AfterDawn logo

Kinectin myynti rikkoi ennätyksiä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Microsoftin ilmoituksen mukaan yhtiö on myynyt yli 10 miljoonaa Kinect-ohjainta neljän kuukauden aikana. Microsoft kertoo myös, että ensimmäisen kolmen kuukauden nopealla myyntitahdillaan Kinect on ansainnut paikan Guinnesin ennätyskirjassa. Liiketunnistukseen perustuva Xbox 360 -ohjain on nyt virallisesti maailman nopeiten myyty kuluttajaelektroniikkalaite.

Microsoftin Kinect-lanseerauksessa moni asia loksahti kohdalleen. Kinect on innovatiivinen tuote ja ensimmäinen laatuaan. Myös aikataulu oli mietitty tarkkaan. Marraskuun neljännen päivän julkistamisen jälkeen joulumyynti vauhditti menekkiä ja Kinectiä myytiin keskimäärin 133 333 kappaletta päivässä. Joulun jälkeen myyntivauhti on kuitenkin hiipunut merkittävästi noin 30 000 kappaleen päivävauhtiin.

Vertailun vuoksi voidaan mainita, että Nintendolta kului kaksi vuotta 10 miljoonan Wii-konsolin myymiseen. Applen suuren suosion saavuttanut iPad saavutti samat lukemat noin kahdeksan kuukauden päästä markkinoille tulostaan.


Konsolimyynnin hidastuessa ennätysvauhdistaan, Microsoft on aiemmin ilmoittanut tuovansa Kinectin virallisesti myös PC-käyttäjien saataville.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT