AfterDawn logo

DS:lle julkaistaan e-kirjoja

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
1 kommentti

Vaikka pelikonsoleiden pääasiallinen käyttötarkoitus monille on pelien pelaaminen, ovat uudet pelikonsolit tarjonneet kuluttajille muitakin ajanviettotapoja. Nyt konsolijätti Nintendo laajentaa tätä vaihtoehtoisten ajanviettotapojen valikoimaansa, kun yrityksen DS-konsolille tullaan jatkossa julkaisemaan myös e-kirjoja.

Nintendo tekee jatkossa yhteistyötä kirjajulkaisija HarperCollinsin kanssa, jotta kirjojen sähköiset versiot saadaan näkymään myös DS-konsoleilla. Pelikaseteilla toimitettavat kirjat saapuvat myyntiin ensin Briteissä, jossa ensimmäiseksi myyntiin tulee 100 kirjaa sisältävä kokoelma, jonka hinnaksi tulee näillä näkymin 20 puntaa eli noin 22,70 euroa.

Ensimmäinen kokoelma tulee myyntiin Briteissä joulukuun 26. päivä ja se sisältää teoksia mm. Dickensiltä, Shakespearelta ja Brontelta. Pelikasetti sisältää kirjojen lisäksi ohjelman, joilla teoksia voi selata, joten pelikasetin kaveriksi tarvitsee ainoastaan DS-konsolin, jonka jälkeen lukemisen voi aloittaa välittömästi.


Tekstin lukeminen onnistuu molemmilta DS:n näytöiltä ja sivujen selaaminen onnistuu kosketusnäytön kautta. Kirjoissa voi käyttää elektronisia kirjanmerkkejä, jonka lisäksi fontin kokoa voi tarvittaessa muuttaa. Kaikista teoksista löytyy myös lyhyt kuvaus, jotta kirjoihin tutustumattomat henkilöt voivat valita paremmin seuraavaksi luettavan kirjan.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että aikooko Nintendo tuoda vastaavia e-kirjoja myyntiin myös muissa maissa tai onko myyntiin tulossa muitakin kuin pelkkiä englantilaisia kirjoja.


1 KOMMENTTI

MoZar1/1

vaikuttaa hienolta idealta.. :) mutta tuskin tulee menestymään niin paljon, että viitsisivät suomeen laajentaa.. varsinkaan suomen kielisiin kirjoihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT