decision was not based entirely on the flawed comparison, although the inclusion of inaccurate information in Apple's submission certainly is a curious one.

Apebc2/9

Applen touhu on mun mielestä pelleilyä

Pablope3/9

Applella alkaa oleen meriittejä vittumaisimpana firmana mitä maa päällään kantaa ...itsellä nämä vain vahvistavat käsitystä olla ostamatta mitään Applelta

ackalin4/9

Niin Apple ja Microsoft ovat aikojen alusta harrastaneet plagiointia ja varastamista elleivät ole pystyneet ostamaan kyseistä yritystä tai idea itselleen. Tosin molemmat yritykset ovat kehittäneet monia ideoitta eteenpäin, mutta on väärin markkinoida että he olisivat keksineet ne. Ei nämä yritykset ole suuria keksiöitä vaan hurjalla rahalla ja huijaamisella toisten ideoiden kehittäjiä.

jannee_5/9

Vaikka uutisen otsikko on vähän harhaanjohtava, niin silti jos Apple tahalleen on kuvaa manipuloinut, niin huh huh mitä touhua..

jartar6/9

Ei logot tai kuvasuhteet muutu vahingossa tämän tason oikeusjutuissa. Ei muuta kuin pallo jalkaan oikeusjutusta vastuussa oleville pomoille, julkinen anteeksipyyntö ja korvaukset sen tasoiseksi että se todellakin tuntuu applen lompakossa.

Applen touhu rupeaa olemaan jo niin törkeää ja ala-arvoista että tällä on saatava loppu.

johtaja597/9

Tämähän kuulostaa ihan Applelta

79atanos8/9

Applen imago on ollut omissa silmissäni jo pitkän aikaa aivan pohjamudassa näiden jatkuvien ja täysin naurettavien oikeusjuttujen takia, ja laskeutuu aina vaan syvemmälle tällaisen pelleilyn takia. Tuohon kun lisätään vielä nämä Apple-fanit (trollit) jotka hehkuttavat iTuotteita ympäri nettiä, niin voin vaan sanoa että en tule ikinä omistamaan yhtäkään Applen tuotetta. Kyseinen firma vaan on täysin p****.

zipzap9/9

On tyhmää patentoida kenellekään tiettyjä piirteitä. Kuvakkeet taululla, kehykset taulun ympärillä, pyöristykset...pitäisi patentoida ja antaa mallisuoja vain jollekin todellakin omaperäiselle.
Kuvitellaan että jos jokainen nuotti olisi patentoitu eri ihmisille. Musiikkia ei olisi. Jos patentit olisivat yhdellä firmalla. KAikki musiikki olisi tuon firman.
PAtenntit ja mallisuojat jarruttavat älyttömässti kehitystä ja niiden ikä pitäisi laskea 1 vuoteen. Siinä kehittäjä saa etumatkan kilpailijoihin ja senjälkeen kilpailijoilla on mahdollisuus jalostaa ideaa. Useampi kehittäjä ->enemmän kehitystä.
Jos ford olisi aikoinaan paatentoinut pyörän, lopuissa autoissa olisi nyt kuutiot.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki