AfterDawn logo

Sonyn HD-videokamera sisältää GPS-tuen

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
7 kommenttia

Viime vuonna Sony toi markkinoille pienikokoisen Handycam HDR-TG1 -videokameran, jolla onnistui 1080i-resoluution teräväpiirtovideoiden tallentaminen muistikortille.

Nyt Sony on tuonut markkinoille päivitetyn version samaisesta videokamerasta, jossa käytettävyyteen tehtyjen parannusten lisäksi on uutena ominaisuutena videoiden geotaggaus sisäänrakennetun GPS-paikantimen avulla. Geotaggauksen ohella GPS:ää voi käyttää normaaleihin paikannustoimiin, jonka lisäksi GPS pitää kameran kellon ajan tasalla toiselle aikavyöhykkeelle siirryttäessä.

HDR-TG5:n toinen suuri uudistus on laitteeseen sisäänrakennettu flash-muisti, jota siitä löytyy 16 gigatavua. Sisäänrakennetun muistin lisäksi videoita voi tallentaa Memory Stick PRO Duo -muistikorteille, joiden avulla kameran tallennustilan voi kasvattaa 32 gigatavuun. Sonyn mukaan 16 gigatavun muistille mahtuu 1080i-videota noin 110 minuuttia. Kamera tukee myös 4 megapikselin still-kuvien tallentamista.


Teräväpiirtovideot kamera tallentaa m2ts-tiedostoihin MPEG-4 AVC/H.264 -muodossa ja tavallisen resoluution video MPEG-2-muodossa. Audion formaatti on Dolby Digital. Still-kuvat tallentuvat puolestaan JPEG-tiedostoiksi.

Kameran pienen koon (30 x 117 x 62 mm) takia lähes kaikki kameran ohjaustoiminnot tapahtuvat 2,7-tuumaisen LCD-kosketusnäytön kautta. Optinen zoom on kamerassa 10x-mallinen ja digitaalinen zoom puolestaan 20x.

Liitännöistä kamera tarjoaa USB:tä tiedonsiirtoa varten sekä komponentti- ja HDMI-ulostuloja teräväpiirtovideota varten. Laitteen voi liittää myös erilliseen AV-telakkaan, jonka kautta videon saa ulos laitteesta myös komposiittimuodossa.

HDR-TG5 tulee myyntiin Yhdysvalloissa toukokuun aikana ja sen suositushinta on 999 dollaria.

Alla kuvia ja esittelyvideo uudesta videokamerasta (japaniksi)


7 KOMMENTTIA

arcanix1/7

Lainaus:

Sisäänrakennetun muistin lisäksi videoita voi tallentaa Memory Stick PRO Duo -muistikorteille

Sony se vaan jaksaa leikkiä noilla omilla turhilla muistikorteillaan.

mikkis12/7

Eikä maksa mitään!

somebodyy3/7

Ihan uutisoimisen arvoinen aihe, joo..

Aunustico4/7

Lainaus:

Kamera tulee myös 4 megapikselin still-kuvien tallentamista.

Pitäisi olla kai tukee

Bluejack5/7

Juu kyllä luulisin pärjääväni ilman kamerassani olevaa gps paikannusta. mp3 soittimessakin olisi enempi käyttöä

teppoI6/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

Juu kyllä luulisin pärjääväni ilman kamerassani olevaa gps paikannusta. mp3 soittimessakin olisi enempi käyttöä

Monesti verkkoon lisätessä, esimerkiksi Flickriin tai Commonsiin, on äärimmäisen hyödyllistä tietää kohteen tarkka sijainti, varsinkin jos kyseessä ei ole mikään Eiffel-tornin kaltainen nähtävyys. Näin muut kuvaajat tai kohteesta kiinnostuneet voivat käydä itse paikan päällä. Jälkipolvillekin jää entistä enemmän metadataa, kohteilla kun on taipumus muuttua ajan kanssa ja historiantutkimuksen kannalta gps-taggaus saattaa olla hyvinkin tärkeää. Erillisen GPS-laitteen ostaminen ei välttämättä ole kovin innostavaa.

En itse sanoisi noin suoralta kädeltä turhaksi ominaisuudeksi. Eri asia on jos ei lisää kuviaan tai videoitaan verkkoon, mutta markkinoilla on tuhat muuta ilman GPS:ää olevaa mallia, jos ihan välttämättä täytyy saada sellainen, jossa sitä ei ole.

Hybridi7/7

Ihan kiva mutta ulkonäkö ei ole minun mieleen, en pidä korkeasta ja kapeasta vaan matalasta ja leveästä, tai siis sellaisesta HandyCam kamerasta mikä on hyvin käteensopiva ja hieno...

Siis tämän muotoisista: Sony HandyCam

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT