AfterDawn logo

Sonylta ei tule enää uusia Google TV -televisioita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Sony on vahvistanut ettei se aio enää julkaista uutta Google TV -alustaan pohjautuvaa televisiomallistoa. Samalla yhtiö leikkasi myynnissä olevien internet-televisioiden hintoja.

Viime vuoden lopulla esiteltyjen Google TV -televisioiden hinnat ovat tähän mennessä pudonneet 300–400 dollaria. Amazonin kautta 24-tuumaista mallia saa jo 295 dollarilla, kun julkaisupäivänä samasta laitteesta sai maksaa 600 dollaria. Eniten leikattiin 46 tuuman mallin hintaa, joka putosi 1400:sta 961:een dollariin.

Virallisen lausunnon mukaan alennusten syynä on se, että Sony yrittää parantaa alustan markkinaosuutta. Google TV:n toinen tukija eli Logitech ilmoitti jo aiemmin laskevansa Revue-laitteen hintaa 245 dollarista 99 dollariin (alkuperäinen hinta 295 $), jotta se saisi nykyiset varastot tyhjiksi. Samalla yhtiö myönsi, että tämän vuoden alussa jälleenmyyjät palauttivat enemmän Revueita takaisin Logitechille kuin myivät niitä. Sonyn ja Logitechin lisäksi Google TV ei ole saanut taakseen muita laitevalmistajia.


Projektin epäonnistuneesta käynnistymisestä huolimatta Google jaksaa uskoa Internet-TV-alustaansa ja kehittää sille jo seuraajaa. Android 3.1:een perustuvan Google TV 2.0:n on luvattu tulevan nykyisille Sonyn ja Logitechin laitteille. Googlen omistautumista projektille kuvastaa myös se, että se osti tänä kesänä suositun SageTV:n.

Kehityksen jarruna ovat olleet yhdysvaltalaiset kaapeli-TV-yhtiöt, jotka ovat blokanneet Google TV:n käyttäjät omista Internet-palveluistaan.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Kaapeli-TV-yhtiöt tappoivat lupaavan Google TV:n, ja turha Sonynkään on tukea kuollutta laitetta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT