AfterDawn logo

WiiWare käyntiin maaliskuussa, ei ladattavia DS-pelejä

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä

Nintendon Wii-pelikonsolin oma WiiWare-palvelu käynnistyy näillä näkymin maaliskuussa, jos Wiille ja DS:lle pelejä kehittävän Engine Softwaren julkaisemat tiedot pitävät paikkaansa.

Engine Softwaren kehittämän Project Bang! -pelin pitäisi yrityksen mukaan saapua markkinoille maaliskuussa ja sitä on tarkoitus kaupata WiiWaren kautta. Nintendo ei varsinaisesti kieltänyt Engine Softwaren esittämiä tietoja, mutta yhtiö ilmoitti, ettei se ole tehnyt mitään virallisia ilmoituksia WiiWaren avaamisesta. Tarkempia tietoja palvelusta saadaan todennäköisesti parin kuukauden sisällä, jolloin selviää toivottavasti julkaisussa mukana olevat pelit ja niiden hinnat.

Microsoftin Xbox 360:n Xbox Live Arcade- ja Sonyn PlayStation 3:n PlayStation Store -palvelut ovat olleet toiminnassa konsoleiden markkinoille tulosta asti, joten Nintendo on selvästi muita jäljessä Wiille suunnattujen pelien verkkomyynnissä, vaikka Nintendo on jo kaupannut konsolille Virtual Consolen kautta mm. NES-, SNES- ja N64-pelejä.


Viime viikolla uutisoitu tieto Wiin kautta ladattavista DS-peleistä on osoittautunut osittain vääräksi, sillä ainoastaan DS-pelien demoja voi tulevaisuudessa ladata Wiillä ja siirtää sitten DS:lle pelaamista varten. Kokonaiset DS-pelit täytyy siis jatkossakin ostaa fyysisinä kasetteina.

Lähteet:
KonsoliFIN
next-gen.biz
Slashdot

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT