AfterDawn logo

Viasat aloittaa perjantaina kolmella HD-kanavalla

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
12 kommenttia

Digitoday kertoo maksutelevisioyhtiö Viasatin aloittavan HD- eli teräväpiirtolähetykset tämän viikon perjantaina kolmen kanavan voimin. Jo aiemmin tiedossa olleiden elokuvakanava TV100 HD:n ja urheilukanava Viasat Sport HD:n lisäksi toimintsa aloittaa myös dokumenttikanava National Geographic Channel HD.

Viasat kertoo kotisivuillaan TV1000 HD:n tarjoavan uutuuselokuvia 1080i-tarkkuudella ja Dolby Digital 5.1 Surround -äänellä höystettynä. Vuosittain ensi-iltoja on noin 300 kappaletta.

Elokuvakanavan kanssa samaa teknologiaa käyttää myös Viasat Sport HD, joka tulee lähettämään vuodessa 3 500 tuntia urheilua, josta vähintään 600 tuntia suorina lähetyksinä. Katsojalle luvataan suurimmat urheilutapahtumat, maailman suosituimmat turnaukset ja jännittävimmät ottelut parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla.


Digitodayn mukaan Viasatin teräväpiirtotarjonnassa on esimerkiksi UEFA:n Mestarien liigan ja Saksan Bundesliigan otteluita, golfin US PGA Tourin kilpailuja sekä amerikkalaista NFL-jalkapalloa.

Teräväpiirtolähetyksiä varten vaaditaan HD-valmiudet omaava televisio, Viasatin satelliittisopimus sekä Viasatin HD-digiboksin. Teräväpiirtokanavien katseluun vaaditaan lisäksi Viasat Kulta -kanavapaketti ja HD-kanavapaketin. HD kanavapaketin hinta on 9,95 euroa kuukaudessa.

Yli 50 kanavaa sisältävän Viasat Kulta -paketin hinta on ensimmäiseltä vuodelta 19,90 eur/kk. Sopimuskauden toisesta vuodesta lähtien hinta on 39,95 eur/kk. Lisäksi palvelun avausmaksu on 49 euroa. Paketti sisältää satelliittidigiboksin, lautasantennin sekä antennin perusasennuksen.

12 KOMMENTTIA

Mestari811/12

jos se viasat Kulta -paketin 19.90kk olisi pysyvä, se olis sitten aika hyvä sopimus. ihmettelen kyllä miksi ne nostaa hintaa seuraavasta vuodesta, ne varmaan ajattelee että nyt ne saanut sua koukuun;D
avausmaksu on aika hyvä, koska siihen kuuluu satelliittidigiboksin, lautasantennin ja antennin perusasennuksen

Raizu2/12

Tarjous edellyttää 24 kk sopimusta.

tomixx3/12

Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?

ville304/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tomixx:

Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?

Opettele enklantia.

Fidelaar5/12

"Tarjous edellyttää 24 kk sopimusta."

juuri tuon vuoksi en sortunut. Itse pystyy myös vermeet aika helposti asentaan, jopa ihmiset jotka eivät ole perehtynyt asiaan.

mijuve6/12

Kalliiksi tulee nykyään vielä nämä erikoiskanavapaketit.. Ostasin jos saisin vaikka 5 HD kanavaa 15€ kuukaudessa eikä muusta tarvis välittää.. Futista 24/7, lätkää 23/7

zanttu7/12

Aivan älytöntä maksaa 39,95 turhista kanavista vain sen takia että saisit nuo kolme HD-kanavaa hintaan 9,95. Henkilöt jotka HD-kanavia hankkivat, ymmärtävät kuvanlaadussa eron, eikä normikanaville ole enään niin käyttöä. Eli edelleen odotellaan PELKKÄÄ HD-kanavapakettia...

Euphemos8/12

Ja mieluusti sellaista kanavapakettia, joka ei vaadi jonkin satelliitti/kaapeliyhtiön oman boksin käyttöönottoa. En todellakaan katso hyvällä, että joutuu rampautettua vuokraboksia käyttämään nähdäkseen HD-kanavat.

375H&H9/12

Uutisesta: Hienoa, hyvä nyt saavat hd:a jotka sitä haluavat.

Kommenteista: Ihme kitinää kyllä. Kun Yle, MTV3 ja subtv ilmoittavat että eivät kiirehdi HD:n kanssa, niin kauhea itku ja poru. Kun Canal ja Viasat aloittavat HD-lähetykset, niin nekään ei sitten kelpaa. Varmaankaan Nelosen tuleva HD-kanavakaan ei kelpaa.

tomixx10/12

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tomixx:

Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?

Opettele enklantia.


Mikä vastaus tuo nyt oli ?
Suomenkielisestä tarjonnasta saattaisin ollakin valmis maksamaan.

Englanninkielistä ohjelmaa on netti pullollaan.

astrong11/12

Päivitin Viasatin Kulta-paketin HD-sopimukseksi. Mielestäni 10 euron /kk lisähinnalla hankittava tallentava HD-digiboksi on hyvä bonus. Laitteessa on 2 viritintä. Viime aikoina Viasatin kanavien vastaanottoon ei ole markkinoilla Viasat-yhteensopivia tallentavia satelliittidigiboxeja, mikä on herättänyt suurta kritiikkiä. Olen joutunut käyttämään ikääntyvää yli 5 vuoden vanhaa Nokia Mediamasteria.



Yllämainitut HD-digiboxit eivät ole tiettävästi Viasat-yhteensopivia;

AfterDawn Laitevertailu - HDTV-digiboksit satelliittivastaanottoon

Topfield TF-7700HDPVR
Humax HDCI-2000 HDTV
Reel Multimedia Reelbox RSX
Humax PR-HD 1000C HDTV
Humax PR-HD 1000

astrong12/12

Viasatin urheilutarjonta on kuitenkin mielestäni surkeaa, lähinnä potkupalloa yms. joukkuelajeja. Monipuolisin urheilukanava olisi Eurosport, mutta Viasatin suunnitelmissa ei tiettävästi ole ottaa Eurosport-kanavaa valikoimiinsa ja Eurosportin hankkiminen muilta palveluntarjoajilta tulee turhan kalliiksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT