AfterDawn logo

Vanhat lisälaitteet ei aina yhteensopivia uusien iPodien kanssa

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
2 kommenttia

Varoituksena niille, jotka harkitsevat iPodinsa päivittämistä uuteen: vanhaan iPodiin hankitut lisälaitteet eivät välttämättä ole yhteensopivia uuden Nanon ja video-iPodin kanssa. Laitetta uusiessa voi siis olla myös lisälaitteiden uusinta.

Osa iPodejansa uudempaan päivittäneistä kuluttajista on saanut pettyä huomatessaan, ettei vanhat laitteet enää toimikaan uuden soittimen kanssa. Syynä yhteensopivuusongelmiin on Applen päätös luopua soittimen kuulokeliitännän vieressä olleesta ylimääräisestä liittimestä.

Nyrkkisääntönä voisi pitää, että jos lisävaruste on suunniteltu kiinnitettäväksi soittimen pohjassa olevaan telakointiaseman liittimeen, pitäisi vanhojen varusteiden toimia moitteetta myös uuden video-iPodin ja Nanon kanssa. Sen sijaan jos laite kiinnitetään yläosaan, voi kiinnittäminen olla mahdotonta.

Toimimattomia lisälaitteita ovat ainakin Logitechin langattomat kuulokkeet, Belkinin nauhuri, Applen oma iPod-kaukosäädin sekä monet Griffinin suositut varusteet, kuten AirClick, iTrip sekä iTalk.


Lisävarusteiden valmistajat ovat jo tuomassa uusille iPodeille muokattuja versioita tuotteistaan kauppoihin. Eri vaihtoehtojen aiheuttama hämmennys ja epävarmuus voivat kuitenkin vähentää hivenen uusien iPodien myyntiä. Lisäksi on mahdollista, että muutamat iPodin omistajat, jotka ovat harkinneet soittimensa päivittämistä uuteen, jättävätkin uusimisen myöhemmäksi lisävarusteiden vuoksi.

Asiantuntijat ja analyytikot näkevät kuitenkin erittäin pienenä sitä riskiä, että yhteensopivuusongelmat lisävarusteiden kanssa vähentäisi iPodien myyntiä. Heidän mukaansa uusien iPodien tekninen ylivertaisuus vanhoihin nähden kompensoi kevyesti muutaman lisälaitteen uudellen hankinnan aiheuttaman vaivan.

Apple on markkinoinut iPodia juuri sen helppokäyttöisyydellä, ja aikoo pitää kiinni samasta linjasta myös jatkossa. Yhtiön "Made for iPod" -kampanjan osana yhtiö on luvannut lisävarusteiden suunnittelijoille, että jos he suunnittelevat kaikkissa iPodeissa toimivan standardiliitännäisen varusteen, varustaa yhtiö kaikki iPod-mallit liittämiseen tarvittavalla adapterilla.

Aivan pyytettä ei yhtiö kuitenkaan ole omaa tuotettaan yhtenäistämässä, vaan haluaa osinkonsa lisävarusteiden myynnistä. Joidenkin lähteiden mukaan Apple haluaisi jopa kymmenen prosentin siivun lisälaitteiden myyntihinnoista.

Lähde:
News.com

2 KOMMENTTIA

yuni1/2

Hehhehh, myyntiä saattaa myös hivenen vähentää tuo näyttöjen surkea laatu :D

ONSnaab2/2

Quote:
myyntiä saattaa myös hivenen vähentää tuo näyttöjen surkea laatu
Ei. Vaikka olisi nelivärinen näyttö, ei se menoa haittaisi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT