AfterDawn logo

Disney innoissaan iTunes-videoiden suosiosta

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
2 kommenttia

Walt Disney on innoissaan digitaalisten videolatausten suosiosta. Yhtiön TV-ohjelmia, kuten Täydellisiä naisia ja pian Suomen ensi-iltansa saavaa Lostia, on ladattu jo yli 1,5 miljoonaa kertaa Applen iTunes-myymälästä. Disney kertoikin keskiviikkona suunnittelevansa videoidensa tarjoamista myös iTunesin kilpailijoille.

Muiden palveluihin on tarkoitus tuoda iTunesin tapaan rajallinen määrä ladattavaa sisältöä lähitulevaisuudessa. Vaikka verkkotarjonnan taloudellinen merkitys on vielä pieni, on se osoitus siitä, mihin suuntaan ala on menossa, kertoo yhtiön talouspäällikkö Tom Staggs.

Staggs kertoo Disneyn haluavan pysytellä alustariippumattomana. Kumppaneilta odotetaan ainoastaan laadukkaan palvelun tarjoamista sekä vaadituista tekijänoikeudellisista asioista huolehtimista.

Disney uskoo TV-ohjelmien, kuten jo mainitut "Lost" ja "Täydelliset naiset", tuovan yhtiölle noin miljardin dollarin (826M euron) voitot seuraavan viiden vuoden aikana.


Lähde:
Reuters

2 KOMMENTTIA

mjk1/2

Disney taitaakin olla ainoa iso tekijä joka on pysynyt poissa ns hölmöilyistä ja tekevät varmaankin oikein pysyessään alustariippumattomana. Toivottavasti hintapolitiikka kohtaa meidät normaalit kuluttajat...

wipe20002/2

Kaipa niiden voimavarat kuluvat Mikki Hiiren suoja-ajan pidentämisen lobbaamiseen niin, että muut hölmöilyt jäävät vähemmälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT