AfterDawn logo

Nintendon DS-konsolia myyty yli 100 miljoonaa kappaletta

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
6 kommenttia

Pelijätti Nintendo on rikkonut jälleen yhden merkkipaalun konsoleiden myymisessä. Yhtiö nimittäin ilmoitti eilen, että se on myynyt maailmalle jo yli 100 miljoonaa DS-konsolia.

Tähän määrään laskettiin mukaan kaikki yrityksen myymät DS-, DS Lite- ja DSi-konsolit. Aikaa 100 miljoonan laitteen myymiseen kului alle neljä ja puoli vuotta, sillä ensimmäiset DS-konsolit tulivat Japanissa myyntiin vuoden 2004 marraskuussa ja Nintendon mukaan 100 miljoonan laitteen raja rikottiin tämän kuun kuudes päivä. Täten myytyjen DS-konsoleiden päiväkohtainen keskiarvo on noin 60 000 DS-laitetta.

DS rikkoi 100 miljoonan myydyn laitteen rajan nopeammin kuin Sonyn PlayStation 2 -pelikonsoli, jolta saman rajapyykin saavuttaminen vei aikaa viisi vuotta ja yhdeksän kuukautta.


Nykyisten arvioiden mukaan DS saavuttaa PS2:n myyntiluvuissa noin kahden vuoden kuluttua. Tämä ajankohta saattaa kuitenkin aikaistua, jos huhtikuussa Yhdysvalloissa ja Euroopassa myyntiin tuleva DSi onnistuu parantamaan DS-laitteiden nykyisiä myyntilukuja.

6 KOMMENTTIA

nervuli1/6

Onnea vaan loistavalle konsolille!

friis2/6

Kuinkahan paljon noita on Suomessa myyty? Ei oo koskaan tullut vastaan...

RistoE3/6

Kyllä noita on Suomaisillakin, lapsilleni ostin äskettäin yhden ja tiedän että parilla naapurin lapsellakin on. Hieno piirre tuossa laitteessa on että pienen lisämodulin avulla pelejä voi ajella microSD muistilta. Suomenkielisiä pelejä on tullut vastaan turhan vähän, mutta ehkä niitä silti on?

Hybridi4/6

Oho oho, ei ole minullekkaan koskaan tullut vastaan muuta kuin kaupan hyllyllä, PSP on kyllä parempi mutta on tuo ihan kiva... =D

KLAKALKLA5/6

Hemmetin hyvät pelit, ostanut 50 ds peliä yhteensä "45 niistä on hyviä" pc:llä pelaaminen jäänyt kokonaan pois!

varmistus6/6

Alkuperänen DS ja lite sunmuut on eri mallia periaatteessa, joten että vois verrata pleikkareihin ni pitäis laskea kaikki mallit yhteen :S

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT