AfterDawn logo

Digitaalinen musiikki mukaan Brittien albumilistoille

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
8 kommenttia

Digitaalisen musiikin albumiverkkolataukset noteerattiin kuluneena viikonvaihteena ensimmäistä kertaa Britannian albumilistoilla. Verkosta ostettujen albumien pääseminen mukaan brittien hittilistoille on jälleen yksi osoitus verkkomusiikin suosion räjähdysmäisestä kasvusta musiikin kuuntelijoiden joukossa.

Brittien top-listoja hoitava Official UK Charts Company kertoo testailleensa albumilistojen toimivuutta vuoden 2006 alusta alkaen. Tietoja albumien digitaalimuotoisesta myynnistä on kerätty aina myynnin ensi päivistä lähtien. Nyt digitaalisten albumien latauksista kertova tietous on saavuttanut niin merkittävän ja kestävän aseman, että se on järkevää liittää virallisiin listoihin, kertoo Charts Companyn Omar Maskatiya.

Kuluvan vuoden alulla verkosta on ladattu albumeita ennätysvauhtia, vaikka yleensä vuoden alku on musiikin myynnissä heikko. Kolmessa kuukaudessa on ladattu jo yli 825 000 albumia, mikä vastaa jo puolta koko viime vuoden latauksista.

Lähde:
Reuters

8 KOMMENTTIA

jami871/8

jaahas tällästä tällä kertaa... myyntiähän se on verkonkin kautta että kait se on nyt hyväksyttävää ottaa listoille mukaan

kaawpeli2/8

Eipä voi mitkään etujärjestöt itkee, että musiikki myynti laskee.

xmedia6663/8

Siis onhan tuo ihan järkevää ottaa nettialbumitkin listoille mukaan, kun albumien myynti lisääntyy ladattavassa muodossa niin pakkohan nekin on laskea listoille mukaan.

mjk4/8

Musiikkia se säköisessä muodossakin on..

firece5/8

eipä tuossa mitään hassua ole niin hän se on musiikkia digitaalinen musiikki

kebabi6/8

Hyvä että laskevatkin verkkomusiikin myynnit mukaan, mutta itse en tule ikinä ostamaan iTunesista tai muustakaan samanlaisesta palvelusta musiikkia.

vempula7/8

Saadaan vähän järkevämmäks noita myynti lukuja, vaikka iTuneshan myy käyttöoikeuksia musiikkiin..

himpo8/8

Joku varmaan alkaa itkeä tätäkin hyvää päätöstä.

Esim. joku britti on tehnyt levyn Humppaa - Eläkeläisille, ja levyn lista sijoitus tippuu radikaalisti. Toisaalta levyn sijoitushan on aiemmin noussut koska juuri nuoret ovat siirtyneet ostamaan musiikkinsa netistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT