AfterDawn logo

BREIN ajoi RARBG-sivuston Ruotsiin

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
7 kommenttia

Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on jälleen saanut ajettua yhden torrent-sivuston maasta, kun RARBG-sivusto sai 48 tuntia aikaa sulkea palvelimensa tai palveluntarjoaja LeaseWeb joutuisi tekemään sen RARBG-sivuston ylläpitäjien puolesta.

RARBG-sivusto ei kuitenkaan katoa internetistä, vaan sivuston palvelimet muuttavat Ruotsiin, jonka jälkeen sivuston toiminnan pitäisi jatkua entiseen tapaan.

RARBG-sivustolla on noin 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja sivustolla vierailee kuukausittain noin miljoona ihmistä.

Bulgariassa toimintansa aloittanut RARBG-sivusto on ollut aiemminkin ongelmissa, sillä sivusto joutui muuttamaan aiempien ongelmien takia palvelimensa Bulgariasta Hollantiin.

BREIN on menestynyt myös aiemmin P2P-sivustojen savustamisessa, jonka seurauksena Hollannista on muuttanut pois iso joukko tunnettuja P2P-sivustoja, kuten BTjunkie, Demonoid, What.cd ja Waffles.fm, joiden kaikkien palveluntarjoajana toimi LeaseWeb. Tänä keväänä BREIN haastoi myös suosituimpana torrent-sivustona tunnetun Mininovan oikeuteen, joten järjestön tavoitteena tuntuu olevan kaikkien P2P-jakelussa avustavien sivustojen ajaminen ulos maasta.

7 KOMMENTTIA

Supo1/7

Huono homma jos kaikki on Ruotsissa.

Malboro2/7

Mitä tuollakin hyödytään, jos kaikki ajetaan hollannista pois ja vähän ajan päästä palvelin on jossain mussa maassa pystyssä? Tuskin mitään hyödyllistä ainakaan?

SuomiP3/7

varmaa ku kielletää ruotsis nii alkaa joku venäjän vallotus tai vastaava

IsoJorma54/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:

Mitä tuollakin hyödytään, jos kaikki ajetaan hollannista pois ja vähän ajan päästä palvelin on jossain mussa maassa pystyssä? Tuskin mitään hyödyllistä ainakaan?

Lisää tuloja tekijänoikeusjärjestöille, ilmaista mainosta.

Hyvitysmaksuja kerätään vuodessa yli 10 miljoonaa tyhjistä DVD ja cd levyistä.

Vertaa: varsinaisesta musiikkimyynnistä (noin 50 miljoonaa) tekijänoikeusjärjestöjen osuus on vain 4% eli 2 miljoonaa.

Piratismi on parasta businesta tekijänoikeusjärjestöille.

Sony, joka on Sony BMG emoyhtiö rakentaa niitä tyhjiä DVD levyjä.

Tutkimusten mukaan p2p ei vaikuta levymyyntiin.

media markkinoi ilmaiseksi sitä, että netistä saa leffat ja musaa ilmaiseksi. Kunhan vaan ärsyttää tarpeeksi porukkaa.

Pitää lukea rivin välistä: tässä tapauksessa tekijänoikeusjärjestöt mainostavat RARBG palvelua, jos ei Piratebaystä löydä jotain niin kokeile tuolta ja talleta ne tyhjille dvd levyille, josta maksat tekijänoikeusjärjestöille.

Teoston toimistusjohtajakin voi jatkossa perustella paremmin 143 000 euron vuosipalkkaa, kun piratismi kasvanut. Ja esim. TTVK rahoitus taas maksetaan hyvitysmaksuilla.

Tällein tekijänoikeusjärjestöt saavat ilmaiseksi mainoksia joka lehteen, vieläpä etusivuille. Helsingin sanomiinkin olisi varmaan tosi kallista mainostaa...Samoin Digitodaynhin ja paljonkohan Afterdawnin mainospaikka maksaisi ??

Arvion mukaan 70% internet liikenteestä on p2p verkkojen aiheuttamaa, tarvitaan paljon tyhjiä DVD levyjä....

Mainostaminen on ovelaa, mutta ajatelkaa jos poliisi antaisi tiedotteita: tänä vuonna on saatu jo kiinni 3 ylinopeutta ajavaa ja uusia jahteja käynnistellään....Se ei suinkaan vähentäisi ylinopeuksia vaan lisäisi niitä. Kiinnijäämisriski kun on naurettava.

Siihen päälle vielä mainos, että jakoi Batmania jne....

hape5/7

No tuo edellinen nyt ampui jo HIEMAN yli. :D

IsoJorma56/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hape:

No tuo edellinen nyt ampui jo HIEMAN yli. :D

:-)

IsoJorma57/7

Tilityksessä maksetaan:

hyvitysmaksukorvauksia vuodelta 2007 teosten kopioinnista yksityiseen käyttöön 1,8 miljoonaa euroa

http://www.teosto.fi/teosto/websivut.nsf...A3?opendocument

Hyvitysmaksuja kyllä kerätään 10 miljoonaa...Kovat on kulut ja muut ;)

Opetusministeriö tekee vuosittain päätöksen tuottojen jakamisesta. Vuonna 2007 tilitetty summa oli 11,4 miljoonaa euroa. Suurin osa varoista tilitetään suorina korvauksina yksittäisille tekijöille ja osa käytetään tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin.

http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/tietoa_hyvitysmaksusta.html

Hyvitysmaksuvarojen jako 2007
http://www.hyvitysmaksu.fi/teosto/hymysi...A2?opendocument

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT