AfterDawn logo

Anime-tuottaja haastoi 1337 epäiltyä piraattia oikeuteen

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Huolimatta anime-teollisuuden liberaalista suhtautumisesta tiedostonjakoon, uuden Fractale-sarjan tuotantoyhtiö päätti lopettaa sarjansa nettilähetykset piratismin vuoksi. Asiasta uutisoivan TorrentFreakin mukaan sarjaa Yhdysvalloissa levittävä Funimation osoitti huumorintajua haastaessaan 1337 henkilöä oikeuteen sen sisältöjen laittomasta jakelusta epäiltynä.

Yhtiö aikoo vaatia syytetyiltä vahingonkorvauksia sekä internetistä luvatta ladattujen sisältöjen välitöntä poistamista. Huolimatta aiemmista uhkauksista Fractalen tuottajat antoivat luvan jatkaa sarjan esitystä, vaikka kiistanalaista materiaalia oli edelleen jaossa BitTorrent-verkoissa.

Mediayhtiöiden perinteinen lähestymistapa piratismiin sisällön jakelua rajoittamalla on toistuvasti todettu järjettömäksi. Lähetysten rajaaminen esimerkiksi vain tietylle maantieteelliselle alueelle aiheuttaa kasvanutta laittomien kopioiden kysyntää muilla alueilla. Myös sisällön esittäminen heikkolaatuisena ja usein monimutkaisin suojauksin varustettuna on omiaan ajamaan käyttäjät hyvälaatuisten ja helppokäyttöisten laittomien sisältöjen pariin.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

1337, kyllä ihan varmasti on nyt sattumaa :D

Deadagent2/2

Pari päivää vanha juttu. Mutta idioottimainen päätöshän tuo on, laillinen saatavus loppuu niin totta kai laiton levitys kasvaa. Paras ratkaisu olisi unohtaa piraatit ja keskittyä siihen miten parantaa laillista saatavuutta.

Edit: Anteeksi, oikeuteen haastaminenhan tässä uutta olikin, noh pointti on sama

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki