AfterDawn logo

Toshibalta salauksella ja itsetuhomekanismilla varustettu kiintolevy

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Toshiba on esitellyt uuden kiintolevymalliston niille, joiden data ei yksinkertaisesti saa joutua vääriin käsiin. Se on tarkoitettu esimerkiksi turva-alan ammattilaisille, hallitusten salaisia dokumentteja käsitteleville henkilöille ja rahoituslaitosten työntekijöille. Aseman voi asettaa tuhoamaan tallennetut sisällöt, jos se yhdistetään vieraaseen isäntäkoneeseen tai salausta yritetään purkaa voimakeinoin.

Asema tunnistaa isäntäkoneensa käynnistyksen yhteydessä ja käyttäjä voi säätää tarkemmat toimet, jotka aloitetaan tunnistamisen epäonnistuessa. Mahdollisuutena on tuhota koko sisältö tai sisällön osittainen tuhoaminen. Asema lukittuu myös, jos avaamiskomento syötetään väärin useampia kertoja.

Tiedon hävittämiseen käytetään ilmeisesti tehokasta kryptausta ja avainten hävittämistä, mikä on tapana tehokkaampi kuin tiedon pelkkä poistaminen.

Asema käyttää 256-bittistä AES-salausta, joka on Yhdysvaltain hallituksen virallisesti tarpeeksi turvalliseksi luokittelema standardi. Asemia tulee saataville 160 - 640 GB kapasiteetilla, mutta Toshiba ei ole paljastanut tarkempaa hintaa.


2 KOMMENTTIA

myllis1/2

Eipä taida tulla kauppojen hyllyille.

taatudi2/2

se onkin sit huonompi juttu kun unohtaa salasanan ja kovo pitäis siirtää toiseen koneeseen :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT