AfterDawn logo

Nokian musiikkipalvelut kiinnostavat EMI:ä

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
2 kommenttia

EMI, yksi maailman neljästä suuresta levy-yhtiöstä, on kiinnostunut tuomaan musiikkinsa osaksi Nokian valmiiksi musiikilla ladattuja puhelimia ja Suomessakin jo avattua verkkokauppaa. Nokian "Comes with music" -puhelimissa on valmiiksi mukana eri levy-yhtiöiden tuotantoa, ja puhelimeen voi vapaasti ladata lisää musiikkia laajoista valikoimista. Toisin kuin Nokia, EMI halauisi myös kaupata musiikkia ilman DRM-suojauksia.

Jo aiemmin Nokia on ilmoittanut, että levy-yhtiö Univeral tuo musiikkinsa Comes with music -puhelimiin. Palvelu antaa käyttäjälle vuoden aikaa nauttia vapaasta musiikista. Musiikista aiheutuvat kustannukset on sisällytetty laitteiden myyntihintoihin.

Nokian ja EMI Finlandin yhteisessä lehdistötilaisuudessa puhunut EMI Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki uskoo Nokian konseptin mahdollisuuksiin. "Haluamme olla osana sitä. Uskon, että koko tarjontamme on mukana heti laukaisuhetkellä", Koivumäki kertoi.


Nokian Comes With Music -puhelimien myynnin on tarkoitus alkaa kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Nokia käyttää verkkokaupassaan Windows Media -formaattiin perustavaa DRM-suojausta. Koivumäen mukaan EMI yrittää neuvotella Nokian kanssa sopimusta, jossa ainakin EMI:n musiikki olisi yhtiön nykylinjan mukaisesti DRM-rajoituksista vapaata. EMI:n linjana on viime toukokuusta asti ollut kaupata musiikki ilman kuluttajille harmaita hiuksia aiheuttavia kopiosuojauksia.

Ilmeisesti Nokia haluaa ainakin toistaiseksi pitää kiinni DRM:stä. "Se (DRM) on kaikille on tärkeä kaikille osapuolille, oli sitten levy-yhtiö tai kuten Nokia, jolla on kauppapaikka musiikin myymiseen. Se on tärkeä kysymys, joka vaikuttaa kaikkiin osapuoliin", johtaja Matti Kuorehjärvi Nokian Services ja Software -yksiköstä kommentoi Tietokoneelle.

Kuorehjärven mukaan tavoitteena on löytää strategia, joka toimii Nokian ja eri levy-yhtiöiden näkökulmasta. Lisäksi Kuorehjärvi kertoo, etteivät monet levy-yhtiöt ole EMI:n tapaan valmiita luopumaan DRM:stä, mikä on myös pääasiallinen syy Nokian intoon pitää vielä DRM mukana tuotteissaan.

Nokian musiikkikaupan DRM-suojatun musiikin käyttö on rajoitettu rankasti. Useimmat Kappaleet saa kopioida levy-yhtiöstä riippuen viiteen kertaan tietokoneelle ja mobiililaitteisiin. Suojauksesta pääsee kuitenkin eroon polttamalla kappaleet CD-levylle.

2 KOMMENTTIA

Aunustico1/2

Outoa, että nimen omaan levy-yhtiö haluaa kaupata musiikkia ilma DRM-suojausta ja jälleenmyyjä ei.

aaxxeell2/2

eipä tuo niin outoa nyt ole... Nokia hyötyy myös ku se on drm.

aika paha typo -> Se (DRM) on kaikille on tärkeä kaikille osapuolille...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT