AfterDawn logo

Suomalaiset nuoret kopioivat yhä laittomasti netistä

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
72 kommenttia

Uuden tekijänoikeuslain sisältö ei ole vielä selvinnyt suomen nuorisolle tai lakia ei kunnioiteta, selviää Yleisradion Uutismixi-ohjelman tekemästä tutkimuksesta. Kahdenkymmenen eri peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille suunnatussa kyselyssä ilmeni, että nuoret lataavat uuden lain vastaisesti elokuvia, musiikkeja ja pelejä Internetistä.

Vuoden 2006 alussa voimaantulleen uuden tekijänoikeuslain myötä Suomessa on ollut laitonta ladata laittomasta lähteestä tekijänoikeudella suojattua materiaalia. Ennen uutta lakia kiellettyä oli ainostaan tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvatta levittäminen.

Nuoret eivät kuitenkaan uudesta laista piittaa. Kyselyyn vastanneista teineistä yli puolet myönsi imuroivansa musiikkia, pelejä tai ohjelmia laittomasti Internetistä. Ilmeni, etteivät nuoret kunnolla tunne uuden tekijänoikeuslain rajoja, ja netistä haetaan tiedostoja, koska "se on helppoa" ja "kaikki muutkin tekevät sitä".

Laitonta lataamista harrastavien nuorten parissa suosituinta oli musiikin lataaminen, jota kertoi tekevänsä yli puolet vastanneista. Seuraavaksi tulivat elokuvat ja tv-sarjat sekä pelit. Lataaminen on yleensä myös toistuvaa, sillä noin 44 prosenttia nuorista myönsi lataavansa tiedostoja vähintään kerran viikossa.


Uutismixin tutkimus oli suunnattu peruskoulussa viimeistä vuottaan opiskeleville, eli 15-vuotiaille yhdeksäsluokkalaisille. Kyselyyn vastasi yhteensä 1050 nuorta 20:stä eri peruskoulusta.

Lähde:
Tietokone

72 KOMMENTTIA

Iisalmi1/72

Minusta tuntuu että kyllä ne rajat tiedetään, mutta ne jotka lataa, lataa vaikka olis kuoleman rangaistus kiinni jäämisestä tiedossa..

ONSnaab2/72

No tottakai. Kuka jaksaa ootella jotain sarjaa ees julkastavaks Suomessa ja ootella viikon että voi kattoo seuraavan iloisesti, kun voi kattoo kaikki kerralla, tai viikon välein 'etukätee'.
Musiikkia lataa kaikki, joilla on netti :)
Vielä ihmetteelee joku tollasta.

lynxmies3/72

samaa mieltä olen kans. rajat tiedetään mutta mukavampi se taitaa olla 20 euroa säästää netista lataamalla cd:t. ei kait sitä saaha ikään loppumaan tuota waretusta. ainakin kauan menee. :)
ja nopeat netit o niinko tehty waretusta varten!

Iisalmi4/72

Itse en ole ladannut ikuisuuteen mitään. Ihan vain siitä syystä että ei tule vahingossakaan penalttia..

myung5/72

No ei kai sitä tällä nykyisellä hintapolitiikalla saada loppumaan. Itse ostan CD:n kaupasta vasta kun uutuuslevy maksaa reippaasti alta kympin ja DVD/HD -leffa maksimissaan kympin pintaan. Mistään latauspalveluista en musiikkiani osta, koska siinä vaiheessa jos siitä maksan, haluan sen pakkaamattomana ja ilman mitään drm-paskaa. Jos CD-imagen voisi jostain ostaa esim. 5e hintaan voisin harkita asiaa.

Faktahan on se, että kuinka monella "teinillä" on edes rahaa ostaa noita levyjä? Taitaa olla niin, että monelle esim. 50e/kk on jo aika iso raha mikäli puhutaan viiko-/kuukaisirahoista. Ostahan siitä sitten 20e CD:tä. Sopisi sitä taas muidenkin miettiä.

trooper786/72

Samaa mieltä myung:in kanssa. Nuoriso lataa, koska heillä ei ole tarvittavia varoja/tuloja jotka riittäisivät tuotteisiin:
-50e> peli (jossa pelattavaa 10-20tuntia)
-20e> CD (josta puolet shittiä)
-20e elokuva (kallista vielä, mutta tässä ollaan jo menossa oikeaan suuntaan)
-n.2e> mp3-latauspalv. (kallista ja täynnä turhia suojauksia.

Eli tuotteille olisi kysyntää, jos hinnat olisi kohdallaan. Joten koska tarjontaa ei ole, on tyydyttävä toiseksi parhaaseen: P2P-lataamiseen.

Mutta eikös tämä nyt ole jossain mielessä positiivinen asia. Nuorison rahat ei mene piraatti-tuotteisiin, vaan he kuluttavat ne vähät varansa johonkin muuhun kotimaan palveluun =/

Hurlumhei7/72

Tilanne sama kuin nimim. Iisalmi. Vaikken ollut tekemässä torrentteja niin olihan se imurointi ollut päällä yötä päivää. Tuli vuodenvaihteessa perkattua melko tarkkaan ne median jutut joten lopetin imuroinnit. Olen kyllä samaa mieltä että uusien CD- ja DVD-levyjen hinnat (20 eskoa ja yli) ovat yli kaiken kohtuuden.

Hoggar8/72

Eihän kyse sinänsä vääryydestä koska maailma on muuttunut ja lait pitää rakentaa sen mukaan, automaattista rahavirtaa ei ole millään teollisuuden alalla, (eikös nämä kutsu itseään nimellä "music industry") kilpailu on KOVAA, VOI, VOI

Tuokke9/72

Vertaisverkot ovat tulleet jäädäkseen, ei niitä saada varmaan koskaan kokonaan pois. Ja vaikka olen muuten näinkin arka ihminen, lataan silti 24/7 ja uskottelen itselleni että poliisi vahtaa vaan niitä suuria jakajia, itse kun en jaa mitään. Mutta eikö se niin ole,ne jakakathan ne olis tarkotus poliisin mielestä kitkeä?

Hz410/72

No huhuh!

kirppuh11/72

Elokuvan hinnat todellakin tuntuu olevan menossa oikeaan suuntaan. Itsekin kävin juuri ostamassa 5 elokuvaa kun 3eurolla kappaleelta sai, samalla tuli 3 cd-levyä mukaan, niin ikään 3euroa kappale. Tuota ennen en edes muista, koska olen ostanut tuota ennen elokuvia tai cd-levyjä. Itse tunnustan lataavani tv-sarjoja, lähinnä siksi koska mielestäni on täydellisen järjetöntä maksaa sarjan tuotantokaudesta lähemmäs 50euroa.

j4nnu12/72

ONsnaab "kuka jaksaa ootella jotain arjaa ees julkastavaks Suomessa ja ootella viikon että voi kattoo seuraavan iloisesti, kun voi kattoo kaikki kerralla"
Nyt vasta joskus hiljan telkkarissakin sano joku iso ja tärkee herra että tämänhetkinen sarjojen lataaminen vaan parantaa katsojalukuja kun ne jotka lataa, kertoo ystäville ja he edelleen ystävilleen ja tieto hyvästä sarjasta leviää ja sitä aletaan seuraamaan ja plaa plaa plaa.

Lappu13/72

Kaikki eivät edes tiedä, että se on laitonta. Huomasin tossa yks päivä. Jotkut siis lataavat, koska muutkin lataavat, mutta eivät tiedä sen olevan laitonta.

myung14/72

Mielestäni rahan puutetta ei voi rinnastaa edes pelkästään teineihin. Miettikääpä keskiverto korkeakouluopiskelijaa, jonka tulot ovat parhaimmassa tapauksessa n. 440e/kk. Jos asuu solussa voi selvitä n. 150e vuokralla, mutta näissä tapauksissa tuet ovat sitten pinempiä. Noin 250-300e on melko normaali vuokran taso ainakin omalla opiskelupaikkakunnallani. Siitä voi jokainen laskea, että 440-250=190e. Siitä kun ostat safkat, vaatteet ja maksat muut laskut niin ei hirveesti noita levyjä ostella, vaikka ei enää eläisi vanhempien kk-rahoilla.

Ei siis kauheasti naurata lakien ja asenteiden kehitys, kun kotiäitejäkin raahataan kaltereiden taa musiikin lataamisesta. Asialle pitäisi saada jatkuvaa julkisuutta mediassa, jotta kansa tajuaisi käydä vastarintaan, sillä faktahan on, että ei niiden tuottajien tilipussia kotilataaminen pienennä vaan ammattimainen piratismi. Tuntuu vaan, että moni jaksaa asiasta valittaa, mutta ei loppupelissä ole valmis tekemään mitään sen eteen :(.

neste15/72

Totta, ja jotenkin tuntuu siltä että ammattimainen piratismi rinnastetaan suuren yleisön toimesta jo täysin keskiverto "kotilataajaan"... Kiinni jäämisen riski taitaa olla molemmissa tapauksissa melkein yhtä todennäköistä.

Paitsi harva "kotilataaja" on osallisena myös rahanpesussa, huumeissa jne jne....
"Kotilataajaa" on siis helpompi kiusata ja kovistella (pelotella) kuin ammattimaista piraattia. Tämä vaikuttaa vähän siltä, että todellisen ongelman kimppuun ei oikein uskalleta/pystytä käymään niin sitten on kuitenkin tehtävä jotain ja kaikki pienet "kotilataajat" saavat kantaa myös ammattimaisen piratistmin aiheuttamat ongelmat.

Hz416/72

Quote:
Tämä vaikuttaa vähän siltä, että todellisen ongelman kimppuun ei oikein uskalleta/pystytä käymään niin sitten on kuitenkin tehtävä jotain ja kaikki pienet "kotilataajat" saavat kantaa myös ammattimaisen piratistmin aiheuttamat ongelmat.
Tää on kyllä asiaa. Samaa mieltä kaikin puolin!

trooper7817/72

Quote:
...ei niiden tuottajien tilipussia kotilataaminen pienennä vaan ammattimainen piratismi...
Jos asiaa puitaisiin enemmän julkisuudessakin, saattaisivat artistit ja muutkin sisällön tuottajat tajuta, ettei tämä TO-laki lisää heidän tulojaan.. ainoastaan firmojen joiden leivissä he työskentelevät. Onko heistä monikaan edes tietoinen näistä kotilataajien jahdeista ja keiken maailman DRM:stä, ja siitä miten se vaikuttaa heidän tekeleittensä myyntiin?

keitto18/72

Jos imet niin nielet...
Lataat niin jaat...

Sokar8019/72

Quote:
Faktahan on se, että kuinka monella "teinillä" on edes rahaa ostaa noita levyjä?
20e cd on vielä halpa jos ajattelette jotain 49e halvin ja 72e suositun PS2 hintaa jos kk raha on 50e joka on paljon itelläni oli 200mk(33e) tossa 90luvun alussa niin eihän lapset voi ostaa 72e arvoista peliä järjetöntä

stokmann liike vaihto elecroniikka puolella nousi huimasta lähes pelkästään 4,90e->9.90e 6kk vanhojen DVD myynin ansiosta ELI HALPAA OSTETAAN PALJON MUTTA EI KALLISTA melkein kaikissa on suurin osa hinnasta teosto taikka vero maksua

jos otetaan suomessakin käyttöön 2v linna ratkaisu kuten nyt povataan saksassa niin sitten pitäisi rakentaa muutama tuhat vankilaa lisää kumpi sitten on valtiolle kalliimpaa

mitä luulet nyky nuoren tekevän jos saat tyhjän levyn hinnalla koulusta uuden peli taikka leffan mutta ei puhtasta omaa tuntoa osta nyt siinä sitten n:60e arvoinen peli saat hyvän mielen mutta tyhjät taskut loppu kuukaudeksi hyvällä mielellä ei osteta karkkia taikka mennä lintsille ym,ym

menasin lentää perseele kun luin että kaikki PS3 pelit tulee maksamaan 99Dollari kappale eli 80,22e (1-Euro=1,23-Yhdysvaltain dollaria)voi pyhä ahneus pitääkö sitten tehdä jotain uutta jos mukamas teko kustannukset ovat niin kalliita tosta varmaan puolet on ahneutta

Hymypoika20/72

Itse "teininä" voin kertoa että hyvin harva edes saa 50€kk rahoja. Itse en henkilökohtaisesti saa ollenkaan viikko tai kuukausirahaa, joten leffojen ja cd-levyjen ostelu jää hyvin vähälle. Ja todellakin nykyään pelit ovat aivan sikahintaisia. Kaipa nuo pelin tekijät aattelevat että pelissä on ikäraja k-18 joten useimmilla on varmasti työpaikka joten pyydetäänpä pelistä "vähän" enemmän. Ja tuohan on täyttä p**kaa, sillä niiiiin moni nuori pelaa pelejä joita ei saisi pelata moneen vuoteen. Sama leffojen suhteen.

jartar21/72

Quote:
menasin lentää perseele kun luin että kaikki PS3 pelit tulee maksamaan 99Dollari kappale eli 80,22e
En tiedä mitä tulee maksamaan mutta jos se maksaa amerikassa 99$ niin se maksaa suomessa vähintään saman verran euroissa.
Näinhän ne hinnat aina pyöristetään.

OneMember22/72

Ja ei unohdeta että lataamalla saa sarjoja, elokuvia ja pelejä jota ei suomessa julkaista...

j4nnu23/72

"jos otetaan suomessakin käyttöön 2v linna ratkaisu kuten nyt povataan saksassa niin sitten pitäisi rakentaa muutama tuhat vankilaa lisää kumpi sitten on valtiolle kalliimpaa"
Nykyäänkin vankilassa yhden vangin yksi päivä vankilassa maksaa valtiolle muistaakseni jonkun 200-350e. Että kaikki "kotiwarettajat" vankilaan niin on koko suomi konkursissa ja ahneet levy-yhtiöt eivät saa sitäkään tuottoa minkä nykyään.

Sokar8024/72

Quote:
Nykyäänkin vankilassa yhden vangin yksi päivä vankilassa maksaa valtiolle muistaakseni jonkun 200-350e. Että kaikki "kotiwarettajat" vankilaan niin on koko suomi konkursissa
ei ole ihmekkään kun ulkomaan perus hotelit ovat huonompi kuntoisia kuin meidän vankilat kävin turkissa 1999 ja tietysti uteliaisuutta kävin katsomassa niin vankilaa ja melkein kävi sääliksi niitä siis melkein ite kun olin nuorena työtön niin ajatteli kun kelasta oli vaikea "suomalaisen" saada rahaa että mikäs siis kun vankila tarjoo

3 lämmintä ateria joka päivä puhtaa lakanat\vaatteet pesula pesee on ilmainen kuntosali,kirjasto,atk luokka,10neliön "koti" ilman vuokraa nyt 25e päivä raha ja voit opiskella puusepäksi,metali alalle, lukea lakia kaikki ilmaista melkein kuin loma esite puutuu vain hinta

minä rehellisenä joudun maksamaan noista kaikesta talous taikka pikku rikolliset eivät joudu sörkän murha miesten vankilaan talous rikollisilla on oma vankila tosta oli helmi kuussa poliisi tv:eessä tv2:sella

sorry off topickini mutta toi on totta

z3nz325/72

Quote:
Ja ei unohdeta että lataamalla saa sarjoja, elokuvia ja pelejä jota ei suomessa julkaista...
mutta eikö tossa vähän aikaa sitten että sarjojen lataaminen ei ole rikos vaan "odottelun siirtäminen" korjatkaa jos oon vääräs

edit: typo

chopper26/72

Muistahan en tiedä, mutta itsehän lataan käytännössä kaiken musiikin netistä(taino latasin jos joku kysyy) ja ostan sen jälkeen hyvät hyllyyn. Niitä ei ole paljon, mutta pitkälle yli 200.

Ja nyt aletaan miettimään mitä olisin ostanut ilman nettiä; esim. System Of a Downin Mezmerizen ja Hypnotizen. Ja äkkiseltään kun lasken erot puhutaan 10minsan luokasta, vai ?

En nyt tarkoita, että Soad on huono bändi, ei suinkaan, mutta tälläisestä en pidä.

Ja kun aletaan laskemaan paljon tienaan, kun JOUDUN larppaamaan valtion leipiin puoli vuotta niin ei paljon kiinnosta panostaa..

pirk27/72

Pistää vähän hymyilyttää nää mielipiteet täällä...
jokainen vaan sanoo et:"En osta kun on niin kallis" tai "Ostan sit kun maksaa 5 euroo levy."
Jotenkin porukalle on tullut semmote pinttymä päähän että cd:et ja dvd leffat pitäis kaikki myydä 5 eurolla. Ja ne on niin hirveän kallitaa nyt kun muka kaikki levy ja tuotantoyhtiöt ovat niin ahneita varkaita...
Jos joku ei osta Sonyn tuottamaa cdeetä kun se on niin kallis, niin minäkin vaadin sit että sonyn 32 tuumanen plasma tv pitäisi maksaa 300 euroa, että olisi varaa ....

reaa28/72

Suomen nuoriin on iskenyt keräily vimma. Jos kerran ilmaiseksi saa, niin otetaan sitten niin paljon kun vaan pystyy niin "säästää" enemmän rahaa. Väittäisin että monella lojuu kiintolevyllään aika monta leffaa joita ei ole tullut edes katottuja ja biisejä joita ei ole kuullutkaan.

Ja nyt kun nuoret ovat jo tottuneet lataamaan verkosta vaikka 5 levyä kerrallaan ja kuuntelemaan muutaman biisin jokaiselta, niin ei sitten todellakaan tule mieleen että menisi pulittamaan 20 euroa (joka on iso raha nuorelle) levystä jota ei välttämättä edes kuuntele kuin muutaman kerran.

JullePuh29/72

Välillä vähän ihmettelen, että kuinka paljon toi viihdeteolisuus oikein olettaa tavalisen kuluttajan olevan valmis maksamaan sen tuotamasta moskasta. Nimittäin kertakäyttöviihteen hinnoiksi nää nykyiset hinnat on ihan tajuttomia.

En mä kyllä sitäkään tajua, että se ladataan sitten netistä, sillä soopa on soopaa vaikka sen ilmaiseks saiskin. Se hyvä puoli siinä on, että jos muutaman kuukauden päästä asiaa tulee miettineeksi, niin tulee ainakin hyvä mieli rahojensa puolesta ja hyllyssä on yks levy vähemmän pölyä keräämässä, mutta paljon muuta siitä ei sitten käteen jäänykkään.

Itse en tunne waretamisen suhteen mitään moraalisia ongelmia, mutta itsenikin ihmetykseksi tajusin tätä ketjua lukiessani, että pieniin on touhu viime aikoina jääny. Johtunee kai siitä, että oikein mitään mielenkiintoista ei oo kävelly vastaan tai sitten vaan oon tullut niin kyyniseks tässä mediavyörytyksesssä.

Asiaa taitaa kuvata hyvin se, että kun tässä vähän aikaa sitten kuulin Neil Youngin aikeista julkaista levynsä Living With War netissä, niin ensimäinen ajatus oli, että mitä se tästä hyötyy ja, että mikä taka-ajatus tässä nyt on. Oikein sain potkia itseäni päähän ennen kun tajusin, että herran jestas, että täähän on kovan luokan juttu ja Young on sen tason tason artisti, että sen ei tarvitse todistella kenellekkään mitään. Mies on jo rahansa moneen kertaan tienannu ja jos se nyt vähän haluaa mollata Bushia niin sillä on kyllä siihen muut kun kaupaliset motiivit.

Tässä taidettiin nyt mennä jo vähän asian viereenkin, mutta kai yritin täällä sanoa sitä, että jos viideteolisuus itse käyttää moraalisesti (laki on toinen juttu) vähintäänkin yhtä arveluttavia keinoja kuin warettajatkin niin siinä se on valmis oravanpyörä, joka ruokkii itse itseään. Kyllä se waretaminenkin loppuu, kun ihmiset lopulta alkavat olemaan niin täynnä tota moskaa, etteivät sitä enään ilmaiseksikaan huoli.

Sen jälkeen sitten täytyykin palata sorvin ääreen uudestaan ja miettiä mitkä ne asiat mitkä tekevät musiikista musiikkia ja elokuvista elokuvia ym. Ei suurilla mainosbudjeteilla enään pitkään voida paskaa kullaksi muuttaa.

PS. Tää on nyt sitten vaan mun mielipide, mutta sille Titanicin ohjaajalle (James Cameron muistaakseni) täytyy kyllä vielä sanoa, että ei 3D tekniikka sen elokuville mitään uusia katsojia tuo. Se tois, jos se pystys tekemään oikeasti hyvän elokuvan, mutta se kai on liika vaadittu. Hollywoodissa tuntuu nykyään olevan tapana se, että jos sä annat mulle 200 miljoonaa dollaria, niin mä saan sulle aikaan sellasen paskan, jota täytyy paikata 400 miljoonan dollarin mainosbudjetilla ja kun sekään ei auta, niin pistetaan MPA perimään ne rahat sattumanvaraisesti joltain Tietokoneen omistavalta kansalaiselta (sekään ei enään näköjään vättämätöntä), sillä warrettaa se kumminkin.

Samael8030/72

Jaaha "rikas" mies pirk on taas täällä...

20e levystä on mielestäni kyllä täysin kohtuuton hinta, kun varsinkin levyillä nykyään ei oikee tuppaa olee kovin paljon biisejä mitä jaksaa kuunnella. Jos nykyään ostan aidon levyn niin kuuntelen sen levykaupassa nopeasti läpi etten tule ostaaneeksi levyä jossa on todellakin vain pari kuunneltavaa biisiä.
Pelit, varsinkin konsoli pelit on täysin järjettömissä hinnoissa. Itse kun olen työtön tällä hetkellä en voi edes haaveilla ostavani uutuus peliä. Tai sitten täytyy säästää 2-3 kuukautta ennen kun on uutuus peliin varaa. Ja huonolla tuurilla sen läpäisee sitten vielä parissa päivässä.
Leffoja nyt on sentää alkanut löytää ihan järkevissäkin hinnoissa. 10e per dvd menee vielä hyvin budjettiin.

Johtopäätös, jos et ole töissä sinun on melkein mahdotonta ostaa musiikkia tai peliä ilman että se tekee tuntuvaa lommoa ruokabudjettiin. Tai ehkä yksi levy menee mutta voi kyllä kirpaista jos siiinä on vain todellakin pari kuunneltavaa biisiä.

Olen ehtiny keräämään kiitettävän kokoisen (aidon)levykokoelman. Jos mulla olisi aikoinaan ollut mahdollisuus hommata ne p2p kautta niin olisin sen kyllä tehnyt koska niihin on uponnut todella sievä summa rahaa(joista artistit ovat saaneet varmaan vain murto-osan), ja näin jälkeenpäin mietittynä vain pieni osa levyistä on ollut hintansa arvoinen.
Eiköhän levymyynti kasvaisi jos hinnat laskisivat järkevälle tasolle, eikä edes ottaisi päähän niin paljon jos levyllä ei olisikaan kuin pari hyvää biisiä.

pirk31/72

Quote:
Johtopäätös, jos et ole töissä sinun on melkein mahdotonta ostaa musiikkia tai peliä ilman että se tekee tuntuvaa lommoa ruokabudjettiin. Tai ehkä yksi levy menee mutta voi kyllä kirpaista jos siiinä on vain todellakin pari kuunneltavaa biisiä.
Terävä huomio! PItää käydä töissä tienatakseen rahaa.
´Jotkut sit kanssa luulee että musat leffat ja pelit ovat jotain kaikkien ihmisten käsiin ilmaiseksi kuuluvia kansalaisoikeuksia (vrt. happi)

Quote:
uponnut todella sievä summa rahaa(joista artistit ovat saaneet varmaan vain murto-osan)
niin tuo kertoo paljon: Ovat VARMAAN saaneet... eli ei mitään oikeaa korrektia tutkimusaineistoa.


Siis suurin osaa sanoo warettamisen syyksi sen että on niin helvetin kallista. Pitäisikö munkin sitte varastaa tuli terä ferrari, kun ne yhet perkeleet pyytää siitä mun kukkarolle ihan sopimatonta hintaa?

Sebu9232/72

Mene vain kopioimaan se ferrari vaikka ferrarin tehtaille, kunhan ei alkuperäiselle mitään käy.

myung33/72

"Siis suurin osaa sanoo warettamisen syyksi sen että on niin helvetin kallista. Pitäisikö munkin sitte varastaa tuli terä ferrari, kun ne yhet perkeleet pyytää siitä mun kukkarolle ihan sopimatonta hintaa? "

Siis kysymys ei ole siitä, että kaiken pitäisi olla kaikille ilmaista vaan hinnoitteluperusteista sekä siitä mikä on moraalisesti oikein. Jos jokin muu teollisuuden ala tuottaisi samanlaista paskaa kuin viihdeteollisuus, heillä ei olisi asiakkaita, itseasiassa konkurssi olisi tullut vastaan jo 80-luvulla.

Kaikkihan eivät voi olla toimitusjohtajia, mutta onko oikein, että golfia pelaamalla tienaa tunnissa sen mitä ihmishenkiä pelastava ja raskasta 3-vuorotyötä tekevä sairaanhoitaja kuukaudessa?

Pointti siis se, että viihde"teollisuudessa" johtajat ovat tottuneet saamaan mitä haluavat ja nyt kun vihdoin tekniikka mahdollistaa taistelun riistohinnoittelua vastaan, otetaan käyttöön kaikinpuolin sopimattomat keinot, jottei oma tilipussi laihtuisi.

Olemme osaltamme syyllisiä tilanteeseen, koska harva tajuaa vaatia parempaa. Teinit ovat innoissaan, kun joku purjepöksyinen neekeri heittää yo-läppää mtv:llä ja vähän ammuskelee yökerhossa. Uutta levyä tehdessä sanoitukset koostuvat siitä, miten akkojen pitäisi pyörittää sitä takapuolta ja muutamalla hiiren klikkauksella saadaan mukavat taustat ja kompit. Ja sitten vaan nostetaan kaameat voitot. Ja voi sitä itkun määrää, jos joku ei tästä halua maksaa. Voidaan sitten sanoa, että no ei sulla sitten ole siihen mitään oikeutta. Tämä on se perimmäinen ongelma, koska ei ainakaan musiikkia voida verrata mihinkään teollisuustuotteeseen.

bscd34/72

Mielestäni ongelma on juuri tämä musiikkiteollisuus...eikö musiikin kuuluisi olla taidelaji? Nykyään musiikkia valmistetaan kuin saippuaa ja myydään kiinteään 20e hintaan laadusta sen kummemmin välittämättä. Olen kuullut että autojakin myydään eri hintaluokissa, ominaisuuksien ja laadun perusteella, miksi ei elokuvia, pelejä ja musiikkiakin? Itse ainakin arvostan hieman enemmän jotain Poets Of The Fall:in kaltaista tee-se-itse meininkiä kuin jotain popstaridols™-paskaa, missä artisti ei muuta tee kuin laulaa luikauttaa levy-yhtiön euroviisu-luokan tuotoksen lätylle...ja tätä mitäänsanomatonta sontaa sitten tuputetaan kuluttajille joka luukusta.

Muutenkin tämän alan ongelmana tuntuu olevan tietty kaavoihin kangistuminen: Levyn täytyy maksaa uutena tietyn verran, levyllä kuuluu olla tietty määrä biisejä... Miksei artisti voisi julkaista levyä, jossa olisi vain ne 4-6 hyvää biisiä? ...mukaan on aivan pakko tunkea täytteeksi kaikki laatikon pohjalta löytyvät maanantaikappaleetkin.

Itselläni ainakin on musiikin lataaminen vähentynyt lähes olemattomiin ihan vain syystä että ei ole mitään kelvollista ladattavaa. Ja ostaa en aio ainuttakaan levyä ennen kuin niistä on siivottu kaikki kopiosuojaukset ja muut autorun:illa koneelle asentuvat madot...vaikka nämä onkin naurettavan helppo kiertää *****-nappulalla. (aiheesta puhuminenkin on kuulemma laitonta - hyvin ovat osanneet viihdepomot politikot voidella :D)

myung35/72

Yhdyn täysin edelliseen puhujaan, en kuitenkaan kirjaimellisesti ;D.

Tälläkin hetkellä tiedän ainakin kourallisen bändejä, jotka varmasti pitkässä juoksussa menisivät reippaasti näiden puppelipoppareiden edelle myös rahallisesti, muista arvoista puhumattakaan, jos niille vaan annettaisiin tilaisuus. Pari näistä tuottavat itse näitä 4-6 biisin levyjä, EP:itä, ja myyvät niitä keikoillaan sekä kotisivuillaan. Tämä nyt on touhua seuranneille tuttua. Kertaakaan en ole vielä kuullut, että olisivat tappiolle jääneet, sen sijaan sadoittain faneja ja kuuntelijoita ovat saaneet sekä keikkamyynnit tuplaantuneet, kun ovat laittaneet biisit myös ilmaiseksi jakoon nettisivuilleen.

Kaveri kertoi, että ensimmäisten ilmaisten näytteiden myötä myös levy- ja paitamyynti nousi toiseen potenssiin. Lähes sitä mukaa kun joku latasi biisit, hän myös tilasi sen 5e EP:n.

Mitä tästä opimme...no ei varmaan tarvi enää rautalangasta vääntää. Ongelmana levytyssopimuksen saannissa on se, että he eivät halua yhden levyn ja 2 vuoden sopimusta, koska tunnettua on, että ne ovat vain levy-yhtiöiden riistoa. Näitä on tarjottu useammastakin yhtiöstä, mutta yhtään kunnollista diiliä, joka mahdollistaisi myös sen "taiteellisen" puolen kehittymisen.

Hz436/72

Quote:
Siis suurin osaa sanoo warettamisen syyksi sen että on niin helvetin kallista. Pitäisikö munkin sitte varastaa tuli terä ferrari, kun ne yhet perkeleet pyytää siitä mun kukkarolle ihan sopimatonta hintaa?
Puhuu mies joka ei ole päivääkään ollut P.A.
-----------------------------------

Quote:
varastaa tuli terä ferrari, kun ne yhet perkeleet pyytää siitä mun kukkarolle ihan sopimatonta hintaa?
"Varastaa" mitä helv- varastaa? kuka on puhunut biisien varastamisesta? Joku ne on joksus ostanut ja paistanut kovolle. Sitten jakanut sitä mielinmäärin ympärimailmaa -luojan kiitos- eikä kukaan sitä ole keltään varastanut. Se alkuperäinen vain kiertää monen konee kautta ja siinä välissä se nimettiin "laittomaksi". (äläkä sano että levy-yhtiöiltä varastetaan. Niillä kyllä sitä rahaa riittää).

Sokar8037/72

Quote:
Jotenkin porukalle on tullut semmote pinttymä päähän että cd:et ja dvd leffat pitäis kaikki myydä 5 eurolla. Ja ne on niin hirveän kallitaa nyt kun muka kaikki levy ja tuotantoyhtiöt ovat niin ahneita varkaita...
Jos joku ei osta Sonyn tuottamaa cdeetä kun se on niin kallis, niin minäkin vaadin sit että sonyn 32 tuumanen plasma tv pitäisi maksaa 300 euroa, että olisi varaa ....
taas vappu sima tehnyt tehtävänsä kun ei ajatella kunnolla mitä sanotaa niin minäkin

kyse oli oheistavarasta ei itse laitteesta sama kuin sanoisit että haluan ferrarin 5e mut yks lysti mitä bensa maksaa

tämä sinun esimerkikki 32" plasma töllöä ei ostata kuin 1 kpl mutta leffoja jota sillä katsotaa ehkä satoja kappaleita

pelit on suunattu lapsille no ei kaikki mutta suurin osa eikö sillon pitaisi hinta olla osto ryhmän saatavilla eikä vain työssä käyvien uluttuvilla

TEOSTA ja lukko firmat täysin sama tarkoitus suojata omistajan omaisuutta
eli teosto valvoo että tekijän tavaraa ei varasteta samoin turva lukko estää varkauden mutta lukko firma ei pakota ihmisiä ostamaan abloy turva lukkoa jos se ei halua kuten kaikkien artistien tai leffan jutuista on PAKKO maksaa teosto tai sitten et saa sitä tavarataloihin myyntiin on olemassa INDIE musa,leffa ja nyt peli tekijöitä jotka myy omaa tekelettä miten haluaa ja millä hintaa haluaa mutta ne hukkuu massaan

monet ei taida ymmärtää sitä että teosto saa rahaa tekemättä mitään sen musiikin taikka leffan eteen vähän niiku ammatti rikolliset maksa "suojelu" rahat että saat myydä esim kaljaa baarissa

esim sinä teet jokun keksinnön haet sille patentin sitten joutuisit maksamaan teosto maksun siitä että saat myydä täysin omaa tuotetta toistaiseksi tämä on vain musa,leffa ja peli bisneksessä mutta kohta varmaan tulee teosto maksu siitä että saat myydä jotain keltaisessa pörsissä omaa ostettua tuotetta

esim video vuokraamot ovat hyvä juttu koska ite eka vuokraan leffat ja jos hyvä sitten ostan en ole musiikki ihmisiä joten en kommetoi mutta PS2 taikka muiden consolien pelit ovat hävytömän kallita n:65e verratuna niiden teko kustannuksiin lord of the ring maksoo 20x enemmä kuin ps2 pelin teko mutta sitä myydää 19,90e dvd kaupassa vaikka leffat saakin suurimman osan teko rahoista leffa teatteri lippu luukulta niin jos mietit että leffa lippu 10e + 19,90e = 29,90e sillä ei saa edes tarjous peliä jotka n:49e

heiksi38/72

Quote:
mutta eikö tossa vähän aikaa sitten että sarjojen lataaminen ei ole rikos vaan "odottelun siirtäminen" korjatkaa jos oon vääräs
Niin mäkin jostain luin että sarjojen lataaminen ei olisi niin laitonta.
Mutta kuinka se asia oikeasti on? Osaisiko joku kertoa?
Tekisi nimittäin mieli ladata lostin 2.tuotantokausi :D

Sokar8039/72

Quote:
Niin mäkin jostain luin että sarjojen lataaminen ei olisi niin laitonta.
Mutta kuinka se asia oikeasti on? Osaisiko joku kertoa?
sumessä kaikki on laitonta uuden lain myötä 1,1-2006

monessa muussa maassa kaapeli taikka ilmais kanavilta lataaminen on täysin laillista mutta ei suomessa jostain syystä vaikka alkuperäis maassa ei ole sille mitään maksua

itekki syylistyin eilen kun latasin RAW ja Smakdown viime sarjan netistä kun perjantaina olevat jaksot unohdin pistää nauhalle kun oli baari ilta ja nyt kun eletään nyky aikaa niin muutama hiiren klikkaus sain ne "takasin" ite harvoin kaytän tätä konstia koska mielummin katson nen suomen kielen tekstityksellä tv:eestä

isä on tuomari käriksessä ja hänen mielestään tää TV ohjelmien laittomuus ei pätisi oikeudessä vaikka teosto sai selläisen lain vuoden alussa läpi hän on yhtä mieltä siitä että DVD leffat taikka musiikki CD kopiointi on laitonta mutta ei tv ohjelmat joissa ei ole alkuperäis maassa maksua

hänen esimerkki oli että punainen risti jakaa ilmaista leipää jonka varastaminen ei ole rikos mutta jos leivän varastaan ruoka kaupasta jossa sillä hinta niin sillon se on rikos

jartar40/72

Quote:
Kaikkihan eivät voi olla toimitusjohtajia, mutta onko oikein, että golfia pelaamalla tienaa tunnissa sen mitä ihmishenkiä pelastava ja raskasta 3-vuorotyötä tekevä sairaanhoitaja kuukaudessa?

Pointti siis se, että viihde"teollisuudessa" johtajat ovat tottuneet saamaan mitä haluavat ja nyt kun vihdoin tekniikka mahdollistaa taistelun riistohinnoittelua vastaan, otetaan käyttöön kaikinpuolin sopimattomat keinot, jottei oma tilipussi laihtuisi.
Kateellisten puhetta. Jos tuolla golfilla tienaa noin hyvin niin mene pelaamaan sitä.
Jokainen on kuitenkin loppukäteen vastuussa itsestään.

Quote:
Tälläkin hetkellä tiedän ainakin kourallisen bändejä, jotka varmasti pitkässä juoksussa menisivät reippaasti näiden puppelipoppareiden edelle myös rahallisesti, muista arvoista puhumattakaan, jos niille vaan annettaisiin tilaisuus. Pari näistä tuottavat itse näitä 4-6 biisin levyjä, EP:itä, ja myyvät niitä keikoillaan sekä kotisivuillaan. Tämä nyt on touhua seuranneille tuttua. Kertaakaan en ole vielä kuullut, että olisivat tappiolle jääneet, sen sijaan sadoittain faneja ja kuuntelijoita ovat saaneet sekä keikkamyynnit tuplaantuneet, kun ovat laittaneet biisit myös ilmaiseksi jakoon nettisivuilleen.
Siis mitä ihmeen avustusta ne vielä tarvitsisi. Jos musiikki on hyvää niin varmasti vielä menestyvät kun ei vaan lannistu. Eihän don johnsson big band:kään saanut aluksi levysopimusta vaan teki omakustanteen jota myytiin huimat määrät. Kyllä alkoi levypomoja kiinnostamaan sen jälkeen.
Ja eihän se levysopimus muutenkaan ole ainoa mahdollisuus.
Jukka pojan uusi levykin on omakustanne vaikka levy-yhtiöt ottaisivat sen avosylin vastaan.
Se vaan ei lähde siihen koska haluaa olla oma pomonsa.

Quote:
Nykyään musiikkia valmistetaan kuin saippuaa ja myydään kiinteään 20e hintaan laadusta sen kummemmin välittämättä.
Jos ihmiset ovat niin tyhmiä että maksavat liukuhihna paskasta noin paljon niin ei se ole levy-yhtiöiden vika.

Sokar8041/72

Quote:
Jos ihmiset ovat niin tyhmiä että maksavat liukuhihna paskasta noin paljon niin ei se ole levy-yhtiöiden vika.
olen samaa mieltä mutta eihän kukaan järkevä osta sikaa säkissä

kuten mainitsin dvd vuokraamot ovat tosi hyvä jos satuit vuokraamaan ö luokan leffan niin ei mennyt kuin 4e "roskiin" vaikka joskus nähnyt niin surkean leffan että 4e menetys kaduttaa en tiedä musiikista mitään mutta ainakin nähnyt kaupoissa paljon kuuntelijoita musiikki osastolla eikös siinä kuule on se rahan arvoinen vai ei

Sokar8042/72

Quote:
Tää on nyt sitten vaan mun mielipide, mutta sille Titanicin ohjaajalle (James Cameron muistaakseni) täytyy kyllä vielä sanoa, että ei 3D tekniikka sen elokuville mitään uusia katsojia tuo
3D leffoista sen verran että näin Shrek 4D 15min version ja 10min jurasic parkista kun kävin hollywoodin leffa studioilla jurasic parkin jälkeen olisi pitäny olla vara alkkarit mukana sitä ei voi uskoa miltä se näytti ellei ite näe sitä siinä huijataan ihmisen syvyys näköä oli pakko kokeilla oliko se dinosaurus oikeesti 3-sentin päässä mun naamasta silmät eivät sitä erota jos joskus matkustat hollywoodiin tää on parempi kuin mikään muu juttu

kaveri oli tilannut shrek 2 spesial edition DVD:een jossa Sherk 3D versio mukana ja ei se koti töllösta näyttänyt miltään verrattunat AITOON IMAX Leffa teatteriin koti töllössä se ei toimi se näytti kokoajan että se on siinä kuvaruudulla eikä huoneen lattialla niin kuin missä kävin hollywoodissa

leffoja voi arvostella se mikä susta hyvä ehkä kaverista surkee jokaisella oma mielipide ja ihan hyvä niin

http://www.movieworld.com.au/rides_attractions/ride_details.cfm?r...

tollaiselta se oikeesti tuntui kuten linkin kuvassa animoitu hahmo on yleisön yllä

Ashy43/72

Minulle ei kukaan tule rettelöimään, että en muka saisi nostaa maahan pudonneita 20e:n seteleitä. Sen kieltäminen minulta on täysin voimatonta jopa lailla uhaten. Sen sijaan saisivat kieltää pudottamasta seteleitä maahan...

trooper7844/72

Quote:

Quote:
Nykyään musiikkia valmistetaan kuin saippuaa ja myydään kiinteään 20e hintaan laadusta sen kummemmin välittämättä.
Jos ihmiset ovat niin tyhmiä että maksavat liukuhihna paskasta noin paljon niin ei se ole levy-yhtiöiden vika.
Tässähän se juju onkin... ihmiset lataa netistä ja toteaa tuotteen pssskaksi, jonka seurauksena levyt jää kaupan hyllylle. Tämähän se levy-yhtiöitä/Teostoa potuttaakin. Kun pssska ei mene kaupaksi, jää voitotkin pieniksi... sitten aletaan mesomaan kun kotilataajat tekevät enemmän tappiota kun oikea kaupallinen piratismi.

Mietityttää tosin, mitä näillä jättikorvauksilla oikein ajetaan takaa. Esim jokin aika sitten oli juttua tästä Finreactor jutusta, että tekijöille saattaa napsahtaa 80 000e korvaukset maksettavaksi. Luuleeko no koskaan saavansa noita rahoja. Ja jos joskus saisivatkin perittyä koko summan, niin miten se vaikuttaa esim levymyyntiin. Meinaako ne, että kun joku kiinni jää ja pääsee korvauksia maksamaan (vaikka sen "vaivaiset 3000e), että tämä vielä ostaisi jotakin alkuperäistä ylihinnoiteltua tuotetta sinä aikana(koskaan enää)?

werade45/72

Mitään kuukausirahoja en saa. Sais nyt edes kesätyöpaikan, niin pystyis ostamaan talven aikana ilmestynyttä materiaalia.

-> Suht kallista on kyl.

AvenZer46/72

Hankkisitte oman kotiteatteri eli projektori kattoon vaan ja valkokangas. niin sillon kyllä saa ihan hyvän elokuvateatteri meiningin. (itse en ole nähnyt tarvetta käytä leffa teatterissa kuin voi ostaa sen sit myöhemmin dvd:llä ja sit katsoa) menee nyt offtopiikkia taas...

ONSnaab47/72

joo-o
Katsojaluvut varmaan nousee ihan kivasti kun lataillaan sarjoja. Oon silleen kattonu the 4400 puol vuotta sitte s1 ja 2, sillon kun ne suunnilleen tuli. Samaan tapaan joskus vaikka pimp my ride ja viva la bam. Uusia, hyviä sarjoja ei pitäs pantata siellä jenkeissä, että täälläkin sais katella viihdettä, eikä uusintoja. Nythän tämä the 4400 alkaa, joka s01 taiettiin tehä vuonna 2004.. ja lost :DD

Sokar8048/72

Quote:
Katsojaluvut varmaan nousee ihan kivasti kun lataillaan sarjoja
kyllähän sen ensi viikoon jaksoa jaksaa odottaa kunhan tulisi jotain jota odottaa

Turha valitta tv ohjelmista tuleehan sieltä 24\7 chatshow chättiä eli sittiä tuupan täydeltä ja sitten joku hyvä 90 luvun sarjaa uusitaa 30x pyhä yksin kertaisuus

no tulee sieltä tänään
19.30 Simpsonit
20.00 Dharma & Greg
20.30 Kolmas kivi auringosta
22:00 las vegas
siinä sitten onkin

bscd49/72

Ja kun noitakin sarjoja katsotaan hieman tarkemmin:
Simpsonit...jotain uusintoja vuosi(kymmeni)en takaa ( http://www.subtv.fi/subnetti/alasivu.shtml/ulkomaiset?387352 )
Dharma & Greg...sarjan teko lopetettiin jo 2002 ( http://www.imdb.com/title/tt0118303/ )
Kolmas kivi auringosta...lopetettiin 2001! ( http://www.imdb.com/title/tt0115082/ )
Las Vegas taitaa olla näistä uusin...tosin tuskis siitäkään täällä nähdään muita kuin ensimmäisen ensimmäisen kauden 2003 tehtyjä jaksoja.

...että tällaista suomen televisiossa tänään.

Alterdu50/72

Eikös se ole vähän niin että jokainen bisnes tulee joskus tiensä päähän, ehkäpä musiikin aika bisneksenä on jo ohitse, ainakin siltä vaikuttaa jos tämä latailu ei enää lopu, toisaalta waretus ei ole vaikuttanut cd-levyjen myyntiin niin ainakin luin jostain..

heiksi51/72

Quote:
toisaalta waretus ei ole vaikuttanut cd-levyjen myyntiin niin ainakin luin jostain..
Tuo on kyllä totta!
Ei ne warettajat osta niitä levyjä vaikka waretus tulisi laittomaksi.

pirk52/72

Heh tämä on kyllä naurettavaa :D
Porukka sanoo warettamisen syyksi sen, että kaikki musiikki on niin paskaa ettei sitä kukaan viitsi ostaa. Sit kuitenkin kaikki sitä kyllä kuuntelee, kun on eka sen laittomasti saanut ilmaiseksi.
Ja täällä ei kyllä kukaan tee niin, että muka warettaa eka koko cdeen, ja sit jos se on hyvä, niin menee muka ostamaan sen kaupasta, saanen nauraa :D:D:D

trooper7853/72

Quote:
Ja täällä ei kyllä kukaan tee niin, että muka warettaa eka koko cdeen, ja sit jos se on hyvä, niin menee muka ostamaan sen kaupasta, saanen nauraa :D:D:D
Naura vaan... vaikka sinä et alkuperäistä tuotetta arvostaisi, se ei tarkoita ettei muut niin tekisi. Meillä muilla ei ehkä vaan ole varaa ostaa jokaista tuntemantonta levyä "sokkona" siltä varalta, että se saattaisi olla hyvä. Ennemmin sen koekuuntelee jonka jälkeen tietää, mitä levyä odottaa ale-koreihin.

Toki on sellaisiakin jotka eivät alkuperäistä osta koskaan (oli ladannut netistä tai ei), mutta ei pidä yleistää liikaa.....

heiksi54/72

Quote:
Meillä muilla ei ehkä vaan ole varaa ostaa jokaista tuntemantonta levyä "sokkona" siltä varalta, että se saattaisi olla hyvä
Niinpä, onhan se aika paljon 20 euroa levystä josta ei edes välttämättä pidä :/

agent_99955/72

Ihan sama vaikka ostais sikaa säkistä ajatellaan jos ei ole
kuunellut kuin ehkä yhden biisin siltä kyseseiseltä levyltä ja
loput muut biisit ovat sitte ehkä ihan paskoja ja siinä mee 20€
hukkaa.

jartar56/72

Quote:
Quote:Meillä muilla ei ehkä vaan ole varaa ostaa jokaista tuntemantonta levyä "sokkona" siltä varalta, että se saattaisi olla hyvä

Niinpä, onhan se aika paljon 20 euroa levystä josta ei edes välttämättä pidä :/
Tästä syystä Jukka Poikakin laulaa ma$$ii nimisessä biisissä että en voi estää sua imuroimasta. Joten imuuta ensin, osta sitten vasta.
Sen mielestä on kuitenkin reilu peli että ensin voi kuunnella levyn ja jos tykkää niin ostaa sitten.
Eipähän tarvi ostaa sikaa säkissä.
Mutta kyllä ymmärrän miksei levypomoja miellytä sama asenne. Niin paljon on liikkeellä tusinatavaraa ja koko levy saattaa perustua vain yhteen hittiin niin jos pääset levyä etukäteen kuuntelemaan niin se jää taatusti kaupan hyllylle.

Sokar8057/72

en edelleenkään tiedä musa jutuista mutta eikö radio soita niitä että kuulee onko hyvä vai huono ja eikö radiosta voi esim nauhoittaa cd kopioita samalla tavalla kuin tv:ee ohjelmat voi nauhoittaa digi boxilla

m7758/72

Quote:
en edelleenkään tiedä musa jutuista mutta eikö radio soita niitä että kuulee onko hyvä vai huono ja eikö radiosta voi esim nauhoittaa cd kopioita samalla tavalla kuin tv:ee ohjelmat voi nauhoittaa digi boxilla
Ja radiostahan tulee kauheasti muuta kuin "mainstream" musaa. Aika suppea on tuo koekuuntelu valikoima radiossa.

Jusef59/72

No ei tämä uutinen yllätyksenä tullut :D luulisi prosenttejen olevat jopa vielä korkeammat. Onkohan ollut mitään tutkimusta kuinka yleistä oli c kasettien kopiommen aikoinaan? Onkohan ollut yhtä yleistä tuo kopioiminen?

Mitä laki sai aikaa? Ei näköjään yhtään mitään. Jos valtio passittaisi kaikki musiikin imppaajat linnaan taitasi käydä paikat aika ahtaaksi :D

jartar60/72

Quote:
en edelleenkään tiedä musa jutuista mutta eikö radio soita niitä että kuulee onko hyvä vai huono ja eikö radiosta voi esim nauhoittaa cd kopioita samalla tavalla kuin tv:ee ohjelmat voi nauhoittaa digi boxilla
Eikä sieltä radiosta kuule sitäkään että onko levyllä yksi kunnon biisi ja muut täyte kamaa.
Ja ei voi nauhoittaa kovinkaan helposti mutta pystyy kyllä. Mutta äänenlaatu on mitä on. Häviää c-kasettien äänelle...

Kellopeli61/72

Quote:
´Jotkut sit kanssa luulee että musat leffat ja pelit ovat jotain kaikkien ihmisten käsiin ilmaiseksi kuuluvia kansalaisoikeuksia (vrt. happi

hehheh... Pirk ampuu verbaalisella klokilla. (Anteeks)

kuinka cd/dvd lättyjen hinnat saadaan ikinä laskuun, jos warettaminen jatkuu. Kauppa ei käy, joten levyjen hintoja nostetaan ja kaikenmaailman levynsuojaus-menetelmien kustannukset nyhdetään takasin levyjen hinnoittelussa.

Toisaalta itse näen esimerkiksi ceedeellisen musiikkia kertakäyttätuotteena, joka ensimmäisen läpikuuntelun myötä unohdetaan nurkkaan. Näin olleen 20 euroa 30:stä minuutista musiikkia tulee liki yhtä kalliiks kun samanpitunen soitto Lady Dominalle. Ja tässä välissä kun vielä muistetaan se, mitä aikaisemminkin on moneen kertaan tullu todettua, että musiikki-cd sisältää liian usein vain sen 1 tai 2 "hyvää" biisiä, niin mikä onkaan parempi keino kannustaa ihmisiä warettamaan. Karsisivat artistit levy-yhtiöiden kanssa lättynsä siihen 1-3 biisiin ja samalla 3/4 hinnasta pois niin avot.

Warettamisesta on ikäänkuin tehty "laillista" sen myötä, että niin moni sitä harrastaa ja vähän kärjistäen voidaan sanoa, että kukaan ei jää kiinni.

pirk62/72

No jos porukka väittää, että warettaa koska cdeellä on kuitenkin vaan yks hyvä biisi ja muut on paskoja, niin silloin tämän 1 biisin voi helposti hankkia netistä laillisesti jostain verkkokaupasta.
Ja sitä ainakin on ihan turha sanoa, että imuttaa pelin netistä. ei varmaan kukaan osta yhen läpipeluun jälkeen aitoo versiota. tekopyhää valehtelua.

trooper7863/72

Quote:
No jos porukka väittää, että warettaa koska cdeellä on kuitenkin vaan yks hyvä biisi ja muut on paskoja, niin silloin tämän 1 biisin voi helposti hankkia netistä laillisesti jostain verkkokaupasta.
Oletus: lataan uutuuslevyn netistä: jos pidän sisällöstö ostan CDeen, jos pidän vaan hittibiisistä ostan netistä... tai ostaisin jos hinnat olisi kohdallaan ja tuote toimiva(=sisällönsuoja vapaa). Ei ole asiakkaan vika jos saatavilla ei ole kohtuuhintaista EHJÄÄ tuotetta =/

Quote:
...imuttaa pelin netistä. ei varmaan kukaan osta yhen läpipeluun jälkeen aitoo versiota. tekopyhää valehtelua.
Tuo saattaa olla aika lähellä totuutta useammassa tapauksessa (demojakin kun on olemassa koepeluuta varten). Taitaa tuo hinta olla enempikin se pää syy miksi niitä ladataan/kopioidaan.

Mutta ýritäs nyt pikku pirk olla yleistämättä. Kyllä jotkut himopelaajat saattaa ostaa pelin läpipeluunkin jälkeen. Itse sain joskus Starcraftin kopion jonka pelasin läpi. Mutta kun nettipeliin jäi kiinni, tuli lopulta ostettua ihan originaali.

Ja hiukka off topic... kyllä hyvän pelin jaksaa useampaankin kertaan läpi pelata. itse olen "takonut" Doom2sen, T.I.E. Fighterin ja X-Comin pariinkin kertaan alusta loppuun (ilman huijauksia =) ).

bscd64/72

Quote:
Ja sitä ainakin on ihan turha sanoa, että imuttaa pelin netistä. ei varmaan kukaan osta yhen läpipeluun jälkeen aitoo versiota. tekopyhää valehtelua.
Ihan valehtelamatta voin sanoa että itsellen kävi juuri näin Operation Flashpointin kanssa...

Hieman kyllä ihmetyttää tämä tapaus pirk...toisissa threadeissa jutustelee torrenteista, ulkoisen ip:n vaihtamisesta yms. ja täällä sitten tällaista...

Netti65/72

leffoja voi vuokrata videovuokraamosta jos ei halua ostaa 26e tai enemmän maksavaa dvd filmiä musiikkia voi kuuunella ilmaiseksi mikseristä tai mp3lizard sivutosta tulee kyllä joskus ostettua jotakin ale leffoja mutta mulla on niillekin rajat max 15€ saa maksaa muuten en osta

Spotteri66/72

Quote:
tekopyhää valehtelua.
Niin noh. Kaikennäköistä kaksinaamaisuutta sitä on.

Omaan lähipiiriin kuuluu muutama ns. sisällöntuottaja ja kyllä jokaisella niistä nakuttaa torrentti yötä päivää. Ympäri mennään yhteen tullaan.

myung67/72

"kuinka cd/dvd lättyjen hinnat saadaan ikinä laskuun, jos warettaminen jatkuu. Kauppa ei käy, joten levyjen hintoja nostetaan ja kaikenmaailman levynsuojaus-menetelmien kustannukset nyhdetään takasin levyjen hinnoittelussa."

No tässä on taas se "ongelma", että meitähän tässä on riistetty jo parikymmentä vuotta, joten kyllä se on lähdettävä sieltä yhtiöiden puolelta se hintojen lasku.

Hinnat alas, kopiosuojaukset on unohdettava ja sisältöä parannettava _huomattavasti_ sekä äänenlaadullisesti(lyttyyn kompressoitua paskaa ei jaksa kukaan parempaa kuullut kuunnella) että musiikillisesti.

No tämähän laskee lyhyellä aikavälillä voittoja ja sehän ei käy, kun täytyyhän sitä levypomon saada uusi öky-BMW kerran kuussa. Homma hoidetaan sillä, että ei makseta niille purkkapoppareille miljoonia vaan otetaan lsitoille uusia bändejä ja artisteja, jotka tekevät hommaa, koska pitävät siitä eikä sen takia, että voi elää ökynä. Näitäkin vielä löytyy.

Gok68/72

Quote:
Las Vegas taitaa olla näistä uusin...tosin tuskis siitäkään täällä nähdään muita kuin ensimmäisen ensimmäisen kauden 2003 tehtyjä jaksoja.
Kyllä siellä nyt menee ihan toisen tuotantokauden jaksot.

Sokar8069/72

Quote:
Kyllä siellä nyt menee ihan LAS VEGAS toisen tuotantokauden jaksot
tossa tarkoitettiin että kun vihdoin tulee hyvä sarja töllöstä niin sitten kohta se jää ikuiselle "kesä tauolle" kuten star gate ilmoitettiin että jatkuu syksyllä 2004 6-tuotanto kauden jaksot eikä ole vieläkään 2006 jatkunut vaikka jenkeissä alkaa nyt kesällä 10 kauden uudet jaksot

Quote:
kopiosuojaukset on unohdettava
ovat vain rehellisten käyttäjien riesana varsinkin autoissa vanhemmillä on 2003 FORD MONDEO 2,0 GHIA SPORTBACK jossa alpine car system jossa nyt 2006 ei toimi kuin vanhat cd:eet 2006 hulluilta päivitä ostetut 14kpl cd:eet ei toimi olleenkaan autossa mutta 9 toimii koti pioneerissä joten stomann hyvitti rahat takasin noista 5:destä "ei toimivasta" sitten minä tein näistä 9 rehellisesti ostetuista cd:eestä kopion jotka taas toimivat loistavasti alpine cd soitimessa eli joku juttu nyt on perseellään kun rehelliset ostajat kärsii enemmän kuin piraatti heput

Quote:
demojakin kun on olemassa koepeluuta varten
olen kyllästynyt moneen peliin jo demon kanssa jota saa http://www.demoplanet.com/

Quote:
Ja sitä ainakin on ihan turha sanoa, että imuttaa pelin netistä. ei varmaan kukaan osta yhen läpipeluun jälkeen aitoo versiota. tekopyhää valehtelua
olen pelannut montaakin peliä useita kertoja läpi PS,PS2 FF7.FF8 MGS1-2 ym ja pc halo Half Life 2 on kunkku parempi kuin fear tai Q4 osia strategia-pelejä jossa online ominaisuus ei voi edes pelata läpi kun ne koko ajan "kehittyy"

Quote:
Warettamisesta on ikäänkuin tehty "laillista" sen myötä, että niin moni sitä harrastaa
niin kuten aiemmin sanoin että "netti piratismi" on kuin huumeet oli sitten mikä laki vaan niin ei se kokonaan lopu ikinä sillon kun "ei ollut netti" niin kyllä niitä C64 ja Amiga 500 korpuja ihmiset kopioivat 1980 joten miks siitä nyt 2005 ja 2006 on tullut mukamas niin suuri uutinen vaikka sitä on jatkunut jo 30 vuotta näin 90 luvun alussa kun viron entisen mustanmäen torilla myytiin 15 pelin kokoelma nindendo 8bit pelejä ja 16bit sega uutuksia

Koon70/72

Itse tuli tehtyä periaatepäätös vuonna 2000. Kun tuli ostettua muutamia levyjä, jotka oli täyttä huttua. Jenkki artistien levyt saavat levätä kauppojen hyllyllä rauhassa ja jos levyihin sijoitan, sijoitan kotimaisiin.

Edille71/72

kääk ei voi enää limewirelkää lataa biisii loppuu :d

jrq77772/72

kuuntelen paljon ug musaa ja ostan levyt siksi,kun levyt on spesiaalipaketeissa,tulee mpeg videota,kirjasia,kirjoja,julisteita+kaikkea erikoista ja taiteelisesti korkeatasoista huttua mukaan,ja hinnatkaan ei päätä huimaa.halvempaa kuin MTV-paska-artistien levyt.ugsä lafkat on pienet ja rahat menee musiikintekijöille(n 20%).suurilla lafkoilla on tapana antaa artistille 5% joka myydystä levystä,jakelijat rohmuavat suurimman osan levyn kokonaishinnasta,muistaakseni 25% luokkaa..ugsä ei ole jakelijoita, levyt ostetaan suoraa pikkupuljulta ja levyn hinnasta lähtee heti tuo 25%

jos tosiaan joku mega-artisti niinkuin vaikkapa metallica tekee uuden levyn, niin valutan sen netistä ilman sen kummempia tunnontuskia,äijät on miljonäärejä ja musiikki huononee levy levyltä("master.. jäi niiden viimeiseksi korkeatasoiseksi levyksi,sitten alkoi rahaa virrata,vituts väheni ukoilta ja alkoivat soittaa mtv-kakkaa)".eli pitäisikö ostaa levy & maksaa 20e siinä toivossa että siinä olisi edes yksi itseään miellyttävä biisi?
-ei kyllä mun kukkarolle käy,mun tulotaso on alle köyhyysrajan niin maksakoon ne joilla on varaa.sama koskee leffoja,nykyleffat on järjestään kertakäyttöhuttua että valutan ne netistä ja HDnä (jos vaan saa) ja katselen kotiteatterissani,HD-vehkeet multa löytyy.asiaa on eri kubrickin ja tarkovskin tuotannon kanssa,ne olen ostanut alkuperäisinä koska ne kestää monta katselukertaa,toisin kuin nykyhollywoodpaska.

ja ei toi valutus koske nuoria pelkästää,olen itse melkein 40v ja ja kaikki kaverini valuttavat,elleivät ole hyväpalkkaisssa hommissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT