AfterDawn logo

Viikon softa: Ilmainen, kevyt ja monipuolinen pikaviestin

Matti Robinson Matti Robinson
8 kommenttia

Miranda IM on monipuolinen ja kevyt avoimeen lähdekoodiin perustuva pikaviestiohjelma, joka tukee usempia ja suosituimpia pikaviestinverkkoja. Mirandalla voit kirjautua useaan IM-verkkoon yhtäaikaa, joten mikäli haluat pitää päällä esimerkiksi MSN ja Yahoo -pikaviestimiä, niin Miranda on oiva ratkaisu sinulle. Monipuolinen ja laajennettava Miranda tukee muun muassa ICQ, MSN, AIM, Jabber ja Yahoo -verkkoja. Lisäksi Miranda tukee myös IRC-protokollaa.

Ohjelman koko ja keveys tekevät siitä oivan pikaviestimen vanhemmillekin koneille. Ohjelma on huomattavasti esimerkiksi Microsoftin Messengeriä kevyempi ja asennuspaketin kokokin on ainoastaan 2,53 megatavua.

Laajennettavuuden ansiosta Miranda IM sopii vaativammallekin käyttäjälle, sillä siihen on mahdollistaa asentaa mitä erilaisimpia lisäominaisuuksia sadoista vaihtoehdoista.


Ohjelman voit ladata täältä. Samalta sivulta voit lukea myös käyttäjäkommentit.

8 KOMMENTTIA

Jokujaska1/8

Tuttu ja erittäin hyvä ohjelma, kun siihen ensin tottuu. Vuoden kokemuksella voin sanoa, että takaisin windows messengeriin ei tarvitse palata ja erittäin käytännöllinen irccaamiseen. Aino miinus on, että webcam ja ääniviestien tuki puuttuu, jos ei nyt uudemmissa versiossa ole lisättynä?

xenico2/8

Itte tykkään enemmän Pidgin:istä. Se on mun mielestä selkeempi ja helppokäyttösempi. Vaikka se on linuxin ohjelma, niin hyvin on käännetty wintoosallekki. Ja pidginiin saa toimimaan myös xFiren

Flibo3/8

Jokunen vuosi sitten kokeilin, enkä oikein ihastunut. Windows Live Messengerin ominaisuuksia jäin kaipailemaan.

manni4/8

Olen käyttänyt Mirandaa muutaman vuoden oikein tyytyväisenä. Jatkuvasti olen tuon avulla yhteydessä MSN:ään ja Jabberiin.

dRD5/8

ICQ-clienttina tullut käytettyä vuosia -- kevyt, nopea ja jos joku osa tuntuu puuttuvan, siihen löytyy lähes poikkeuksetta plugin (mm. loistavat keskusteluhistoriahakuplugarit helpottavat pitkien chatlogien kaivelussa :-).

"AfterDawnin virallinen etätyökalu", jolla tämä homma pysyy paketissa :-)

teme5656/8

Pöytäkoneessa on Pidgin, mutta miniläpyskässä tämä Miranda on ihan loistava.

DooDi7/8

Vois varmaa testata.

D00mer8/8

Mirandaa käytin joskus, mutta irssi on kevyempi =P

Ja Liuxilla tulee käytettyä Konversationia ja amsn jos tulee meselle käyttöä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT