AfterDawn logo

AMD "kannustaa" Globalfoundriesia parempaan työhön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD:n julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiö on uusinut 32 nanometrin prosessilla valmistettuja siruja koskeneen sopimuksen Globalfoundriesin kanssa. Sopimukseen tehtiin olennainen muutos, joka kielii AMD:n tyytymättömyydestä GF:n tuloksiin.

Alalla on ollut tapana maksaa jokaisesta piikiekosta, jolle valotetaan prosessoreiden ja grafiikkaytimien sirut. Myös silloinkin vaikka koko kiekko menisi pilalle. Myös AMD on tähän asti maksanut Globalfoundriesille piikiekkojen mukaan, mutta uusitun sopimuksen myötä tilanne muuttuu. Tästä eteenpäin AMD maksaa vain käyttökelpoisten sirujen perusteella. Tällainen käytäntö on hyvin harvinainen alalla.

AMD itse kutsuu sopimusmuutosta kannustimeksi. AMD haluaa, että GF tekee aiempaa enemmän töitä paremman saannon saavuttamiseksi 32 nanometrin prosessilla. Rumasti sanottuna AMD on ollut tyytymätön yhteistyökumppaninsa aikaansaannoksiin, eikä halua maksaa enää tyhjästä. Muutos koskee ainoastaan 32 nanometrin prosessia, 40 nm:n prosessilla tuotettujen sirujen kohdalla menetellään kuten alalla on muutoinkin tapana.


Toisaalta, ainakin SemiAccuraten tuoreiden sisäpiirilähteiden mukaan Llano-sirujen tuotanto on sujunut mukavasti, joten kovin massiivisia ongelmia prosessissa ei pitäisi olla.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki