AfterDawn logo

Applen iTunes myy nyt teräväpiirtoelokuvia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Teräväpiirtoelokuvien vuokraaminen Applen iTunes-verkkokaupan kautta käynnistyi viime vuoden tammikuussa ja nyt Apple on ottanut iTunesin valikoimiin mukaan myös ostettavat teräväpiirtoelokuvat.

Teräväpiirtoelokuvien hinta on Yhdysvalloissa 19,99 dollaria (tavallisen resoluution elokuvien hinta on 14,99 dollaria) ja ostettuja elokuvia voi katsella täydellä resoluutiolla Windows- tai Mac OS X -käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa. Lisäksi teräväpiirtoelokuvia voi katsella Apple TV -laitteen avulla ja teräväpiirtoelokuvista voi siirtää myös erillisen version iPod-soittimiin sekä iPhone-matkapuhelimiin, joten Applen kannettavia laitteita varten ei tarvitse ostaa erillistä versiota elokuvasta.

Teräväpiirtoelokuvien ennakkotilauksista Apple mainostaa erityisesti Quantum of Solace- ja Twilight-elokuvia (Houkutus), joista ensimmäinen tulee ladattavaksi ensi viikon tiistaina ja jälkimmäinen huomenna. Samat elokuvat ilmaantuvat vuokrattavaksi iTunesiin 30 päivän viiveellä.


Apple on yrityksen esittämien lukujen mukaan myynyt TV-sarjojen jaksoja iTunesin kautta jo yli 250 miljoonaa kappaletta ja elokuvia on ostettu/vuokrattu yhteensä 33 miljoonaa kertaa. Teräväpiirtoversiot tuntuvat olevan kysyttyä tavaraa erityisesti TV-sarjojen kohdalla, sillä Applen Eddy Cuen mukaan yli puolet TV-sarjoista myydään kuluttajille teräväpiirtoisina.

iTunesin valikoimista löytyy tällä hetkellä TV-sarjojen jaksoja noin 40 000 kappaletta. Elokuvia tarjonnasta löytyy noin 5 000 kappaletta, joista 1 200 on saatavilla teräväpiirtoversioina. Suomesta iTunesin teräväpiirtotarjontaan pääsee käsiksi iTunes-lahjakorttien tai Yhdysvalloissa myönnetyn luottokortin avulla.

2 KOMMENTTIA

Stfu1/2

Kannattaiskohan uutisessa myös mainita, että ulkomaalaisia tilejä voidaan sulkea mielivaltaisesti jos havaitaan että ne tulevat sopimusmaiden ulkopuolelta?

bjAfvoXOZXEkarpNj (vahvistamaton)2/2

DidnÂ’t know the forum rules alowled such brilliant posts.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT